Aguś ty biegasz ze środkiem na komary, ja z żelem na psy...jednym słowem, nie nudzi nam się
Białe pomponiki dalii i bielutkie kwiatostany hortensji są cudowne, i jakie zdjęcia...fiu, fiu, fiu
Chyba pogoda poprawiła się u Ciebie, bo pokazały się motyle i jakieś bzyczki
Moje rośliny to juz całkiem są pozarastane. a najgorzej, że szkoda mi wyrzucić każdą roślinkę.
Tak mam z astrami, które tak wyrosły na tych deszczach, że pozasłaniały inne rosliny.
Jesienią u mnie też wielkie przesadzanie.
Piękna hortensja .
Ja wczoraj w akcie desperacji czekając na lepszą pogodę pognałam do szkółki na roślinne zakupy.Kupiłam min.hortensję Limelight, ale chyba w tym roku to już mi nie zakwitnie
No i trafiłam na świeżą porcję fotek I to jakich róże ,hortensje
Cudownie u Ciebie !!!!Jak pogoda ? U mnie stale leje ...nawet nie mogę wykosić ,to sie wzięłam z przesadzanie i szczerze mam nadzieje ze wszystko przetrwa
Pozdrowionka
Chopina będę kochać Nie widać jeszcze po nim śladów żadnych grzybów, a kwiaty nie kapcanieją od deszczu. Zdjęcia zrobię jutro, o ile nie będzie padało. First Lady przepiękna
Twój ogród mnie zachwyca, ale i zaskakuje. Są w nim cudowne rośliny, o których istnieniu nawet nie miałam pojęcia, np. sedum - pierwszy raz o nim słyszę.
Czy wiosną przycinasz hortensje bukietowe? Cięcie wpływa na kwitnienie, ale jeśli co roku mocno sie przycina krzew, to on nigdy nie urośnie. Ja przycinam, ale nie wiem czy w przyszłym roku mojej bukietowej nie zostawię w spokoju. Chciałabym zeby była wyższa.
Aguś, bez żalu opuszczam mój ogród- te codzienne ulewy mnie dobijają
Środek na komary skuteczny do pierwszej ulewy... czyli teraz w ogóle nie mam sensu opryskiwać.
Róże cudne!!!
Życzę Ci szybkiej poprawy pogody i do zobaczenia
Aguś, co do zbieraczy ślimorów, źle się wyraziłam. Moi synkowie 15 i 7. Duży nie znosi prac ogrodowych, mały obserwuje owady i zwierzęta w ogrodzie. I to właśnie on z młopdszym kuzynostwem lub kolegami przeprowadzają akcje odślimaczania A ile przy tym śmiechu i zabawy
Twoje różyczki piękne. Lady jak to dama-elegancka. Chopin-nie wiem dlaczego go nie kupiłam
Hortensja
Pogody życzę
U mnie zachmurzenie duze - glowa mnie boli a do tego musze do stomatologa nie to zebym stracha miala ale nie za bardzo lubie jak ktos mi w paszczy grzebie
Ale na pocieszenie i w nagrode wracajac pojade sobie do szkolki i dokupie Lovely Fairy, bo mnie ciut nerwi ze taka samotna jest i ni w gruszke ni w pietruszke wyglada. To ta co niby miala byc biala a wyszla Pinkowa.
Możemy podać sobie dłonie co do nastroju,jeszcze trochę i na pewno nie bedziemy mieli co podziwiać,bo wszystko zgnije. Ja juz nawet nie pamiętam jak świeci słońce.