Ogórek w gruncie cz.1
-
- 10p - Początkujący
- Od: 6 maja 2010, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogórek w gruncie
Dzięki Rybka jutro tak zrobię
- Rybka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tez to przerabialam 3 lata temu, jak pierwszy raz posialam ogorki i dostalam dobra rade od tesciowej
zeby je trzymac caly czas pod wloknina, ale Naszi forumkowie pomogli i mialam swoje pierwsze ogoreczki
Powodzenia!

"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
Jak sie kupi odmianę partenokarpiczną to sobie można trzymać pod włókniną, innych odmian nie polecam. 

Moje nowe imię Szansa 
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."

"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
- przybysz508
- 100p
- Od: 24 kwie 2011, o 10:32
To są ogórki, które nie potrzebują samców.
Takie ogórkowe feministki.
Pozdrawiam
Takie ogórkowe feministki.

Pozdrawiam
Witam serdecznie.Co jest powodem że pierwszy zbiór ogórków był super a teraz są niczym piłeczki okrągłe .
- krismiszcz
- 500p
- Od: 20 cze 2011, o 20:47
No wkońcu ogórki zaczynają sypać, dzisiejszy zbiór 1300kg
Cena na razie się utrzymuje i mam nadzieje że będzie tak do końca.

- sajmon0609
- 200p
- Od: 1 mar 2009, o 15:58
Powiedzcie co się dzieje z moim ogórkiem. Dzisiaj wchodzę pod folię a on jakby umierał, liście staja się zwiędłe, ale co zobaczyłem na łodydze w trzech miejscach taka pleśń biała popsikałem to amistarem tą pleśń, ale nie wiem jaka to jest choroba mógł by mi ktoś doradzić co z tym dalej,był bym wdzięczny
Przyczyna więdnięcia ogórków przeczytaj poniższy komunikat
http://www.bayercropscience.pl/strony/2/i/1111.php
Cytat z tego komunikatu
http://www.bayercropscience.pl/strony/2/i/1111.php
Cytat z tego komunikatu
Powszechnie występuje zagrożenie więdnięcia ogórków w uprawie polowej, spowodowane patogenami odglebowymi
-
- 200p
- Od: 15 lut 2008, o 18:55
Moje w końcu jakiś czas temu zakwitły ALE mam strasznie dużo męskich kwiatów, kilka tylko ogóreczków maleńkich widzę, czy to znaczy, że już nic z tego nie będzie czy jak to jest z tymi męskimi? Potem jeszcze pojawi się więcej żeńskich? Tyle się starałam, a ma z tego być marne kilo?
Pojawi się więcej żeńskich, będzie z tego dużo słoików, nie martw się.
Pilnuj się przed chorobami, pryskaj zapobiegawczo nawozem wieloskładnikowym z mikroelementami zawierającym miedź jak radził forumowicz, miej też w pogotowiu jakiś fugnicyd interwencyjny na wszelki wypadek. Ja się najbardziej boję mączniaka rzekomego.
Powodzenia.
Pilnuj się przed chorobami, pryskaj zapobiegawczo nawozem wieloskładnikowym z mikroelementami zawierającym miedź jak radził forumowicz, miej też w pogotowiu jakiś fugnicyd interwencyjny na wszelki wypadek. Ja się najbardziej boję mączniaka rzekomego.
Powodzenia.
-
- 200p
- Od: 15 lut 2008, o 18:55
Postawiłam na kompletnie ekologiczną uprawę, nie pryskam niczym, nic nie mam w domu nawet. MAM NADZIEJĘ
Wiem, że może być różnie. Dookoła nie mam żadnych upraw warzyw ani nic, więc liczę, że żadna zaraza powietrzem na dużą odległość się nie rozniesie.
Pomidorki też dzielnie na razie się trzymają.

Wiem, że może być różnie. Dookoła nie mam żadnych upraw warzyw ani nic, więc liczę, że żadna zaraza powietrzem na dużą odległość się nie rozniesie.
Pomidorki też dzielnie na razie się trzymają.
- przybysz508
- 100p
- Od: 24 kwie 2011, o 10:32
krismiszcz pisze:No wkońcu ogórki zaczynają sypać, dzisiejszy zbiór 1300kgCena na razie się utrzymuje i mam nadzieje że będzie tak do końca.
no no ja wczoraj zebrałem jakieś 500kg.
Pozdrawiam Daniel.
- rafik_ptp
- 100p
- Od: 5 mar 2011, o 09:36

Wszyscy się chwalą, to ja też się pochwalę :P
Wczoraj zebrałem około 300 kg, ale myślę że przy moim małym areale to i tak nie źle bo do tej pory z tych 10 arów zebrałem 3 800 kg...
Więc z plennością tej odmiany nie jest źle, ale w przyszłym roku jej nie zasadzę bo strasznie ją lubią przędziorki i zmienniki

W ubiegłe lata wystarczały mi 2 zabiegi przeciwko nim a w tym roku już 4 razy pryskałem na przędziorka, u sąsiadów praktycznie nie występuje a u mnie masa tego. Opryskam, zginie i po dwóch tygodniach znowu jest go pełno...
Uprawa warzyw dla jednych jest przyjemnością , dla mnie jest sposobem zarabiania pieniędzy co wcale nie znaczy że nie sprawia mi to dużo przyjemności ;)