Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

Joluś u mnie dziś w nocy były aż 3 burze, na szczęście, nie jakieś straszne, ale i do delikatnych nie należały :roll: :lol: Cały ranek padało, a teraz pięknie sie wypogadza :D

Wiesiu gdyby tylko była taka możliwość to serdecznie zapraszam ;:196

Dziś pokażę część ogrodu pod tarasem. To młodziutkie rabaty, świeże nasadzenia. Rabata stworzona jesienią zeszłego roku jeszcze całkowicie niezagospodarowana . Wcześniej były tu same drzewka i krzewy owocowe.....stwierdziłam, że szkoda miejsca i postanowiłam połączyć roślinki użytkowe z kwiatami i tak na rabatkach rosną sobie brzoskwinie, wiśnia, borówki, jeżyna bezkolcowa, porzeczki w towarzystwie kwiatów , krzewów i iglaczków. Na razie rabatki jeszcze skromne, wszystkie posadzone kwiaty to maluchy , więc jest jeszcze łysawo i chaotycznie....mam nadzieję, ze za 2, 3 latka wszystko ładnie się połączy :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p
Od: 15 lip 2011, o 15:43

Post »

Zdjęcia jak z krainy baśni... cudowne!
Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, piękne fotki ;:138 Oglądam z przyjemnością ;:108
Śliczne masz lilie i liliowce ;:138
Awatar użytkownika
andzia1606
50p
50p
Od: 29 maja 2011, o 11:05

Post »

Agnesia, piękne masz funkie, żurawki i inne kwiatuszki, nie wspominając o tej cudnej lilii.
Alina
Pozdrawiam Alina
Jeżeli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - załóż ogród.
tu jest mój ogród http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0#p2391130" onclick="window.open(this.href);return false;
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, widoczki jak zwykle zapierające dech w piersiach!! Rośliny szybko się rozrosną ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przyłączam się do reszty zachwytów .
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aguś piękne fotki jak zwykle u Ciebie ;:138 mnie w szczególności ujął ten widoczek , drzewka rabatki a całość dopełnia huśtawka :D Uroczo
Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Ale ładnie! Już teraz znając topografię Twego ogrodu, wszystko sobie potrafię zlokalizować...Jesteś mistrzynią w wykorzystaniu przestrzeni! A ta szałwia muszkatołowa wciąż kwitnie? :shock: Moja podarunkowa nieustannie się zbiera :)
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu widoki całego ogrodu oraz nowe rabatki wyglądają tak pięknie, że tylko się nimi zachwycać, masz wspaniale wypełnione kwiatami wszystkie miejsca gdzie może coś rosnąć i kwitnąć. ;:138 :D
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, powyższe zdjęcie z huśtawką to jak obraz na ścianę. Żurawki w tym zestawie mnie się podobają. Bo ja nie bardzo jeszcze z żurawkami. Mam tylko jedną czerwonolistną.
Ogród z krainy czarów. Mam huśtawkę na tarasie taką z marketu. Ale tą też bym chciała.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A jeżówki pod tarasem :D jest trochę miejsca :twisted:
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

co mogę dodać? nic, jedynie potwierdzę przepięknie, super rabatki, wyobrażam sobie jak to wszystko się rozrośnie ;:63 ;:138
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Agus wyczytałam, u Jgódki że liliowce na kompost a zobacz u mnie może takich nie masz a masz np białe lub fioletowe ja chętnie wymienię bo moje takie własnie miały byc a są pomarańczowe i żółte ....cudne ,bo pełne i ciekawe ,ale mi nie pasują :roll:
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agadziękuję Ci za odwiedziny i miłe słowa :D

Aguś dziękuję ;:196 Liliowce niestety szybciutko przekwitają, bo to młodziaczki jeszcze, ale mam nadzieję, ze z roku na rok będą coraz okazalsze :D

Alinko bardzo dziękuję :wit Funkii mam malutko odmian, dopiero chce troszkę dokupić. Kęp mam sporo, ale to wszystkie takie same...

Moniś dziękuję ;:196 Mam nadzieję, ze roślinki ładnie sie zagęszczą i szybciutko wypełnią rabatkę :D

Geniu dziękuję, strasznie mi miło ;:196

Eluś bardzo się cieszę, ze widoczek przypadł Ci d gustu. Ja też lubię tę rabatkę , a na huśtawce zawsze odpoczywam w czasie ogrodowych prac ....mam z niej widok na większość ogrodu :D

Martuś dziękuję ;:196 Faktycznie fajnie jest oglądać zdjęcia, kiedy się wie w którym miejscu w rzeczywistości są te rabatki :D Szałwia nadal wielka i ukwiecona. Nie miałam pojęcia, ze ona tak długo kwitnie.....Twoja musi sie w końcu zebrać 8-) :lol:

Irenko
dziękuję, jesteś bardzo miła ;:196 U mnie w ogródku nawtykanych jest masa roślinek....zobaczymy jak to wszystko zaprezentuje sie jak się rozrosną....pewnie trzeba będzie wkraczać z sekatorkiem.....

Zaczyna kwitnąć moje nowa miłość na która zapadłam w zeszłym roku 8-) ....hortensje....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu huśtawka robiona przez znajomego Pana , taka baaaaardzo naturalna :lol: Bardzo lubię na niej odpoczywać pomiędzy pracą w ogródku...jak tak na niej siedzę i przyglądam sie rabatom wpadają mi do głowy wciąż nowe pomysły :roll:
:lol: Żurawki bardzo lubię, ja wiosną zeszłego roku też miałam tylko jedną....taką najzwyklejszą drżączkową :lol:

Joluś faktycznie pod tarasem jest jeszcze trochę miejsca i walczę sama ze sobą co tam posadzić....chciałabym i róże parkowe i piwonie i hortensje i jeżówki i wiele innych jeszcze roslinek....i sama nie wiem co wybrać....wszystko bym chciała a mam miejsca tylko na 2-3 kępki ;:223

Aniu bardzo się cieszę, że podoba Ci sie ;:196 , mam nadzieję, ze jak wszystko się rozrośnie efekt będzie ciekawy :D

Danusiu niestety te moje to takie zwykłe popularne odmiany głównie pomarańczowe.....szczególnie ten rdzawy. Białego nie mam wcale, fioleciki jakieś są, ale na razie jeszcze małe nie nadają się do dzielenia, większość pojedyncze sadzone w zeszłym roku. Mam taki ciemny fiolet,podoba mi się najbardziej ze wszystkich jakie mam, kępka większa niż pozostałe, mam nadzieję, ze przez sezon jeszcze troszkę się rozrośnie, więc będzie można coś uszczknąć na wiosnę. To chętnie się z Tobą podzielę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”