skrętolistną ścinamy po kwitnieniu, jak zetniemy wiosną to nie zakwitnie, bo nie będzie miała na czympaola1a pisze:Skoro kwitnie na zeszłorocznych pędach to można ją ścinać po kwitnieniu albo wiosną, jak ktoś wyżej napisał?
a to moja budlejka

skrętolistną ścinamy po kwitnieniu, jak zetniemy wiosną to nie zakwitnie, bo nie będzie miała na czympaola1a pisze:Skoro kwitnie na zeszłorocznych pędach to można ją ścinać po kwitnieniu albo wiosną, jak ktoś wyżej napisał?
Witam. Posadziłam wiosną b.r. blisko siebie trzy budleje Bleck King,White i Pink.Pięknie wszystkie zakwitły. Mam pytanie,czy za jakiś czas może dojść do dominacji jakiegoś koloru?Jule pisze:Dla mnie, nie bylo by to takie zle jakby Pink kwitla pozniej i White też. Mam cztery rozne ale info na szyldzikach pokazuje, ze wszystkie kwitnal w tym samym okresie. Tylko ze Fascination już zawiazala kwiaty (foto wyzej) i Bleck King też - Pink i White jeszcze nic ale Pink mam posadzona przy Fascination a White razem z Bleck King ... czyli kwitly by roznie a co za tym idzie, kwiaty miala bym dosc dlugo w jednym miejscu
Dzięki Adrian. Przyznaję się,że bezmyślnie ściągnęłam z postu poprzedniego. Pozdrawiam.Adrian89 pisze:Niea tak przy okazji zwracam uwagę nie bleck king a black knight king to król knight to rycerz