Witajcie, moi mili 
Ostatnio bywam tu w doniczkowym dość rzadko, bo całą uwagę poświęcam ogrodowi, który latem sprawia najwięcej radości, gdyż jest w nim o tej porze chyba najbardziej kolorowo. Fiołeczki kwitną sobie na przemian i na parapetach zrobiło się barwnie i wesoło. Podobnie jak w ogródku
Ninad, miło że do mnie wpadasz, dziękuję i także cię serdecznie pozdrawiam
Anija, u ciebie także będzie sporo kolorowych mordek, które będą się uśmiechać razem z pyszczami skrętników
Elciu, kopę lat

No więc muszę ci powiedzieć, że ja także najbardziej lubię białe kwiaty, zarówno w domu, jak i w ogrodzie. I daltego na początku kupowałam same białe fiołki; potem dopiero inne. Mam nadzieję, że odwiedzisz mnie również w moim ogródku. Zapraszam
Iwonko, ten Powwow jest naprawdę wyjątkowy. Teraz gdy widzę różne inne kwitnące fiołki, on się wyraźnie wyróżnia, zarówno kolorem kwaitu, jak i wzorkiem listków
Agatko, dziękuję. Ja także podziwiam twoje fiołeczki i często porównuję odmiany z moimi
Stokrotkanio, serdecznie cię witam i zapraszam do odwiedzin, gdy tylko znajdziesz czas i ochotę
Anik, ileż to czasu się nie widziałyśmy... Tym bardziej się cieszę, że miałaś ochotę do mnie wpaść i zerknąć na moje zbiory