no to jestem ..ale tu tyle cudowności,klonik wspaniały...moje jeżówki też już kwitną białe i rożowe...mam fotki Andrzej zrobil...hi hi ja już byłam na ganku i też pstrykałam...ale piękne lilje...
Igor witam i ściskam za takie miłe słowa ja zaczynam chorować na hosty i widzę je w każdym ogrodzie ale czasu brakuje się zając i stworzyć im miejsce a co do jeżówek to jest sporo ciekawych odmian ale niestety nie są tanie więc nie wszystko na raz...poczekamy zobaczymy-miło mi cię gościć w moich progach Marku jesteś milutki dziękuję a co do lawendy to ja swoją wysiałam więc przyzwyczaiła sie do warunków ...to dla ciebie lawendowe obrazeczki Izuniu i ja lubie jeżuwki bo są u mnie jak na razie(odpukać) bezproblemowe i chyba trzeba pomyśleć o powiększeniu kolekcji...dziękuję za pozdrowienia i miłe słówko Aguś moje lilijki nie dorównują nawet w połowie do twoich klejnotów, a jak biała jeżówka się rozrośnie to podzielę się -one nie sprawiają problemów Misiu nareszcie jesteś dobrze że wszystko sie układa teraz tylko będzie lepiej zobacz jak u mnie różyce wyglądają: nn ciągle kwitnąca jakaś parkowa
Dżasminka-bardzo urodziwa
White Rose nie przerywa kwitnienia na długo
Nostalgia-cudeńko bez dwóch zdań
Queen ofsweden -delkiatna piękność
nieznana targowa ale bardzo ładny intensywny kolorek i zwarty pokrój
a na koniec coś co miało być czymś innym...hhhhmmmm... tys pikne
Nieznana parkowa wygląda mi na Elmshorn .
Dośc długo kwitnie, z czasem kwiaty lekko płowieją,
kwitnie całymi bukiecikami kwiatów - ja swoje lubię :P .
Jaśmina jest taka jaskrawo różowa, czy trochę podkolorowałaś???
Witam! Zwiedziłam Twój ogródkowy wątek od początku - tyle zmian w krótkim czasie! Fajnie,że masz tyle miejsca na realizację swoich pomysłów.
Podobają mi się kamienne donice, podziwiam Twoje umiejętności. Różne rzeczy robię w ogrodzie, ale takie donice , to już coś...
Ślicznie wyglądają białe lilie wśród lawendy ! I bardzo ciekawy ten klon Leopoldi.
Elu wielkie dzięki zapisuje i posprawdzam(ja też ją lubię) a co do Jasminy ona taka żaróweczka jest a na brzegach jaśniejsza-szczególnie rano jak zroszona i słoneczko wita jej pączki
ślicznie wygląda jak rozwija się ale kwiat jest nietrwały i szybko się obsypuje (mam ją pierwszy rok więc nie wiem jak będzie z zimowaniem-ta była sadzona z wiosny) Marku tylko nasiona przed siewem zmrażaj a jak będziesz sadził to podsyp troszkę piachu-ja mam glinę i tak jej dogodziłam Izuniu zobaczymy czy będą takie w przyszłym roku (prawde mówiąc to moje pierwsze sadzone z wiosny ... ) Uleńko toż nawet wskazane lawendowy klombik w ogrodzie podobno wpływa pozytywnie na rośliny i odstrasza robactwo... Izo powinnam sie uczyć od ciebie- donicami ukrywam braki w zagospodarowaniu w roślinki...tak wiele do zrobienia i do nauczenia a co do miejsca-to troszkę sie nie wiem jak za nie zabrać-chyba po kawałku ciesze się ze do mnie zajrzałaś będę mogła męczyć cię pytaniami-czy myślisz że bodziszki i róże to dobry duet?
Aga , jak długo masz tę błękitna hortensję Wszyscy narzekają , że w następnym roku po zakupieniu kwitnie na różowo, u Ciebie niebieska. Może masz jakąś ,,tajną '' p[odsypkę Jaka to odmiana
Lawendę najlepiej posiać w dużą doniczkę i zostawić na dworze. Na wiosnę z całą zawartością wsadzić do ziemi i podsypać dolomitem. Uwielbia wapno.