Moje marzenie - maniusika cz.II .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje marzenie - maniusika cz.II .

Post »

Janeczko ale zaszalałaś z liliowcami
Nazbierało sie sporo tego ... pomyśl jak cudnie będzie za kilka lat - duże kępy mają swój urok.
Lubię ich liście rozchylające się pięknie na boki.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Już mieczyki zacznają kwitnąć? Będzie kolorowo. Ja swoje w tym roku za późno wsadziłam i jeszcze dłuuuugo na nie poczekam :cry:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne pysznogłówki. Ja tak kocham i pielęgnuję a one wciąż mają mącznika. :evil:
A liliowce cudowne. Gratuluję !!! ;:138 ;:138 ;:138
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

U mnie jakoś nie widzę mączniaka może dlatego że na wiosnę wszystkie kwiaty polewam konewką gnojówką z pokrzyw , nawet róże mi nie chorują mimo tylu deszczów .. Krysiu też lubię ich zwisające liście i dlatego ich posadziłam razem z piwoniami będą ładnie wyglądać nawet jak nie będą kwitły .. Znowu pada i grzmi . w tym roku burze się chyba rozszalały prawie co dzień słychać grzmoty a deszczu to już jest za dużo nawet na moje piaski .. woda wszędzie stoi i nie można wejść na rabatki bo się zapada .. Kwiaty już przenoszę na podwyższone rabatki bo zaczynają znikać ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

U nas tak mokro to nie jest, tyle, że nie muszę podlewać. Na wiosnę przy okazji drzew owocowych pokropił M miedzianem wszystko co było na wierzchu. Kupiłam do kropienia na róże środek, ale Roksanka chodzi i dotyka wszystko, a w dodatku poziomki rosną w kwiatach więc o kropieniu nie mam mowy. Mszycę kropiłam bo bym nie dała rady i zaatakowała by koper na grządkach. Teraz na gnojówkę to pewnie za późno, a na różach czarne liście. Masz ładne kępy liliowców. Te w rzędzie po rozrośnięciu się będą robiły wrażenie. Wszyscy piszą o pysznogłówce, ja jej nigdzie nie spotkałam i nie widziałam na oczy u nikogo. A różę w Tesko spotkałaś naprawdę ładną. Róże mi wypadają ale są takie tanie i sie tym nie przejmuję.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gnojówkę z pokrzyw można robić jeszcze teraz bo w tym roku opryskiwać trzeba dużo bo ciągle pada tylko ona trochę śmierdzi ja ja trzymam na końcu ogrodu przy pryzmie nawozu ..Po tygodniu będzie już dobra do pryskania ..Nawet na mszyce dobra bo u mnie ich nie ma ..
Mój album
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Dziękuję Janeczko, pokrzywy są w okolicy. Powiedz mi tylko czy musi się ją rozcieńczać, czy ona może popalic rośliny. Robiłam raz do podlewania ale nie przskałam.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po tygodniu ja nie rozcieńczam ale gdy dłużej stoją i robią się brązowe ,wtedy di konewki wlewam 3/4 wody a resztę gnojówkę , wole podlać drugi raz jak jest marny skutek niż popalić roślinki ..
Znowu grzmi i pada . i to porządnie ,, w tym roku kwiaty jednoroczne marnie wyglądają oprócz aksamitek astry w ogóle nie rosną a cynie już gniją na rabatce z wodą ..Róże znowu popryskałam resztą gnojówki bo boję się że ich zaraza dopadnie przy tylu deszczach , teraz muszę iść poszukać pokrzyw bo swoje wszystkie wyrwałam ..
Mój album
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas tez dzisiaj znowu padało. Pewnie na działce bagno. Pomidory już tyle razy pryskałam, ale wątpię czy to coś da przy ciągłych opadach. No i róze mi łysieją - listki opadają :?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Janeczko..piękne masz te liliowce. Także dostrzegłam ich zaletę. Nawet jak przekwitną to zdobią liście. Dwukolorowa różyczka bajka. ;:138 . Dalej pogoda nas nie rozpieszcza, szkoda bo przecież to pełnia lata i rozkwitających nowych kwiatuszków. Pozdrawiam i życzę tobie i sobie poprawy pogody. ;:108
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znowu dolało .. wszędzie woda , muszę przenieść niektóre kwiaty wyżej a na to miejsce muszę posadzić jakieś krzewy ... Nawet floksy marnie kwitną , stoją smutne bez liści z małą ilością kwiatów ale tylko nowe odmiany bo babcine rosną na potęgę i pięknie kwitną .. Dalie niżej już mają zgniłe bulwy i padają ,, Ciekawe jak przetrzymają cebulowe , gdzie mogę to wykopuje aby na jesieni posadzić w suchszym miejscu ,, Może drugi rok nie będzie taki mokry ..

Obrazek

zaczynają kwitnąć następne mieczyki

Obrazek[/u

jednym aksamitkom deszcz nie przeszkadza i ładnie kwitną

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9d43cbe8033b186f.html]Obrazek

moja hortensja Pinky Vinky ma ładne kwiaty

Obrazek

a tak wyglądają floksy już zaczynają gubić liście ..muszę ich poprzenosić w inne miejsceaby nie stracić pięknych kolorów .. ..
Mój album
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda tych Twoich floksów. Widać, ze pogoda im nie służy. Ja dopiero dzisiaj jade do siebie na działkę i tez pewnie niektóre moje rośliny cierpią od nadmiaru wody. A zimno dzisiaj u nas strasznie. Jakieś to lato dziwne w tym roku.
Ile lat ma Twoja Pinky-winky? Moja nie uraczyła mnie w tym roku ani jednym kwiatuchem :evil:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hortensja już kwitnie u mnie 5 lat , na jesieni okładam wszystkie hortensje obornikiem i ściółkuję igliwiem ,wszystkie ładnie kwitną ... Tylko te kwitnące na jednorocznych pędach co roku mi na wiosnę przemarzają ale na drugi rok nie odkrywam ich aż do Zośki , może wtedy pokażą swoje kwiaty
U mnie tez zimno i popaduje .. nawet nie chce się wyjść do ogrodu ..
Mój album
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Smutno słuchać :(
Ale pogoda ma się z dnia na dzień poprawiać.... może to już koniec tych ciągłych deszczy....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janeczko, dziękuję za odpowiedź w sprawie monardy :D U mnie dzisiaj słoneczny poranek i oby wreszcie było ładnie, bo codziennie pada.
Jak Ci się sprawuje kielisznik? Ma piękne kwiaty :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”