Storczyki Aguuuu

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Klaudia89
200p
200p
Od: 16 maja 2011, o 12:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Aguuuu

Post »

Gratuluję doprowadzenia storczyka do pierwszego kwitnienia ;:3 ależ to musi być radość... mam też takiego jednego w zanadrzu, na którego bardzo liczę, aby dowiedzieć się jak wygląda :roll:
Szczęśliwie zarażona od 12.05.2011 :)
Mój storczykowy wątek
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p
Od: 15 lip 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No niestety Pani moderator poinformowała mnie właśnie, że sam fakt posiadania storczyków, opieka nad nimi, prowadzenie i ich kwitnienia nie wystarczą aby móc być użytkownikiem tego działu, w moim przypadku. :( Moj wątek jest zbyt mało merytoryczny do " tego wyspecjalizowanego działu "Orchidarium " itp... Zatem nie będe tu zabierać cennego miejsca. Pozdrawiem wszytkich :(
Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Klaudia89
200p
200p
Od: 16 maja 2011, o 12:59

Post »

Oj tam... nie zrażaj się tak od razu. Jovanka nie pisała przecież tego wszystkiego, po to abyś zrezygnowała z tego forum. Wystarczy trzymać się paru zasad :wink: Ktoś te forum musi przecież trzymać w ryzach, aby nie odchodziło ono od jego pierwotnych założeń :wink:
Szczęśliwie zarażona od 12.05.2011 :)
Mój storczykowy wątek
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Aguś, ani się waż obrażać ;:124 Masz piękne storczyki, które udawało Ci się świetnie prowadzić na wyczucie, pomyśl jakie efekty mogą być teraz kiedy jesteś z nami ;:4
Jovanka czarnym drukiem przyjęła Cię bardzo dobrze ;:196 , a zielony to już tekst moderatora ;:108
Takie jest jej zadanie tutaj, a my się jakoś do tego musimy przystosować :D
Utrzymanie w '' ryzach '' tak rozbrykanej grupy ludzi jak my jest dużym wyczynem :lol:
Szanuj kierownika swego, bo możesz mieć gorszego ;:113
Więc ;:38 i wracaj szybciutko, źle Ci z nami ? ;:4
Najlepsze podłoże do storczyków, zdaniem wielu forumowiczów jest w OrchidSklepie i tam też kupiłam spineczki ;:109
Czekam na następną piękną prezentację ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Aga Lucynka ma rację ;:108 wystarczy że będziesz wchodzić na forum przez odpowiednia przeglądarkę i będzie dobrze, bardzo podoba mi się Twój entuzjazm i ciekawość ;:196 Wracaj więc szybko ;:167 i pokazuj kolejne kwitnące i rozrastające się storczyki jakimi się dzielnie opiekujesz ;:65
Któż z nas nie popełnia błędów ;:170 ... błądzić jest rzeczą ludzką, ważne by umieć je pokonywać ;:167
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39

Post »

Witaj Aguniu :wit
Serdecznie Witam Cię w Twoim Wątku ;:108
Obejrzałem twój wątek w całości i bardzo podobają mi się twoje storczyki . ;:138
Jestem również ciekawy czy dzieje się coś pozytywnego z tym starym odciętym trzonem. ;:108
Wracaj do nas czym prędzej - CZEKAMY :tan ;:108
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p

Post »

lucynaf : Już, już opowiadam:) "Powakacyjnie" chciałam pokazać jak zaskoczył mnie " zdechlaczek", którego pokazywałam jakis czas temu. Po przesadzeniu do nowego podłoża ( kora, kruszona gąbka, mech, kilka drobinek węgla drzewnego własnej produkcji ) i kilku kąpielach parowych, wypuscił kilka zdrowych korzonków, pokazuje nowy listeczek:) i zadziwia mnie przedłużaniem pędów kwiatowych. Pokazywałam jeden pączek roślinki, byłam pewna, że go zasuszy... a tu niespodzianka, pokazał w pełni zdrowego, ładnego kwiatuszka i dalej ma zamiar kwitnąć :D .
A tu kilka foteczek :
1. Kwiatuszek rozwinięty ( hehe ten którego spisałam na straty )
Obrazek
2.Nowy listeczek i korzonki na pierwszym planie, heheh.
Obrazek
3. A tak przedłuża pędy kwiatowe i pokazuje nowe pączuszki.
Obrazek
4. Tak wygląda w całości po kąpieli:
Obrazek

A tu jeszcze coś specjalnie dla Lucynki, ;:196 zobacz jak moja miniaturka szaleje?
Obrazek

