Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Post »

Jadziu miło mi do ciebie wpadać jak do wielu pięknych ogrodów .Zawsze czymś nowym się zachwycam ;:108 .Róże przecudnej urody .Ta biała lilia w kropeczki... :shock: Pozdrawiam
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadzia, u mnie wszystko kwitnie troche póxniej, niz u Ciebie i Tosi. Może więc i u mnie Flore Pleno sie znajdzie. Sprawdzałam...zamawiałam je w Lilypolu, trzy sztuki. Ty masz trzy :roll: u Tosi też kwitną :roll: ano, zobaczymy :)
Muskadet śliczny ;:63 oby Ci się namnożył.
Podobno rarytasami nazywamy te rośliny, których nie mamy, a podobają się nam :;230 w momencie posadzenia przestają być rarytasami.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Buszowałam teraz na HMF ie i niestety mojej Kristalperle tam nie znalazłam :evil: . No cóż z taką nazwą ją kupowałam i chciałam się o niej wiecej dowiedzieć NIESTETY . Za to podpiszę moją niby Kronenburg to jest BICOLET porównywałam moje fotki tej róży z ich fotkami i pasują . To tyle
BASIA musisz zobaczyć ty dzieliłaś cebulkami a może jej nie chciałaś :;230 i nam wcisłaś wszystkie cebulki . Tosia podobno jej nie zamawiała a ona taka śliczna i na dodatek fotogeniczna . Mam taką nadzieję ,ze sie namnozy wiec piszesz sie na cebulki . Wiesz ,że ona ma chyba też siewki . Chyba wszystkie siewki posieję na bocznej rabatce obok wędzarni . Niektórych roślin nie chciałabym sie pozbywać bo dla to są rarytaski
ANDRZEJKU fajnie ,że Ci sie ,wiec zapraszam wpadaj kiedy tylko masz ochotę
IZA ,ale mnie mile podbudowałaś moje EGO . Lilie to nie rarytasy taka nepalska czy martagon to dla mnie rarytasik z górnej półki . Moze masz rację dla mnie róże te najładniej kwitnące i zdrowiuteńkie to są rarytasy . każdy inaczej interpretuje to słowo . U Krysi -goryczki tam naprawdę były rarytasy jak dla mnie oczywiście wszystko z wysokiej półki ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu dziś Halinka/Hall była u mnie i tez przyglądała się tej mojej niby Kroneuborg i powiedziała abym poczekała bo może jednak to jest ona, zauważyła płatki maja wewnątrz podobne plamki ciemne, ciekawe
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU moja idzie bardziej w czerwień to wszystko zależy od słonka no i moja ma mniejsze kwiaty . Kronenburg bardziej ciemny róż lilowy i wielgachne kwiaty
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu Twoje róże kwitną Ci jak szalone...u mnie pierwsze kwitnienie niektóre mają za sobą, Miriam byla u p.Spasówki,ale nie widziałam jej ,słyszałam tylko ,że piękna,różowa i pachnąca...zgadza się...?
Sprawdzałam w HMF i jest tam parę róż o tej nazwie...i nadal nie wiem ,gdzie jej szukać... :roll:
Burgund pobija rekordy pączkowania... :uszy
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Jadziu ale ten Henryi piękny muszę upolować taką cebulę ,u mnie róże nadal będą kwitły mają pąki
zwłaszcza Westerlant i Monica no i chyba zwykłe rabatowe na pewno powtórzą kwitnienie
widzę u Ciebie na Burgundzie też pełno pąków i ta żółta też jeszcze Ci pokwitnie :D
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzia, u mnie dzisiaj też pokazało się Flore Pleno :D na razie zakwitła jedna, ale dwie obok bardzo podobne :;230 a Lilypol raczej nie daje gratisów...więc skąd one :roll:
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIA moze one kłączami sie tak rozchodzą :;230 bo innego wytłumaczenia nie ma . Kupiliśmy po jednej a mamy po 3 szt to bardzo zastanawiajace ;:224
STASIU żółta niby Fresja kwitnie non stop do samych mrozów nie ma okresu przejściowego a Flore Pleno może na wiosne będzie podział albo po przekwitnięciu więc sie wstrzymaj na razie Burgund, Gloria dei i Fresja to róże ,które mnie zachwycają .
NELU tylko staruszki kwitna jak szalone jak chcesz zrobię Ci szczepkę Burgunda ,ale gdzie go posadzisz ;:224 . Myriam mam jest piękna jasno różowa i pachnąca . Widziałam dzisiaj u brata Barcarole wielgachny krzaczor obsypany kwiatami i Chopiny kwitnące jak szalone . Ten to ma rękę do kwiatów szkoda tylko ,ze nie miałam ze sobą aparatu . Musiałabym trochę odmłodzić Burgunda , Fresję i Glorię ,ale trochę sie boję
Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Jadziu ;:196 to już się cieszę z podziału ;:138
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zidentyfikowałaś tę pełną lilię? Ismael czy Miss Lucy? W każdym razie u mnie zakwitła ta sama :) Z sześciu pełnych, wsadzonych w rządku, pokazały się cztery, a zakwitną dwie :;230
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Mnie ta lilia wygląda na Miss Lucy. Czy u Was też tak pada ? U nas drugi dzień leje bez przerwy bardzo intensywnie. Aż strach się bać. Na moment nie przestaje. Współczuję tym ludziom na pogórzu, gdzie już się zaczęły zrzuty wody ze zbiorników i już są zalewani.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadzia pozwolisz że pokażę Twój nowy nabytek.

Obrazek

Stoi sobie pod bzami, moknie i nic sobie nie robi z deszczu i wiatru. Wytrzymały jest. ;:108
Twój badylek ma śliczny kwiat, a jest to taki kolor jak na zdjęciu czy może bardziej czerwony, bo kształt ma bardzo podobny do mojej czerwonej nn. :?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIU u nas też wciąż leje ,ale zapowiadali ,że od jutra ma już przestać lać ,ale jak bedzie to sie okaże. Dzis znowu byłam w ogrodku i to jednak jest Miss Lucy już ja podpisałam . Mnie też ogarnia strach jak widzę te wszystkie tragedie ludzi bez dachu nad głową . Gdyby zamiast się kłócić i robić ,,,,,,ach wolę sie nie denerwować niech lepiej te pieniadze przeznaczą tym poszkodowanym
BAŚKA to jednak nie Ismael tylko Miss Lucy dzisiaj pokazała sie również Scheherezada . Jak bedziez chcieć Mrs Henryi to powiedz mam ich 4
STASIU nie ma z czego jak na razie ,ale będę pamiętać
MAJKA Omoshiro piękny wiem o tym a jak wytrzymały na deszcze tm bardziej sie cieszę . Może jutro go sobie odbiorę . Ta róża to z kwiaciarni i nie wiem jak sie zwie a kolor taki jak na fotce ;:196
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38