Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

Sabciu, współczuję... 3 lata temu przechodziłam podobny scenariusz z własnym rodzicami... na szczęście teraz wszystko jest dobrze, czego i Twoim życzę ;:196 a Maleństwo niech Ci daje jak najwięcej radości...
Juluś, mnie też poza rękoma nic już nie boli... wróciłam właśnie z kolejnego obchodu, zanosi się, że niedługo ogród znowu podleje... ale róże trzymają się dobrze ;)
Ewcia, cieszę się, że zdjęcia Ci się podobają :) sama bardzo lubię oglądać szerszą perspektywę ogrodów, bo same portrety roślin - mimo, że cudowne - nie pozwalają do końca wyobrazić sobie jak wpisują się w całość.
Joluś, Ty się śmiej, śmiej ;) a do oglądania różyczek zapraszam gorąco :)
Małgosiu, ja też planuję kolejne różane zakupy jesienią... już się ich nie mogę doczekać :)

a teraz kilka fotek z wczorajszych nasadzeń:

Obrazek
Candlelight i China Girl wylądowały na froncie koreanek, w towarzystwie lawendy i Chopina

Obrazek
Chopin zakwitł cudownym kwiatem

Obrazek
Candlelight ma pierwszy kwiat, ale wygląda biednie... może odżyje po trudach transportu

Obrazek
kolejne róże, Geisha i Nostalgie, będą zdobić perukowca

Obrazek
pnąca, przesadzona wczoraj od koleżanki... mocno ją podcięłam, na razie nie więdnie, myślę, że sobie poradzi

Obrazek
róże Apricola i First Lady chcę posadzić na frontowej rabacie, ale zastanawiam się czy to dobre miejsce
x-ag-a
---

Post »

trochę ogólnych widoczków:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jezeli w ciagu 5 lat tak ogrod moze wydoroslec, to jestem pelna podziwu dla tych chabazi 8-) I przestaje sie juz zastanawiac, kiedy to wszystko urosnie :;230
Rozyce wsadz koniecznie w ta rabate na przodzie - pieknie bedzie, to jakby miejsca dla nich.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mnie też trudno uwierzyć,żeby rośliny w ciągu 5 lat były tak wybujałe ;:180 ;:180 ;:180 Czy te wielkie kilkukolorowe kępy to są floksy? Muszę wycyganić po przekwitnieniu od koleżanki jeszcze raz białego,to będzie czwarte ostatnie podejście do niego.
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p
Od: 17 kwie 2011, o 11:29

Post »

Uwielbiam te Twoje ogólne widoczki i ten trawnik - marzenie ;:180
pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Zdjęcie z floksami niesamowite.
Zresztą cały Twój ogród wydląda świetnie.
Jeśli chodzi o miejsce dla Aprikoli to jeśli wytniesz trochę trawnika, to będzie dobrze :D
Ja tak bez przerwy robię
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie także się podoba zdjęcie z floksami i sam biały floks również. Wyjątkowo wysoki. A może rośnie na jakimś podwyższeniu czy skarpie?
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Zgadzam się Floksy super się prezentują :)
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Ach te Twoje starannie zaplanowane i cudne widoczki... ,że nie wspomnę o trawniczku... . Już to gdzieś dzisiaj pisałam , że szczególnie podoba mi sie to czego nie możemy mieć sami :uszy

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

:wit Aga choroba różana widzę że dopadła Cię na całego ;:224 piękne zakupy poczyniłaś pogooglowałam nazwy twoich różyczek i bardzo podobają mi się ;:108
Ogrodem Twoim będę chyba zachwycać się zawsze ale ten widoczek "cud, miód i orzeszki" :wink: te Twoje kompozycje koją me serducho i rozweselają z chandry pogodowej ;:196
aguniada pisze:
Obrazek
Aga proszę o więcej takich widoków UWIELBIAM Twój ogród ;:108

Spokojnej nocy !
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, co tu dużo pisać, po prostu pięknie!!! ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
merle
200p
200p
Od: 29 lis 2010, o 10:00

Post »

