Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

Ja jeszcze się nie znam :D , ale Nostalgia w pierwszym roku dobrze rośnie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Su, tak, to nazwy róż :) zachorowałam :) i podejrzewam, że to już nieuleczalne ;)
biały przetacznik mnie zainteresował... dotychczas widziałam różowe i niebiesko-fioletowe...
zdecydowałaś się na jakieś azalie lub Rh w swoim ogrodzie?
Małgosiu, sama widzisz, że mam na nie miejsce ;) trochę poprzesuwam i przytnę resztę roślin i różyce śmiało się zmieszczą, może nawet na wiosnę będzie można coś dokupić ;) (na wiosnę, bo zadeklarowałam że w tym roku nic już nie kupuję ;))
Jule, zamówione róże będą posadzone w różnych częściach ogrodu, nie razem... przesadzę też wielkokwiatowe, czerwone, na jesieni... na razie wstrzymuję się więc z zakupem kremowych ;)
co z przesadzaniem siostrzycowych?
Ewuniu, masz Nostalgie? mogę zobaczyć gdzieś u Ciebie real photo?
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ładne odmiany róż zamówiłaś. Z tych Twoich mam tylko First Lady i Nostalgię ale ta ostatnia jakoś słabo u mnie rośnie - chyba ma za mało słońca. Jesienią ją przesadzę.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Śliczne fotki..Także powaliło mnie to zdjęcie z krokosmią ...Jest cudna..
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jutro chyba pojade ale cos nie moge sie wyrobic z czasem :roll: Jestem ciekawa tej Nostalgi - ja jakos nie przepadam za dwukolorowymi rozami ale ta wyglada ciekawie.
x-ag-a
---

Post »

Ido, Jule - Nostalgie mnie zainteresowała właśnie ze względu na oryginalne dwukolorowe ubarwienie :) jestem przekonana, że uatrakcyjni zielone miejsca mojego ogródka; mam też nadzieję, że będzie zdrowo rosła :)
Aagaaz, a czy masz u siebie krokosmię? jeśli nie, to zachęcam... u mnie jakoś bezproblemowo kwitnie i co roku ma więcej kwiatów.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Agula, ale masz szczęście, że możesz ogród powiększyć.
Jak ja bym chciała.
Wybór róż doskonały.
Będziesz zadowolona.
A gdzie je posadzisz?
Pomyziaj kociaki.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Umowilam sie na jutro wykopkowo 8-) jak nie bedzie lac oczywiscie ... i jeszcze do jakiegos duuuuuzego centrum ogrodniczego siostrzyca mnie zawiezie :twisted:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Muszę sobie pooglądać te Twoje róże dokładniej, kiedy pokażesz zakup?
A ja już mam dwie azalie u siebie, białą Schneegold i czerwoną Parkfeuer, na razie nie wiem, gdzie mogłabym posadzić więcej.. jeszcze nie kwitły! :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Aga, znalazłam u siebie zdjęcie Nostalgii wstawione 6 lipca, ale róża wygląda źle po deszczach. Powiem Ci jeszcze, że to jej pierwszy rok, sadzenie wiosną. Teraz znów ma jeden kwiatek i kilka przyrostów, wypuszcza nowe pąki z miejsca przycięcia. Na razie bardzo niska, ale kupowałam z gołym korzeniem. Jestem bardzo zadowolona, bo nie widzę na razie żadnych plam na liściach (nie wszystkie tak dobrze znoszą dotychczasową wilgoć).
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Twój ogród to Ogród przez duże "o". Przestrzeń, rozmach... Cudowne rabaty, piękne rośliny, architektura - wszystko tworzy wspaniałe, ogrodowe obrazy. Podziwiam, podziwiam, podziwiam..
x-ag-a
---

Post »

Gosiu, ogrodu raczej nie powiększę ;) ale mam jeszcze sporo miejsca do sadzenia, bo trawnik mamy duży... mój M. ma co prawda podobne do Twojego M. podejście, ale z czasem - zobaczymy czy nie zmieni zdania ;) nie lubi jak chodzę sfrustrowana ;)
róże posadzę w rabatach... dwie na froncie, pomiędzy jałowcem Meyera; dwie pomiędzy perukowcem, i może ze dwie w towarzystwie hortensji i róży Chopin... przymierzę donice, jak już dostanę rośliny.
Koty wymiziane :)
Jule, u mnie w nocy była burza a teraz pada... jaka u Ciebie pogoda na wykopki? a w tym centrum ogrodniczym będziesz szukać czegoś konkretnego? spojrzysz, proszę, na Pilgrima? :oops:
Su, za około tydzień będę miała różyce u siebie... Rosarium wysle mi je zapewne w poniedziałek.
co do azalii, nie doradzę gdzie możesz je jeszcze posadzić, ale pochodź na spokojnie po ogrodzie - miejsce na pewno się znajdzie.
Ewuniu, już lecę oglądać u Ciebie Nostalgie... fajnie, że dobrze znosi deszcze i wilgoć, ale przy tej intensywności opadów trzeba mieć na stałe przygotowany oprysk :(
Izuniu, jesteś zbyt łaskawa w ocenie moich poczynań, naprawdę :oops: przestrzeń co prawda jest, ale do podziwiania to chyba jeszcze daleka droga... mimo wszystko, pięknie Ci dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie na razie spoko tz zachmurzenie duze ale nie pada. Siostrzyca da mi cynk czy we Wroclawiu pada, bo wczoraj u mnie nic a tam padalo ... niby to tylko 60 km roznicy ale u mnie rejon ogolnie bezopadowy i najbardziej sloneczny w Polsce.
Za cytrynka będę sie rozgladac, spokojna glowa 8-) Do centrum jade tak poogladac ale moze trafi mi sie jakas ladna tarasowa rozyca (Patio/City), to bym sobie zapodala - bo moge wykorzystac jedna donice tarasowa na taka roze - jak pozbede sie juz petuni.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, czytam, że u Ciebie też była burza... U mnie szalała bardzo długo, walilo tak bardzo, że dom drżał w posadach. Teraz leje... Mam szczerze dosyć naszego "pięknego" lata :(
Mimo minorowego nastroju życzę Ci udanego dnia ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Aguś niestety nie ma krokosmii , ale już jest na liście chciejstw.. Także będę na nią polować :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”