Ogródek KaRo cz. 1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Timka

Post »

Zdjęcia prześliczne
pięknie zrobione zdjęcie róży na pierwszym zdjęciu
kolor i kropelki rosy
cudo
:shock:
Awatar użytkownika
alka
200p
200p
Od: 3 paź 2006, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

KaRo, opisz zdjęcia, proszę. Nie wszystkie, ale - co to, te pomarańczowe kwiatki i puszuste kwiatostany?
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Proszę bardzo:
1,11,12 - różne róże
2.Ciemiężyk czarny /Vincetoxicum nigrum/
3.Aksamitki wąskolistne,owocniki berberysa tunberegii"Kelleris" i owocniki czerwone psianki słodkogórz /Solanum dulcamara/
złocień ogrodowy
Kwiaty i owocniki Trojeść krwista /Asclepias incarnata/

Miłego dnia życzę
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

KaRo coraz piękniejsze są Twoje zdjęcia. Nie wiem, czy to zasługa foografa, czy obiektu, ale i fotograf, i fotografowany zasługują na pochwałę :!:
Róża z kroplami jest bezkonkurencyja, a łososiowa piękna, i z kształtu i koloru.
No, pochwaliłam królowe kwiatów, a teraz pozostałe. Właściwie to już zostały tak pochwalone, że tylko pozostaje mi dołączyć do wszystkich - śliczności. ;:63 Lila
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Noooooooooooooo! Doniczki wszystkie schowane!Przymrozki są nam niestraszne!
Jutro sadzę nowe róże.Podobno będę mieć niespotykane okazy jak np.pnąca niebieska z żółtym środkiem?! O nazwie Blue Velvet!! Biała wielkokwiatowa "Pascali" i jeszcze inne. :) :) :) :)
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karusiu, i gdzie Ty to wszystko mieścisz?
Na zdjęciach, to już jest busz, i skąd Ty masz na to miejsce? Chyba, że działkę masz rozciągliwą.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Chciałabym Lilu,rozciągliwą,ale wyrzucam 4 krzaczory tawuł japońskich i już mam miejsce na bardziej szlachetne uprawy.
A Ty już gotowa do zimy? :)
Awatar użytkownika
alka
200p
200p
Od: 3 paź 2006, o 23:08

Post »

Ja też schowałam prawie wszystko, zostały tylko datury, które rosną w gruncie i jeszcze kwitną. Szkoda mi ich, ale jak przyjdzie mróz to stracę rośliny. Chyba jutro wpakuję je do wiader i do piwnicy. Zebrałam 14 skrzynek renet, kto to będzie jadł? Potem wyrzucam połowę, część rozdaję i tak rok w rok. Tulipany też jeszcze nie posadzone...
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Zdążysz Alka, do niedzieli masz załatwioną ładną pogodę,tylko w sobotę trochę deszczu .... :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu Renety to dobre jabłka, ale co za dużo to niezdrowo. Ja miałam tylko cztery skrzyneczki jabłek deserowych, które suszę. Nie poleżą, a suszone bardzo szybko "wychodzą", ale co robić z czternastoma to nie wiem. Chyba,że metodą KaRo, mieć zaprzyjażnione przedszkole.
KaRo moje przygotowania do zimy są w toku. Co miało wylądować w cieple, to wylądowało, ale wykopywać to jeszcze chyba nie będę.
Po wczorajszym przymrozku nawet dalie jeszcze są w formie, obejrzę je jutro. Szykuję się do okrywania, ale też jeszcze za wcześnie, więc walczę z chwastami, bo dalej rosną. U nas zimy są prawie bezśnieżne i dosyć ciepłe (chyba, że coś się poprzestawia pogodzie i u nas jest zimniej niż na Suwałkach) po co mają mnie chwasty stresować. Przesadzam niektóre byliny, a zakup nowych roślin zostawiam sobie na wiosnę.
Pozdrawiam Lila.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

KaRo a co zrobisz z tymi tawułami japońskimi? Jak duze sa to krzewy? A gdzie mozna kupic taka pnacą róże niebieską z żołtym środkiem? Juz dwa razy nabralem sie na niebieskie roze wielkokwiatowe. Nuiestety nie byly niebieskie pomimo nazwy Dr Blue - wyszły takie blado fioletowe.
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Yaro tu Cię znalazłam.
Wiesz KaRo pochwalił się, że będzie tatusiem, a ja musiałam Mu w moim orgodzie składać życzenia.
Przepraszam Yaro, ale musiałam poplotkować, jeżeli masz chwilkę, to zajrzyj do mojego ogródka.
Pozdrowienia Lila.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Yaro,tawuły oddam takiej Pani sprzedającej w kiosku,są to duże krzewy i jej mąż musi mi pomóc je wykopać.Na wysyłkę są za wielkie niestety...
Róże kupuję od 3 lat u ogrodnika mieszkającego niedaleko mnie,czy będą niebieskie przekonamy się w przyszłym roku.
Kupiłąm też kiedyś we Florexpolu różę,która miała mieć płatki na zewnątrz białe w środku zaś różowe,nic z tego nie wyszło,cała jest różowa,a niebieska jest też lilaróż wypłowiały.
Jeśli widziałeś zdjęcia mojego ogrodu,to jest tu ta róża o wypłowiałym kolorze,a ta bardzo ciemna bordowa miała być czarna....Tak to jest z naturą..szkólkarze swoje a natura swoje i już.
Przyjmij Yaro moje gratulacje z okazji tak szczęśliwego w życiu Twojej rodziny momentu.Dbaj o żonę i hartuj się .....
Szybko załóż temat ze swoimi roslinami-strasznie jestem ciekawa,co już tam widać u Ciebie...
Pozdrowienia przesyłam :D :D :D
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Karusiu strona ktora mi podalas juz dziala. Cos blokowalo ja w firewallu ale jest juz dobrze. W głowie sie kreci jak ogladam Toje roslinki i az sece sciska ze nie mam takich chociaz w malym procencie. Nie wiem czy z radoscia przyjmiesz moja propozycje ale chyba wiosna przyjde do Ciebie z prosba na kolanach chociaz o najmniejsze sadzonki niektorych roslin. Sa piekne , piekne i po stokroc piekne. Co myslisz o mojej prpozycji.

Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Myślę,że nadchodzi czas,kiedy spokojnie będziesz mógł założyć sobie taka stronkę,byle do wiosny Jarku! :wink:

Czy odebrałeś moją wiadomość na priv,jeśli nie,proszę zapoznaj się ze stroną http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... kie+litery :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”