Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

Aguś widzę, że pomimo marnej i nie lubianej przez Ciebie pogody, humorek Ci dopisuje :wink:
Masz rację, pogoda barowa, więc i ślimakom się należy :lol:
Najważniejsze, że ogród nie ucierpiał i możemy podziwiać go w pełnej krasie.
Rozchodniki niesamowite, szczególnie "Matrona" ;:167 ...no i te hortensje ;:97
Życzę miłego wieczoru ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Piękne różyczki. I jak zdrowo wyglądają mimo tej paskudnej pogody.
U mnie na działce szał ślimakowy - pełno ich. Nawet je lubię, tylko, że tych czarnych bez muszelek też się namnożyło. Winniczki u mnie zawsze były a te czarne to pierwszy rok widzę. No cóż warunki im tym roku sprzyjają. I komarom niestey też :evil:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twoja Chopin bardzo mi się podoba, a ja mam przecież taką samą :D Jednak takich widoków to się raczej nie doczekam, nie mam miejsca na porządne brzozy. Dobrze, że choć ślimaki mnie omijają.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Małgosiu, podejrzewam, że zdjęcie nie odda upojenia alkoholowego ślimaka ;) dobrze, że dom ma ze sobą, bo mógłby mieć ciężko z trafieniem ;-)
Małgosiu-Nutko, ja tez się nie mogę doczekać... Twoje róże tak już ładnie rozrośnięte, że i mnie się marzą ;)
Justynko, Twoje maluchy mają jeszcze ochotę na pomoc przez zabawę - ciesz się tym :)... moją 16-latkę póki co trudno przekonać do pracy na ogrodzie ;) chociaż poproszona - robi ;) dziękuję za miłe słowa w kierunku róż - jestem szczęśliwa, że je mam ;)
Iwonko, humor dopisuje, bo są przebłyski słońca (dziś znowu całą noc padało) i ogród zyskuje na urodzie... niestety po ostatnich opadach jest tyle komarów, że niewiele da się zrobić... muszę zrobić ten sam oprysk, co Monia68.
Lemko, witaj ponownie :) widzę, że u Ciebie też plaga ślimaków i komarów :evil: mam nadzieję, że zapowiadane sierpniowe upały wygonią je z naszych ogrodów...
Ewuniu, to masz szczęście z tymi slimakami ;) większość powędrowała w mazowieckie ;) muszę zobaczyć Twjego Chopina, bo coś podejrzewam, że piękny nieziemsko :)

miłego dnia wszystkim!
x_Adasko

Post »

Oj Aguś, dawno mnie nie było na forum. Wchodzę do Twojego wątku i na powitanie widzę róże - jak miło ;:138 U mnie pogoda i wichury sprawiły, że moje utraciły praktycznie wszystkie liście a kwiaty od tej wody gniją. Na szczęście bardzo szybko się odbudowują :wink:
Awatar użytkownika
bogda-1980
50p
50p
Od: 20 maja 2010, o 22:22

Post »

Agunia wspaniały Twój ogród, wszystko takie zadbane i roślinki prezentują się cudownie ;:108
Pozdrawiam
Bogusia
Ogród Bogusi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 81&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Ja wolę jednak komary, bo przynajmniej jak mnie zjadają, to częś powybijam, a roślinki-bidulinki żywcem konsumowane ;:96. Wpadłam w kompleksy przez ten Twój ogród. Stanelam wczoraj na tarasie, popatrzyłam i najchętniej bym wszystko wykopała i poprzesadzała. No może nie wszystko, a większość. To mój pierwszy sezon z ogródkiem, a już raz przesadzałam rośliny. Mój M.stwierdził, że zwariowałam na wsi-za dużo świeżego powietrza ;:3
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Niestety ja też ciągle coś przesadzam.Na początku wydaje się, że jest dobrze ale po pewnym czasie okazuje się, że roślina nie pasuje w tym miejscu i powinna rosnąć gdzie indziej :D
Lipcowa pogoda działa mi na nerwy.Urlopik powoli się kończy a rabaty nadal nie gotowe.A tyle miałam planów ;:223
Może sierpień będzie lepszy tylko z czasem będzie trochę gorzej :D
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

...a w RPA pada śnieg :;230, chyba wolę deszcz o tej porze roku. Za pewne ciepło się zrobi jak dzieci do szkoły pójdą ;:108
Aga, te różyce, to ostatni zakup chyba?
x-ag-a
---

Post »

cześć Adaśko! no niestety, w ogrodach po ostatnich deszczach masakra... róże jakoś się trzymają, ale ja się powaznie obawiam o duże iglaki bo poprzedniego mokrego okresu lata kilka nie przetrwało...
Bogusiu, witam Cię serdecznie i dziękuję za miłe słowo... także Cię pozdrawiam :)
Magda, sama nie wiem czy wolę komary - trudno się od nich opędzić, gryzą jak wściekłe nawet mnie - a gorzką krew miewam ;) pierwszy sezon z ogródkiem, a już biegasz z roślinami i je przesadzasz? ja byłam cierpliwsza, najpierw dałam im czas na podrosnięcie i dopiero korygowałam... a róże to świeżutki zakup, z piatku ;)
Aniu, Ty też już przesadzasz??? dziewczyny, uspokójcie się trochę ;-)
oby sierpień był lepszy...
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja dobrze wiem, jak to jest z tym przesadzaniem ;) Czasami utykam roślinkę, tam gdzie jest miejsce, a potem mi nic nie pasuje i biegam po ogrodzie przesadzając wszystko :D
U Ciebie Aguś natomiast, nic nie trzeba przesadzać, jedynie ... dosadzać ;:224 :;230 Też bym tak już chciała miec :lol:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
x-ag-a
---

Post »

łatwo powiedzieć - dosadzaj, trudniej znaleźć wolne miejsce ;) zaczynam podgalać od dołu krzewy i w ocienione miejsca cociaż może coś dosadzę... a na jesieni też zanosi się na przenosiny kilku roślin.
x-ag-a
---

Post »

kilka zdjęć:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pink Delight - czekam i czekam...

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Piękne te Twoje różyczki ;:138 Zwłaszcza 'Chopin' :shock: Biedne pączuszki, trochę wymęczone przez deszcz, ale mimo wszystko cudnie sie prezentują ;:63
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tak, tak, Chopin cacany ;:167 I pomponkowe Dalije - no nieziemskie sa - nie wspomne o Hortensji, bo ta to juz wymiata.
Dostalam od sasiadki rozowe i fioletowe floksy - posadzilam razem z moim bialym, bo nie mialam gdzie i nawet-nawet wyglada.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”