A ten łaciaty "kolega" pozdrawia Rysia13 :
Obrazek

dudus327: :wit Ja również witam Cię w moim wątku. Hmmm piszesz, że jesteś ciekawy co się dzieje ze starym odciętym trzonem, nie bardzo wiem o co pytasz, jak byś mógł sprecyzować?
Becia37 : Witaj, cieszę się, że się podobają moje kwiatuszki. Zapraszam do zaglądania. :wit
kambodza5: :wit Dziękuję w imieniu Phalaenopsisów!
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Storczyki niesamowite,jeden piękniejszy od drugiego ;:138 :wit
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Aguś, no wreszcie, długo kazałaś na siebie czekać ;:196
Reanimowany zadziwia ;:111Wszystko mu rośnie na raz tylko nowego pędu brakuje, świetnie go wyleczyłaś ;:108
Miniaturka jest niesamowita, ogrom kwiatów i do tego pięknych, a jak ślicznie rozmieszczonych :shock: ;:138
Rysia, masz swoje zdjęcie ? To nie patrz w stronę ''mojej'' miniaturki ;:113 ;:196 No dobrze to jak Ty popatrzyłaś to i ja zerknęłam :lol: na ''Twojego'' łaciatka, ;:215
Awatar użytkownika
Becia37
100p
100p
Od: 9 cze 2011, o 21:48

Post »

Oj masz ;:167 do nich:) A powiedz mi jak ty podlewasz storczyki? W sumie wszędzie gdzie się wpiszę to pytam jaka kto ma metode :D
;:196
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Ale cuda a miniaturka ;:170 nie mogę od nie oczu oderwać :shock:
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p

Post »

rysia13 : Oj proszę dla Ciebie też miniaturka z innego ujęcia. Może być?
Obrazek

aga111 : Może wzbogacisz swoją kolekcję o kilka storczyków? Jak już sugerowałam w twoim wątku ? może kolega dla osamotnionego różowego storczyka? ;:113

Amator97 : A tak, a co! Ogromem kwiatów bym tego nie nazwała ale coś mi tam kwitnie. :uszy

Lucynaf : ;:196 ;:196 A wiesz, że chyba i pęd tam się przebija? Zrobie dzisiaj foto to pokaże :heja

dudus327: A to dlatego ja jestem Aguu, żeby mnie z innymi Agami nie mylić ;:224 . W imieniu miniaturki dziękuję.

Becia37: To storczyki mają takie kochane ;:167 i tak cieszą sobą. A co do podlewania, to podlewam przez moczenie raz w tygodniu, najlepiej w deszczówce z odrobiną odżywki do storczyków, raz w miesiącu mają kąpiel, tzn. myte listeczki, doniczki, osłonki ( co jakiś czas myte w roztworze płynu do naczyń i piwka w bardzo małym stężeniu ). Raz w miesiącu zapodaje im kąpiel parową, z tego co widzę bardzo to lubią ( po prostu zanoszę je do łazieneczki i tam siedzą przez jakiś czas w parze)

Piotr=): A to proszę jeszcze jedno do patrzenia :

Obrazek

A tu coś co wypatrzyłam dzisiaj z ranka:

Obrazek

Mam jeszcze pytania dla obeznanych w temacie Dendrobium Nobile. Mam takowe Dendrobium, rośnie sobie u mnie od 2 lat i niby wszystko w porządku ale... Czy Wasze Dendrobie Nobile też mają tak "pokręcone" młode listeczki? Dodam tylko, że na zewnątrz nie widać żadnego robala, kropeczek czy plameczek ( na zdjęciu widac 3 czarne kropki ale to z uszkodzeń mechanicznych) Z góry dziękuję za odpowiedz.
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Aguś mój storczyk nie jest osamotniony,mam jeszcze trzy,tylko na razie ten jeden zdecydował mi się zakwitnąć. :wit
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

wingslessangel pisze:A tu jeszcze coś specjalnie dla Lucynki, ;:196 zobacz jak moja miniaturka szaleje?
Obrazek
To ma być miniaturka? Chyba jest rozmiaru XXL. Coś fantastycznego ;:167
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p

Post »

aga111: A to super, życzę aby pozostałe dwa storczyki szybciutko zakwitły ( bo chce je zobaczyć hehehe).

Syljed : ;:7 Witaj w moim wątku! Dziękuje w imieniu kwiatuszka.

tom_mix: ;:7 Witaj w moim wątku! A co do wątpliwości? to jest miniaturka ! Na stronie 3 mojego wątku już pokazywałam zestawienie jej ( przed rozwinięciem wszystkich pączków) z normalnej wielkości Phaleanopsisem.

rysia13: ;:109 Oj, ona nie jest gigantem, zajrzyj na str. 3 tam jest zestawiona ze swoim kolegą z parapetu.
Bardzo dziękuje za odpowiedz odnośnie Dendrobium Nobile ;:196 , już jestem spokojna. Dendrobium już powędrowało na swoją zaciszną miejscówkę na dworze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”