Papryka do gruntu. Część 1

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Papryka do gruntu.

Post »

Teraz to chyba jak będziesz trzymał w domu, papryka siana w marcu teraz zaczyna owocować- zajęło jej to ok 5 miesięcy, to policz sobie kiedy zaowocuje Ci siana aktualnie... tyle że nie w gruncie :wink:
koldi56
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 25 kwie 2011, o 15:16

Post »

witam, mam problem z papryka, część juz ma duże owoce a na niektorych jak sie owoc zawiąże to usychaja i opadaja takie o wymiaracj 1cm
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48

Post »

Moja największa papryka, Czy ktoś może w przybliżeniu podać nazwę odmiany? Nawet nie wiem jakiego ma być koloru jak dojrzeje, bo kupiłem na straganie :oops:
Obrazek
X-A-9
---

Post »

Koldi, może być to spowodowane złymi warunkami atmosferycznymi moje też mają po pare owocó i nowych nie wiążą :roll:

Patasko, wątpliwe czy ktoś poda odmianę, a kolor albo czerwony albo pomarańczowy
Awatar użytkownika
Suppa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 mar 2008, o 09:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje pierwsze tegoroczne zbiory, to papryka ostra Peperoncino. Już po degustacji, jeszcze mnie język pali po kolacji :P

Obrazek
Pozdrawiam, Maciek.
Kasencja

Post »

No więc poszperałam na necie i znalazłam te nasiona, których opakowanie mi zginęło, a które kupiłam w Tesco. Jest to papryka słodka, mix odmian.

A tak teraz wyglądają:

W gruncie:

Obrazek Obrazek Obrazek

W namiocie:

Obrazek Obrazek
bobik000
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 17 lip 2011, o 17:42

Post »

a co moze byc powodem opadywania calegom kwiatu?i czy papryka chili jest 1-roczna\?
69adrien69
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 10 lut 2010, o 11:45

Post »

niska temperatura
suche podłoże

papryka chili jest wieloroczna, ale w polskich warunkach niestety nie wytrzymałby zimy w gruncie.
C18H27NO3 my love.

Pozdrawiam, Adrian.
x-suzana
Konto usunięte na prośbę.
Od: 15 gru 2009, o 11:41

Post »

kasencja, wow, piękne papryki ;:63 ;:63 ;:63
X-A-9
---

Post »

Mam już dosyć deszczu! od 2 tygodni pada ciągle lub przelotnie, wczoraj tylko było pogodnie, musiałem wywalić 1 krzak bo zaczęły mu gnić pędy i owoce, kilka zielonych wielkości jabłka z innych sadzonek również wylądowało na kompoście bo porobiły się miękkie wilgotne plamy :?
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48

Post »

Adrian89 pisze: kilka zielonych wielkości jabłka z innych sadzonek również wylądowało na kompoście bo porobiły się miękkie wilgotne plamy :?
Wyciągnij to z tego kompostownika i spal. To jest szara pleśń.
Awatar użytkownika
Suppa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 mar 2008, o 09:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ładne Kasiu, zwłaszcza te żółte :)

U mnie na razie nie gniją i mają mnóstwo owoców, do tego stopnia, że nie przywiązane do palików poprzewracały się w czasie ostatnich ulew..

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Maciek.
Kasencja

Post »

Suppa no właśnie u mnie też na krzaku jest dużo :) . Te na pierwszym zdjęciu dzisiaj policzyłam :wink: , jest 26 sztuk takich dużych, a ile jeszcze malutkich :shock: .

Krzaki niziutkie, ale baaardzo rozłożyste. Ciekawe jaki kolor będą miały jak dojrzeją. Na opakowaniu był tez kolor fioletowy. Chciałam właśnie ten kolor mieć :D

A póki co w namiocie w końcu... :D

Obrazek Obrazek
X-A-9
---

Post »

patasko pisze:
Adrian89 pisze: kilka zielonych wielkości jabłka z innych sadzonek również wylądowało na kompoście bo porobiły się miękkie wilgotne plamy :?
Wyciągnij to z tego kompostownika i spal. To jest szara pleśń.

Niestety nie można u nas palić ognisk, do tego zostały już przysypane innymi odpadkami, ziemią i przyspieszaczem rozkładu..
Awatar użytkownika
Slawgos
500p
500p
Od: 14 kwie 2010, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A u mnie papryczki zostały totalnie zdominowane przez dynię. Zaczynam być coraz bardziej zły na siebie, że posadziłem w tym roku (po raz pierwszy w życiu) dynię, w ilości dwóch na kompostowniku... To co te dyńki robią z przestrzenią, to się w dyńce nie mieści :D . Że do sąsiadów weszły, to mały pikuś, bo się dogadałem z nimi, że to co wyrośnie u nich, to ich i już... Ale dynie zaczęły atakować moje papryki, a na to mojej zgody nie ma. :wink:
Jutro wydam im wojnę, bo papryczki dla mnie są ważniejsze, niż byle dynia... nawet giant.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”