W naszym Gliwickim Auchanie - nawet miałem Ci "donieść", ale pomyślałem, że skoro właśnie wrócliście z pełnym bagażnikiem to nie będziesz zainteresowana ;)
Pnącza od "clematis.pl" są po 6zł, widziałem kilka nienajgorszych cytryńców, przywarki, hortensje "Miranda", powojników też jeszcze kilka zostało - najładniej wyglądały sadzonki "Solidarność". No i sa oczywiście jeszcze wspomniane kiwaczki
Powojniki licencjonowane zostały przecenione na 8zł - wczoraj były jeszcze 3szt "Josephine", 2szt "Oh La La", 1x "Cezar" i jedna bez etykietki, znaczy niespodzianka - roślinki wyglądały dość mizernie... ale myślę, że jeszcze można coś próbowac coś z nich wycisnać. Niespodzianka wyglada najlepiej, ale pewnie jest jeszcze nie kupiona z powodu braku etykietki. Sam wykopałem gdzieś z pośrod róż ostatnią sadzonkę "Diamantica" w bardzo przyzwoitym stanie
Poprzeceniane są też róże szczepione na pniu, newet te licencyjne od Tuszyńskich spadły na 20zł.
======================================================================
A tak własnie się rozkiwtła "Josephine" kupiona wiosną
Pierwsza własna hortnesja - bardzo długo kazała na siebie czekać, 3 lata się z nią mordowałem zanim zakwitła. Mam nadzieję, że z kolejnymi bedzie prościej.
Lilie
To miała być Conca d'or - niestety ktoś się chyba pomylił (jakoś mało białe są te brzegi płatków)
Ale nie jest źle - i tak jest wielka, ładna i fantastycznie pachnie. A i pąków ma bardzo dużo.