Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

Elżuniu miałam kiedyś malwy, ale jakoś tak łapały u mnie rdzę.....chociaż kto wie, czy znów nie spróbuję 8-) :lol:

Aniu mam nadzieję, że tak szybciutko i pięknie rozrosną się jak mówisz. Posadziłam je na rabacie, na której mają robić za gwiazdy :lol: a pozostałe roślinki jako tło, więc niech rosną w siłę :lol: Wielką ixh zaletą jest to, ze są praktycznie bezobsługowe :D

Witaj Wandziu ;:196
Wiesz....praktycznie u mnie dopiero pierwszy taki brzydki deszczowy dzień, wcześniej było pięknie i upalnie, ale nocami faktycznie padało....dopiero od wczoraj sie ochłodziło. Różyczki do tej pory nic sobie z nocnych deszczów nie robiły, w dzień słoneczko je osuszyło i ogrzało :D Zobaczymy jak będzie dalej.....
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Agness, Tobie u mnie podobają sie kamienie i skalniak a mi u Ciebie żywe,nasycone kolory roślin, piękne kompozycje roślin i super uwidocznione to na zdjęciach ;:224 ;:224
Pięknie prezentują sie roślinki w Twoim ogrodzie....cóż więcej pisać...w poprzednich postach chyba wszystko zostało napisane :)
Jaka to różyczka - ta różowa? Bonica może?

;:196
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aga Twój Westerland bliżniaczo podobny do mojego przy tej pergolce.Myślałam,że to ja zamieściłam u Ciebie to zdjęcie. :lol:
Portrety dam- śliczne.
Hortensje faktycznie potrafią zaskoczyć swoją wielkością a skąd brać to miejsce?Jednak mam ich trochę i na razie są na miarę mojego ogródka.A potem?-sekator.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu 72 a bo ja uwielbiam kamienie w ogrodzie....kamienie i stare pniaczory :lol:
Dziękuję Ci bardzo za miłe słowa o moim ogródku....to bardzo cieszy, jak podoba się komuś to co sami stworzymy :D
Różyczka to Queen Elizabeth....ale jakoś po tych deszczach taka trochę rozczochrana :lol:

Aniu no właśnie ......władowałam w okowy Westerlanda, bo za bardzo mi się wykładał......ale ta pergolka wydawała mi się taka zbyt wysoka dla niego....dlatego też i pytałam u Ciebie jaką masz pergolkę i jak zobaczyłam, ze różysia wspaniale sobie w niej radzi, to stwierdziłam, że i mój w niej zostanie....i dobrze, bo idzie w górę 8-) :lol:
Anuś a pewnie, ze sekator dla hortensji.....ja planuję zawsze je dosyć mocno przycinać, wtedy są niższe krzaczki i większe kwiatostany , tak jak lubię najbardziej....no ale nie do przesady nisko....muszą być widoczne z daleka krzaczorki, ale nie takie 2-metrowe :lol:
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Aguś dawno u Ciebie nie byłam i dzisiaj przeżyłam wielkie zaskoczenie. Cudnie zmienił się Twój ogród. Wypiękniał, wzbogacił o wiele roślin. Gratuluję i bardzo się cieszę że jest tak pięknie, barwnie,dorodnie.
;:196 dla Ciebie i ;:196 ;:196 ;:196 dla Gabi
Kaśka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasieńko kochana jak cieszę sie , że znajdujesz chwilkę , żeby przy natłoku zajęć przy tworzeniu swojego nowego ogrodu zajrzeć na Forum ;:196 Bardzo dziękuję za całuski dla Gabuni i dla mnie , ja Tobie również przesyłam moc uścisków. Jestem pod wielkim wrażeniem tego co robisz w swoim ogrodzie ;:138
Bodziszki od Ciebie wspaniale mi się porozrastały, musiałam je już poprzesadzać ze skalniaka, bo zajmowały za dużo miejsca 8-) :lol:
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Aguś natłok prac na szczęście minął i teraz spokojniutko sobie dłubię.Jesienią będzie więcej pracy bo planuję nasadzenia róż. Gdzie kupujesz róże w necie?W Rosarium są piękne ale ceny mniej piękne.
;:196 Kaśka
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sądzę, że jak już będę miała taka okazję to Twój ogród będzie dla mnie wzorcem:)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu natłok minął, bo pracowałaś do utraty sił...ale teraz jak piszesz, ze już pomalutku, to wreszcie troszkę odetchniesz .;:196
Co do różyczek ja kupuję róże u Bogdan w1, ma naprawdę przepiękne dorodne krzaczory i jeszcze nie trafiła mi się pomyłka. Zawsze jest to co zamawiam. Mogę go spokojnie polecić :D

Ulcia to strasznie miłe co napisałaś :oops: ...dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzejku widziałam u Ciebie zniszczenia....naprawdę współczuję ;:196 mam nadzieję, ze szybko uda Ci się usunąć szkody....głównie Anda pilna, żeby deszcze nie uszkodziły wnętrza domku, połamane drzewa to już tak na spokojnie....kurcze to takie przykre....
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Aguś, jak to jest u Ciebie z tymi różami? Tyle ich teraz kwitnie...Moje właśnie zakończyły pierwsze kwitnienie i puszczają się :wink: do drugiego...A u Ciebie taka bujność...Jak to?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś to już takie pojedyncze kwiatuszki, jedynie Królowa Elżbietka cała obsypana kwiatami, inne odpoczywają mając dosłownie po kilka , a inne nawet wcale...
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Witaj Agnieszko :wit - jak pieknie u Ciebie wszystko kwitnie, i lilie i róże. Bardzo mi się u Ciebie podoba. Masz bardzo dużo ciekawych roślin. Ja też głównie kupuję rośliny przez internet, moze czasem trafiają sie niezbyt udane okazy ale jedank w większości jestem z zakupów zadowolona.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

AGNESS pisze:
Wiolu niestety nie mam pojęcia jak sie nazywa....ale bardzo chętnie odkopię Ci kawałek ;:196 Ona jest świetna, bo kwitłą nawet po całkowitym wycięciu jesienią :D
Jeśli to możliwe, to bardzo chętnie przyjmę kawałeczek ;:196
Super, jeśli jest taka niezniszczalna. Takich właśnie odmian poszukuję :D
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ach twoje róże mmmmmmmmmmmmm ;:167
Opowieść o moim miejscu...cdnn