Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2
to najbardziej wymagające ze wszystkich moich kwiatuniów ;-)
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale za to jakie urocze i kwitną przez cały rokaguniada pisze:to najbardziej wymagające ze wszystkich moich kwiatuniów ;-)

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
łobuzy wyczochrane, poszły w końcu spać, bo już im dzisiaj palma odbijała ;-)

- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Aga, urocze poletko floksów
Moje jeszcze "podsypiające", nie śpieszy im się do rozwinięcia pączków.
Kociambry też kochaniutkie

Kociambry też kochaniutkie

Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Szare kwiatuszki sa The Best
chociaz ja jestem bardziej za takimi miskowatymi szarakami.
Jeny jednak kocham, biale kwiaty - odrazu Dalije zobaczylam i stwierdzilam ze jest cacuszko ... moje sasiadkowe dzisiaj pierwsze dwie zauwazylam, oczywiscie jedna bordo a druga czerwono-biala - ladniusie ale to nie to
Agus, rozyce od siostrzycy w poniedzialek będę wykopytac, bo dzisiaj mialam troche roboty i jutro tez mam juz dzien zaplanowany.

Jeny jednak kocham, biale kwiaty - odrazu Dalije zobaczylam i stwierdzilam ze jest cacuszko ... moje sasiadkowe dzisiaj pierwsze dwie zauwazylam, oczywiscie jedna bordo a druga czerwono-biala - ladniusie ale to nie to

Agus, rozyce od siostrzycy w poniedzialek będę wykopytac, bo dzisiaj mialam troche roboty i jutro tez mam juz dzien zaplanowany.
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Śliczniusie kwiatuszki szaraczki, aż przytulać by się chciało
Floksy też piękne, moje również w pączkach, nie spieszno im

Floksy też piękne, moje również w pączkach, nie spieszno im

- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudowna hortensja
, ale szare kwiatki wymiatają
Agusiu, po ile sadziłaś tych floksów, żeby mieć takie kępy?
Aha, i nie narzekaj na glinę, w niej jest sporo żarełka dla roślinek, w przeciwieństwie do piaaaaachu

Agusiu, po ile sadziłaś tych floksów, żeby mieć takie kępy?
Aha, i nie narzekaj na glinę, w niej jest sporo żarełka dla roślinek, w przeciwieństwie do piaaaaachu

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Przepiękne te twoje szarotki! 

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Ale masz piękne koty! I w ogrodzie jak pięknie -takie duże iglaki i jeszcze te kępy floksów. Ojej już widzę, ze musze obejrzeć dwa Twoje wątki od początku - bo bardzo mi sie spodobało to co widzę.
Pozdrawiam Ida
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Jakie niewinne mordeczki
Zajrzyj do mnie, moje są chyba bardziej dzikie
Moja wierzba mandżurska choruje od wiosny. Pryskałam ją i jakby się na chwilę zatrzymało, ale wygląda marnie. Nigdy wcześniej tak nie chorowała. Wycinam co jakiś czas czarne gałązki, ale pojawiają się nowe 

dziękuję wszystkim za odwiedziny
niebieściuchy wygłaskane ;)
Ewcia, a to ciekawe, że u mnie flosky kwitną od dawna, a u Ciebie jeszcze w pąkach... ale, ważne, że zakwitną
Jule, powiem Ci, że sama dostrzegam coraz częściej wyjątkową urodę kwiatów kwitnących na biało... nie mogę się doczekać Chopina, ale w międzyczasie nacieszyłam oczy ogromem kwiatów Limelight i białych pięciorników
zazdroszczę Ci tego kopania róż siostrzycowych! i jestem ciekawa jakie to nabytki
Agusia, Twoje floksy też się ociągają? może trzeba je podlać jakimś nawozem-dopalaczem do kwitnących?
Francesko, posadziłam trzy małe karpy floksów - w trzech kolorach... jeśli mnie pamięć nie myli, kupiłam je na alle... one niesamowicie się same rozrastają, co mnie cieszy, bo lubię takie duże kępy kwiatów... a na glinę narzekam, bo po ulewach ogród mam w wodzie, co oznacza ryzyko chorób grzybowych... przez to pożegnałam od ubiegłego roku m.in trzy, ponad 3m, świerki omorica ;(
Su, dzięki!
Lemko, witam Cię serdecznie pod brzózkami i zapraszam do zwiedzania z kubkiem kawy
Ewuniu, do Twojego wątku zajrzałam i zachwyciły mnie łobuzerskie miny kociambrów-alpinistów ;) jedna z moich trzech mandżurskich też choruje od momentu gdy młode listki załatwiły majowe przymrozki

Ewcia, a to ciekawe, że u mnie flosky kwitną od dawna, a u Ciebie jeszcze w pąkach... ale, ważne, że zakwitną

Jule, powiem Ci, że sama dostrzegam coraz częściej wyjątkową urodę kwiatów kwitnących na biało... nie mogę się doczekać Chopina, ale w międzyczasie nacieszyłam oczy ogromem kwiatów Limelight i białych pięciorników

zazdroszczę Ci tego kopania róż siostrzycowych! i jestem ciekawa jakie to nabytki

Agusia, Twoje floksy też się ociągają? może trzeba je podlać jakimś nawozem-dopalaczem do kwitnących?

Francesko, posadziłam trzy małe karpy floksów - w trzech kolorach... jeśli mnie pamięć nie myli, kupiłam je na alle... one niesamowicie się same rozrastają, co mnie cieszy, bo lubię takie duże kępy kwiatów... a na glinę narzekam, bo po ulewach ogród mam w wodzie, co oznacza ryzyko chorób grzybowych... przez to pożegnałam od ubiegłego roku m.in trzy, ponad 3m, świerki omorica ;(
Su, dzięki!
Lemko, witam Cię serdecznie pod brzózkami i zapraszam do zwiedzania z kubkiem kawy

Ewuniu, do Twojego wątku zajrzałam i zachwyciły mnie łobuzerskie miny kociambrów-alpinistów ;) jedna z moich trzech mandżurskich też choruje od momentu gdy młode listki załatwiły majowe przymrozki

- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Przy bialych kwiatach widac strukture, ulozenie platkow i caly pokroj.... po prostu kolor tego nie przeslania
Ja sie tylko boje w tych siostrzanych rozycach, bo moze sie okazac, ze wiekszosc jest zolta
ale w takim wypadku, mam juz plan modernizacji rabaty przed domem 

Ja sie tylko boje w tych siostrzanych rozycach, bo moze sie okazac, ze wiekszosc jest zolta

-
- 200p
- Od: 3 lip 2011, o 22:32

Piękne nowe zdjęcia

Floksy wyglądają wspaniale

- Bozena61
- 100p
- Od: 29 kwie 2010, o 21:26
- Kontakt:
Witaj
piękne masz zdjęcia a ogród marzenie .z wielkim zachwytem spacerowałam po twoim ogrodzie