Już trzeci taki pomidor znalazłam, co to jest? Mam się martwić?
Poczekać aż dojrzeją, bo rozumiem że nie mają plam czy oznak zgnilizny, tylko skórka jest żółta a w przekroju białe.Jo20 pisze:pomocy moje pomidory są w połowie żółte lub pomarańczowea jak je kroje to w środku są w tym miejscu białe
co mam z tym zrobić
Jo20 a skąd były nasiona tych pomidorów ?.11krzych pisze:A może cecha odmianowa,
Przyczyna : to przegrzany owoc i przez to nie pobrał potasu, zwiększ nawożenie potasowe.Jo20 pisze:pomocy moje pomidory są w połowie żółte lub pomarańczowea jak je kroje to w środku są w tym miejscu białe
co mam z tym zrobić
Nasiona kupione w sklepie ogrodniczym w Chełmie, odmiana Atol. Generalnie nie narzekam ale właśnie kilka było takich jak na zdjęciu wyżej. Mam coś im dać? A może zabrać?forumowicz pisze:Ałła a skąd były nasiona tych pomidorów ?.11krzych pisze:A może cecha odmianowa,
Pozdrawiam
Czekam na poradę cierpliwe.forumowicz pisze:Erazm
To jest mankament wielu forumowiczów, że proszą ...
Pozdrawiam
prawdopodobnie to brunatna plamistość, ale niech wypowiedzą się fachowcyAlina-277 pisze:Ja z zapytaniem co do moich pomidorów zdjęcia nie zrobiłam ale ja będzie trzeba to jutro zrobię...Pomidory są w szklarni ale dach jest z folii ....liście robią się żółte z brązowym zabarwieniem a od spodu liścia jest widoczny brązowy meszek..pryskałam curzate ale nie daje rezultatu z taką jeszcze się nie spotkałam...