Agnieszko,

cudowne zdjęcia! a ten dereń na zdjęciu powyżej, pod brzózką i obok świerka conica, to jaka odmiana? czyżby 'spaethii'?
Trawnik rewelacja. U mnie wczoraj ok 17.00 przeszła burza z silnym wiatrem i gradem, którego spadło tyle, że przez trzy godziny zalegał na trawniku, w niektórych miejscach nawiało go z 10 cm (zbierałem garściami). Ucierpiało również kilka budynków w miejscowości. Mam nadzieję, że u Ciebie było spokojnie.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Przepiękny dom, przepiękny ogród - cudny jest ten twój świat. Na jednym zdjęciu widać fragment chyba szopki czy jakiegoś budynku gospodarczego. Bardzo mnie zainteresowała elewacja zbudowana z ukośnych deseczek. Ślicznie to wygląda. Czy to gotowy budyneczek, czy sami go budowaliście? Super!
x-ag-a
---

Post »

kochani, dziękuję za tak liczne odwiedziny :)
pogoda niestety wydaje się być 'ustalona'... całą noc padało, ranek też przywitał deszczem... nie nastraja to najlepiej, nie tylko tych, którzy 'działają' na baterie słoneczne ;) nic to, pozostaje uchwycić się myślami tych optymistycznych prognoz na sierpień...
a teraz spróbuję każdemu z Was pokrótce odpowiedzieć...

Juluś, róże pójdą na tę rabatę, do której je przymierzałam; być może jeszcze dziś je wsadzę do ziemi, jeśli przestanie padać. Myślę, że warto mieć takie piękne rózyce na froncie domu. Rośliny szybko rosną i rozkrzewiają się, sama wiesz, że z sezonu na sezon ogród wygląda inaczej, a u mnie te 5 lat też zrobiły swoje... oczywiście, pielegnacyjne czynnosci, przycinanie i nawożenie, mają w tym procesie niebagatelne znaczenie. Ale jak się to kocha robić, to wysiłek się opłaca :)
Małgosiu, spróbuj z tymi floksami... w zasadzie, nie rozumiem powodu, dla którego miałyby u Ciebie źle rosnąć. W tym miejscu przy tarasie, posadziłam 3 małe karpy/kłącza - rozrosły się niesamowicie.
Sabciu - dziękuję za miłe słowo! ;:196
Gosiu - dzięki za radę w sprawie Aprikoli :) możliwość zmniejszenia trawnika przy tej rabacie mam, także w miarę rozrastania się różycy będę korygować ilość miejsca dla niej. Dziękuję za pochlebne słowo! ;:196
Wandziu, przy tarasie jest zrobiony mały nasyp, ale mimo tego efektu wizualnego, floksy są bardzo wysokie; myślę ze mają dobrze ponad metr wysokości.
Aagaaz - dziękuję! ;:196
Jolu, zgadzam się z Twoją opinią - podoba nam się to, czego sami nie możemy mieć ;) dlatego tak cenna jest dla mnie możliwość wirtualnego odwiedzania tak wielu ogrodów :)
Bożenko, dziękuję! jesteś bardzo miła, naprawdę... a tak pochlebna opinia tylko bardziej mnie motywuje do jeszcze troskliwszej dbałości o kawałek mojego poletka ;)
x-ag-a
---

Post »

Moniko, taka miła opinia z ust wytrawnej ogrodniczki, posiadaczki cudownego ogrodu, to ogromne wyróżnienie - dziękuję ;:196
Marcinie, staram się - dzięki! Współczuję doświadczeń z szalejącymi burzami i gradem - czy ogród nie ucierpiał?...
u mnie było spokojniej, ale lało przez wiele godzin... cieszę się więc, że w sobotę udało mi się skosic trawnik.
tak, derenie przy oczku to Spaethii - ogromnie go lubię, a urodę liści ma fantastyczną.
Izuś, naprawdę miły komentarz pozostawiłaś - dziękuję Ci! ta budka, o którą pytasz, to domek narzędziowy... trzymamy w nim również meble ogrodowe... budyneczek składał nam jakiś fachowiec, ale to bardzo prosta konstrukcja, więc według mnie mozna to zrobic we własnym zakresie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”