Ogródek chatte - cz. 10, wiosna 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek chatte - cz. 10, wiosna 2011

Post »

Izuniu witaj :wit Nadrabiam zaległości bo ostatnio nie miałam czasu nawet wejść na Forum. Teraz dzieci na obóz wysłałam i mam nadzieję na troszeczkę luzu ;:224 .Ale u Ciebie nowych zdjęć, pięknych roślinek i widzę, że w Cieszynie byłaś ? A nie mogłaś po drodze o Żywiec zahaczyć? Ale ten niebieski floks jest po prostu bajeczny ;:138 . Nie chcę Cię naciągać, bo chętnych już jest ale powiedz gdzie go zdobyć, bo jakoś nie doczytałam :(
Cieszę się, że znowu mogę u Ciebie spacerować ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Piękny niebieski floksik :P ;:138 .
Kupiłam niebieskiego.Za kilka dni się okaże jaki będzie . ;:224 Czy jak zwykle różowy ,a może jakimś cudem z allegro uda mi się dostać taki ,za jakiego zapłaciłam . ;:224 :;230
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiulek, co dzień Cię wyglądałam, oczywiście jak miałam internet :lol:
Jakoś dłuuuugo Cię nie było ...
Z Cieszyna do Żywca wcale nie jest tak blisko, jak się zdaje, poza tym wizyty łączone są do bani, a poza tym nie wiem, gdzie mieszkasz :lol:
A póki co, to Ty obiecywałaś jeszcze do mnie przyjechac. Dzieci wysłałaś na obóz, więc ;:23
Wajgela czeka i takie różne ;)
Floksa dostałam od pewnej forumki. Na razie za młody, żeby go dzielić na wiele sadzonek, ale ...skrzyżować sie już zdążył :lol:
Spróbuję z niego zebtać nasiona,a w przyszłym roku kepa wreszcie powinna być trochę większa, to kilka sadzonek pewnie mu wyrwę! :D
;:196

Jolka, mam nadzieję, że Twój floks okaże się tak niebieski, jak mój :D W kocu za którymś razem musi sie udać ;) :D
A gdyby jednak nie, to zapiszę Cię na listę chętnych :D
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

No długo :oops: Ale wiesz jak mi się tęskniło ;:224 . Z tym moim przyjazdem to musimy troszkę poczekać, bo teraz sezon urlopowy i nie ma szans się urwać z pracy. Ale co się odwlecze ....... A Ty mojego adresu nie masz ale telefon tak ;:108 Jakbyś tylko miała czas to zapraszam ;:196
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Asiulku, obawiam się, ze mój przyjazd do Ciebie będzie znacznie trudniejszy, niż odwrotnie.
Wiesz, autobus, potem drugi autobus, pociąg ... To cała wyprawa! A Ty wsiadasz w autko i po godzinie jesteś u mnie! ;:138 A ja tak sie stęskniłam, bardziej niz Ty! :lol:
Pomyśl! Może uda Ci się to jakoś ułozyć ;) Może to być przecież sobota albo niedziela ;:224
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

chatte pisze: Na mojego będzie trzeba poczekać do przyszłego roku, bo on coś wolno się rozrasta i za wcześnie, żeby go intensywnie dzielić, a czuję, że chętnych trochę będzie ;) :D
Oj będzie, będzie :;230
Kiciula, myślę że wystarczy zebrać nasionka, przecież siewki floksów kwitną już w pierwszym roku. A może on taki beznasionkowy :?: :(
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

chatte pisze: Aniu ...dzielżan ...
Będę go przesadzać, to dostanie swieża porcję oborniczka i duzo gliny ;) Może będzie kwitł wtedy równie długo jak Tobie kwitnie ... Jeszcze dziś go zmierzę! :D
Oby operacja się udała, Izko ! ;:7
Nie zazdroszczę Ci dźwigania tej gliny, wiem jaka to przyjemność, bo ja odwrotnie - przed nowymi nasadzeniami,
wykopuję ją i targam wiaderkiem na kompost ;:60 .
Aha! Zmierzyłam dzielżanka ... ma 110 cm i tak wygląda teraz:

