Mój fijoł
Re: Mój fijoł
Ewa , na zdjęciu przy dróżce takie niebieskie kwiatki co to jest ?
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
własnie o to samo chciałam zapytac... co to jest to niebieskie??? niezapominajki??? tyle ze one na przelomie kwietnia - maja kwitna wiec nie wiem 

- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Ewo jestem zachwycona ukwieconą ścieżką
Czy te niebieskie kwiatuszki to lobelia ?
Czy te niebieskie kwiatuszki to lobelia ?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Stachu
To lobelia, roślina jednoroczna, którą sama wyhodowałam. Każdy, kto to robił, potwierdzi, że nie problem ze wschodami, tylko z pikowaniem, bo to maleństwa. Warte jednak wysiłku, bo teraz całe lato błękitu
Eliza i Aga-wszystko o swojej lobelii już napisałam. Dodam tylko, że nasiona często wschodzą wiosną, potem można siewki przesadzić. Lobelię sieję od kilku lat i co roku wiosną zarzekam się, że już nigdy więcej nie będę pikować. I co roku sieję
Żółta nn, długo kwitnie , wiąże ciągle nowe pąki.

Eliza i Aga-wszystko o swojej lobelii już napisałam. Dodam tylko, że nasiona często wschodzą wiosną, potem można siewki przesadzić. Lobelię sieję od kilku lat i co roku wiosną zarzekam się, że już nigdy więcej nie będę pikować. I co roku sieję

Żółta nn, długo kwitnie , wiąże ciągle nowe pąki.

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Ewo, też nie znam nazw, ale zimą na forum pewnie pomogą
Ścieżka cudna, ależ przyjemnie musi się po niej spacerować i co chwila zatrzymać, żeby popatrzeć tu i tam, powąchać... Rozmarzyłam się. A tu pada...
Lobelia pięknie pasuje, delikatna a wyraźna. ja nie mam cierpliwości do nasionek

Ścieżka cudna, ależ przyjemnie musi się po niej spacerować i co chwila zatrzymać, żeby popatrzeć tu i tam, powąchać... Rozmarzyłam się. A tu pada...
Lobelia pięknie pasuje, delikatna a wyraźna. ja nie mam cierpliwości do nasionek

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

-
- 1000p
- Kontakt:
ojjj to na przyszły rok zagosci i u mnie w ogródku 

- ewamaj66
Jakieś problemy z połączeniem, zaczyna mnie to drażnić
Justyna, co roku kupuję sobie jakieś nowe lub sprawdzone nasiona i uprawiam z różnym skutkiem
W tym roku mam goździki brodate, orliki, maki syberyjskie i mix żagwinów. Nie udała mi się werbena, a heliotrop za późno posiałam i chyba nie zdąży zakwitnąć. I tak uważam, że warto
Eliza, pamiętaj, że uprzedzałam-pikowanie lobelii to zajęcie dla zdeterminowanych

Justyna, co roku kupuję sobie jakieś nowe lub sprawdzone nasiona i uprawiam z różnym skutkiem

Eliza, pamiętaj, że uprzedzałam-pikowanie lobelii to zajęcie dla zdeterminowanych

Ewo śliczna ta ścieżka z niebiedkim obrzeżem

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- ewamaj66
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
W takim razie też usunę, ale po kwitnieniuewamaj66 pisze:Iwona, za radą sąsiadki zaczęłam usuwać to, co zbytnio się rozeszło. Z żalem, ale to niezbędne. Różowej odętki się nie odmawia![]()

Mam dwa odcienie różu, ale ta ciemniejsza odmiana kwitnie zawsze najpóźniej.
Jak tylko zobaczysz u mnie kwitnące odętki, to przypomnij się, bo u mnie z pamięcią coś krucho

-
- 1000p
- Kontakt:
ja jestem, ostatnio pikowalam lwia paszcze po jednej sztuce 

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Futrzaki urocze
Tak w "kupie" im trochę ciasno, ale ciepło
Lobelię siałam co roku i co roku przy pikowaniu nerwy mnie brały. W tym roku nie posiałam i .... żałuję ogromnie. Czyli "nerwy w konserwy" i lobelię trzeba siać
Zobacz Ewo czy to czasem nie jest hortensja Vanilie Fresh, bo tak przebarwia się w róż

Lobelię siałam co roku i co roku przy pikowaniu nerwy mnie brały. W tym roku nie posiałam i .... żałuję ogromnie. Czyli "nerwy w konserwy" i lobelię trzeba siać

Zobacz Ewo czy to czasem nie jest hortensja Vanilie Fresh, bo tak przebarwia się w róż

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Świetne to zdjęcie z pakunkiem kotów... jeszcze chciałabym zobaczyć je w całej okazałości! Ewo, Twój ogród bardzo kwitnący, szczególnie w porównaniu z moim i podoba mi się taka "inność" 

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
Nie chciała bym dostać takiej paczki z 3 kotami
... starczy mi sąsiedzkich spacerowiczów.
Róża New Dawn i hortensja nn bardzo urocze, delikatne.Super rabatka z odętkami

Róża New Dawn i hortensja nn bardzo urocze, delikatne.Super rabatka z odętkami