Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Post »

U mnie od wczorajszego południa pada cały czas. Czekam do września na agrę,u nas są takie rolnicze targi 2 dniowe i wtedy zjeżdżają się też wystawcy z kwiatami.Obiecuję sobie tylko kupić 3 róże okrywowe i hortensję pinky winky.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

KRYSIU teraz znowu leje a po południo było juz tak przyjemnie ,ze pracowałam na ogródku . Kiedy ta pogoda sie poprawi . Ode mnie trochę daleko na giełdę ,ale jak czasem brat jedzie to też jadę sobie coś kupić tak przy okazji . Lupiłam tam też cebulki lilii i nawet się zgadzały a mają tam wybór ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Nadal pada i pada. Mokro w ogrodzie a miałam zamiar coś robic w ziemi po czosnku. Po cebulki na giełdę na pewno pojadę. Mam zamiar ograniczac kupowanie, nie musi zawsze coś kwitnąc w ogrodzie, a ja tylko plewię i i wycinam przekwitłe. Lilie nie zajmuja wiele miejsca wiec mogą pozostac. Mnie podobaja sie małe krzaczki o róznych kolorach lisci rosnace w kamykach. Nie mam na to na razie miejsca.
A obecnie rozkwitają kolejne lilie, cieszą mnkie bardzo ponieważ to te, które pozostały z ubiegłego roku.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIU prawie wszyscy mamy jednakowe gusta co do lilijek ,albo one takie popularne . Jak dla mnie to mogę je dziennie oglądać we wszystkich ogrodach . Troche porobiłam w ogrodku i znów zaczęło siapić to musiałam uciec do domu . Ja wsadzam czosnki przy ,różach ,liliach i truskawkach . Dobrze oddziaływują jedne na drugich i wzmagają zapach róż
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

krysad71 pisze:... Nazw nie znam, lilia od pana, który okeśla tylko kolorem ale z zakupu u niego jestem zadowolona. Znam imie tylko najpiękniejszego kwiatuszka to Roksanka.
...
Witaj,

Ach te lilowce...
Imienniczką mojego kwiatka ;) TwojA latorśl jest ....

Piękny masz ogródeczek, wpadłem na pomysł, że może masz zdjęcia tej swojej altany w fotogalerii ogródka... szybki jestem co :heja

Niestety nic na zdjęciach nie widać..
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Witam serdecznie w moim watku. Teraz jestem w pracy, i cichaczem zagladam na FO. Zdjęcie..... nie pomyślałam... zrobię po południu.
Cieszę sie, że podobają się również i Tobie lilie.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Jadziu za poradę z czosnkiem. Co do lilii to zamierzam mieć bardzo dużo, zajmują mało miejsca i wszędzie można je wcisnąć. Moim planom skutecznie zapobiegają nornice. Wczoraj byłu nowe dziury do których wkładałam karbid ale czy je to zlikwiduje wątpie. Wszystkiego nie da się posadzić w donicach.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIU na nornicach całkowicie sie nie znam i nigdy nie miałam tego problemu . Czy one nawet na zapach czosnku nie reagują . Gdyby reagowały mogłabyś czosnki posadzić przy wszystkich cebulowych .
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu ja mam kotkę i nie mam nornic :wink:
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Jadziu literatura mówi o czosnku. Tulipany rosną w czosnku jadalnym. Miałam 3 poletka czosnku jadalnego, a ony w nim ryły tylko nie obgryzały cebulek czosnku. W te tulipany i lilie w czosnku podeszły. Najlepsze są koty i psy, Gosiu masz rację ale u mnie nie i nie będzie (mam silną alergię). Miałam zwierzątka w mieszkaniu i źle się skończyło. Jeden pan zamieszkuje latem na działce z pieskiem i nie ma nornic. Z tym karbitem to nie wiem czy nie poniszczę korzeni. Przejdę na trutkę na myszy. Lało dzisiaj niemiłosiernie, weszłam na chwilke na działkę, wszędzie podmokło. Moje pomidorki pękają na krzakach, zebrałam kilka może w domu dojdą.

Obrazek

Mam pytanie co to za roślina, mam ją z gratisu przy zakupie kwiatów. Wstawiłam do identyfikacji i też nikt nie zna. Zdjęcie aktualne i młodej rosliny na wiosnę.

Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Krysiu ta roślinka trochę przypomina nawłoć ,
ale ja tylko tak niezobowiązująco ....ja się az tak nie znam .
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

U mnie na działkach kotów mnóstwo. Z roku na rok coraz więcej. Na co drugą działkę przychodzą psiaki z właścicielami, a nornice urzędują w najlepsze. Krety też się pokazują gdzieniegdzie.
Ten gratisik również mi wygląda na nawłoć lub ewentualnie może być nietypową odmianą marcinków.
Piękne lilie masz Krysiu!
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Może to Aster Sercowaty(Aster cordifolius)? :wink:
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Krysiu,piękne masz lilie i liliowce.Też miałam nornice,ja sadzę na każdej rabatce ułudkę ,tojad,szaczownice,niby odstraszają te ohydne zwierzątka.W tym roku na szczęście nic mi nie zjadły,ale za to lilie poskrzypka mi część zaatakowała.Część uratowałam i znowu muszę czekać do przyszłego roku,aby podziwiać kwiaty lili.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witaj Krysiu, ja myślę, że to jednak nie ejst nawłoć. Przed chwilą poszłąm do ogrodu, żeby porównac. Kwiatostany rzeczywiście bardzo podobne, ale liście to nawłoć ma podłużne i oprócz tego w tej chwili nie tworzy rozetki przy ziemi. Chybaże to jakaś inna odmiana nawłoci. Wkrótce się przekonamy. A wiesz Krysiu, że nawłoć to to samo co mimoza, o której śpiewał Niemen, że "mimozami jesień się zaczyna"?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”