Obrazek

A jak wypadł Twój pomiar? :D
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Oooo...niebieski floks został bohaterem ;:63 i należało mu się :)
Izka, na fotce floksa z języczką coś jeszcze intensywnie niebieści się w tle :roll: co to?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:24 Tak, tak, zapomniałam również go pochwalić - wyjątkowo urodziwy ten floks ;:63
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Iza, floks - genialny kolor :shock: :shock: Nie dziwię się, że robi furorę w Twoim wątku i jest obiektem wzdychań wielu z nas ;:224
Mi udało się dostać floksa pomarańczowego i to taki śmieszny pomarańcz wpadający w róż :)
Zaciekawił mnie dzwonek na str.72, zdjęcie nr3. Jak się nazywa? Nie znam takiego :shock:
Pytałaś o zatrwian. Niestety od Ciebie się nie przyjął. Ten dostałem taki wielki pół metrowy korzeń. Nie mógł się nie przyjąć :lol:
Kępy liliowców masz imponujące :!:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kolor floksa nie powiem ładniutki u mnie tylko cimno lilowy, biały i różowy z oczkiem . Czy masz też Izulko takiego variegatę jak u mnie bo będe jesienią dzielić
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izuś zobacz u mnie piękny fiolecik wpadający w niebieski - różyczka. ;:109
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Iza powtórzę jak wszyscy.Ten niebieski floks robi wrażenie.
Powiedz proszę gdzie go kupiłaś ;:196
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Madzieńku, nigdy nie zbierałam nasion floksów, więc nie wiem, czy on nasionkowy czy beznasionkowy :lol: Jak nasionka będą, to postaram się zebrać :D

Aniu, mój dzielżan ma 100-105 cm, więc jest niższy. Ty chyba robiłaś zdjęcie z góry, stąd moje mylne wrażenie. Jednak w glinie ma lepiej, mimo podlewania ;)
Dziękuję Ci bardzo za to zdjęcie! Kiedy oglądałam dzielżana w Twoim wątku, myslałam, że on tak wygląda teraz, a mój już zrudział i spuścił płatki. Skoro jednak Twój wygląda tak samo, to znaczy, ze mój nie przekwitł przedwcześnie :tan

Do sadzenia, Aniu, to ja targam zawsze dwa wiaderka (glina+obornik), a potem jeszcze konewke wody. Stąd marzy mi się taka mała taczuszka, nie szersza niż 45-50 cm, która zmieści się na moich ścieżynach i na którą zmieszczą się dwa wiaderka :lol:

Basiu, niebieski floks jest teraz fioletowy. Ale i tak jest niezwykły i piekny :D
A w tle widać dzwonek pokrzywolistny :D Wysmukła, wysoka bylinka w pięknym kolorze :D

Jacku, ten floks jest najpiękniejszy z wszystkich, a mam ich nie tak mało :lol:
Bywa niebieski, ale częściej przybiera odcień fioletu. Taki jest teraz.
Pomarańczowy floks? :shock: Może masz na myśli taki zjadliwy róż z lekkim odcieniem pomarańczu? Mam takiego od Grażynki i jeszcze nie udało mi się uchwycić tego koloru na zdjęciu :lol: Ale dla mnie to raczej wściekły róż :D
A dzwonek, to pokrzywolistny :D Kwitnie u mnie pierwszy raz i jestem nim zachwycona!
Szkoda, że mój zatrwian się nie przyjął, ale najważniejsze, że go jednak masz! :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jadziu, floksów mam tyle, że już nie wiem, gdzie je sadzić! Dziękuję Ci bardzo ;:196 ale floksów już nie chcę więcej. Nawet variegata :D

Grażynko, chodzi Ci o Rapsody? Znam, znam! Widziałam nawet na zywo - u Ani :D
Kolor super, ale ja jakoś nie przepadam za różami o pojedynczych kwiatach :? Podobają mi się tylko u takich dzikich, albo półdzikich - bo u nich są naturalne :D

Haniu, nie kupiłam tego floksa. Zobaczyłam go u pewnej forumki i zapałałam do niego dziką żądzą! :lol: Spytałam więc, czy mogłaby sie nim podzielić, no i dostałam sadzonkę :D
W tej chwili jeszcze jest za mała kępka, żeby oddzielic tyle sadzonek, ile byłoby chętnych, Spróbuję więc zebrać nasiona. A jak się rozrosnie, to bedę dzielić :D

Dziś przed południem woziłam z synem obornik od sąsiada, a po południu - M woził z synem, a ja "podrzucałam" na pryzmę i udeptywałam. Przyznam sie, że jestem padnięta, bo przed południem był upał nie do wytrzymania, a po południu, mimo, że popadało, parno i duszno. Bolą mnie plecy, a włosy kleja się do karku :roll: Marzę o prysznicu, więc zaraz idę do łazienki, a potem do łóżeczka ;)
Nowe zdjęcia będą jutro, o ile będzie internet i będzie prąd! ;:133
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”