Olu u mnie jeszcze troszkę w pąkach....ale już niewiele...
Celinko, uwielbiam lilie....mają w sobie moc uroku.....no i ten zapach, który zasnuwa cały ogród i okolice
Działeczko, to bardzo możliwe, słońce bardzo mocno wpływa na wybarwienie różnych kwiatów
Jacku w hortensjach się zakochałam, przed Forum znałam tylko ogrodowe i Anabelkę.....bukietówek nie spotykałam......a jak zobaczyłam to mnie oczarowały

Lilii faktycznie nazbierało się sporo.....liliowce niestety...... wiele okazało się takich samych i to mn. sporo tych najpopularniejszych rdzawych , gdzie kupowane były zupełnie inne odmiany.....teraz czeka mnie wykopywanie, ale na szczęście nie ma kłopotu co z nimi zrobić , bo już zaklepane

....jedynie rdzawy pójdzie na kompost....
Geniu Saltarello faktycznie jest przepiękna i wspaniale pachnie....nie zamawiałam takiej, ale szczęśliwa jestem, ze ją mam....jest jedną z moich ulubionych
Wandziu....oj tak, zapach lilii jest wspaniały.....a szczególnie wieczorami
Dorotkodziękuję

. Hortensji już faktycznie kilkanaście mi się nazbierało.....bardzo mi się podobają, więc z pewnością byłoby więcej....ale niestety wielkość ogródka ogranicza i z ciężkim sercem muszę zrezygnować z kolejnych....
Aguś a u mnie niestety dużo już przekwitło
Aguś .....więc nie będę już o nich myślała, bo u mnie zawsze łapały rdzę.....a szkoda różyczek.....
Gabi, tak kupiłam w Lilypolu....ona ma faktycznie kropeczki, ale takie delikatne, z daleka niewidoczne....
Izuniu niestety nie znam wszystkich nazw....kilka jest bezimiennych

Mam nadzieję, ze wszystkie nazwy sa trafione, bo to różnie z tym bywa....niby wszystkie sprawdzam w katalogu......ale różnie może się zdarzyć.....
Ido Saltarello naprawdę jest w rzeczywistości niesamowita. Nie zamawiałam jej, trafiła do mnie jako pomyłka, ale strasznie sie cieszę, ze ją mam ....to jedna z moich ulubionych
Stargazer też jest śliczna.....zresztą one wszystkie jedyne w swoim rodzaju
Izuniu.....a u mnie wyjątkowo trafiona....zamawiałam i mam

...
To na dzień doby jeszcze troszkę lilii......trzeba się nimi nacieszyć póki kwitną
MUSCADET
PUP ART
FLORE PLENO
SCHEHARAZADE