Kochani
Joluś
Cieszę się, że znów jesteś na forum
Dzięki, Kaszuby to jeden z najbardziej malowniczych regionów w Polsce, tym bardziej jest to odczuwalne jeśli przebywa się tam z ukochaną osobą o o podobnych pasjach.
Olu
Niedaleko Brus moi Rodzice mają siedlisko , ja jeżdżę w okolice za Bytowem i w dwa miejsca bliżej Gdańska. Wszędzie jest pięknie
Dalu
Jedna pasieka jest usytuowana w lasku zakończonym urwiskiem, druga na pięknej wysepce wśród pól, trzecia w sadzie.Wszędzie mnóstwo pozytywnych doznań dla artystycznej duszy
W tym roku mam mniej typowo ozdobnych podopiecznych wdzięcznych do fotografowania, ale za to te hektary kwiecia posianego specjalnie dla pszczół...
Działka olbrzymia, nie nadążamy z usuwaniem chwastów, kilka kawałków wydarłam puszczy naturalnej roślinności typu barszcz, bylica czy łubin
Ewokoro
Bardzo się cieszę, że zakwitły u Ciebie frezje
Twoje i Dali skalniaki mają się fantastycznie, przegorzany mają pąki
Nam udały się na balkonie , w ziemi na razie nie kwitną, za póżno posadziłam.
Jacku
Dzięki
Facelia była piękna, ludzie się zatrzymywali i chcieli ją zrywać na bukiety
Czytam u Ciebie w wątku, że planujesz nową, specjalną irysową rabatę
Mam też zamiar stworzyć podobną na kaszubskiej działce, przenieść wszystkie ze starego ogrodu
Wreszcie moje ulubione kwiaty będą miały przestrzeń i pełne słońce.
Na razie udało mi się posadzić tam trochę warzyw, urządzić ziołowo - kamienny krąg, mini skalniak, początek różanego okręgu i małą ciemno różową rabatkę.
Z. tworzy plantacje miododajnych roślin, gigantyczne monorabaty z trojeścią, niecierpkami, szczeciami itp.