Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

Aniu faktycznie niedaleko....ale okazuje się, że i w niedzielę pracujemy ;:223

Stokrotko bardzo dziękuję, miło mi , że podoba Ci się :D

Elżuniu dziękuję ;:196 W tym roku wiele liliowców to niespodzianki, bo sadzone zeszłego lata.....niestety sporo się powtarza....

Grażynko niestety leżaczek odpłynął w niebyt.....okazuje się, że i w niedzielę musimy pracować,tak, że z niedzielnego relaksu nici :(
Liliowce mnie zauroczyły, tak, ze trochę posadziłam, to takie popularne odmiany i niestety wiele się powtarza....ale będą miejsca na kolejne
:lol:

Dorotko
dziękuję ;:196 Liliowce mam z różnych źródeł....część z wymian, cześć ze sklepu ogrodniczego u mnie, z ,,cebule.pl,, sporo z alllegro...

Marysiu
dziękuję ;:196 Troszkę faktycznie tych liliowców jest, ale to takie popularne starsze odmiany....chociaż ja kocham je wszystkie :lol:

Igorku dziękuję :D ja też lubię takie fotki, które eksponują główny obiekt a reszta pozostaje mniej wyraźna i zacieniona :D

Magduś te fioletowe to moje ulubione, niestety nie udało mi się pokazać ich prawdziwej barwy, są zdecydowanie ciemniejsze, mają śliczny odcień :D

Kasiu na specjalne życzenie wezmę dziś aparat i coś cyknę, jutro wrzucę ;:196

Tajeczko
bardzo się cieszę, ze Ci się podobają, ale one jeszcze nie mają efektu....to malutkie kępki.....u Ciebie to jest co podziwiać ;:196

Małgosiu w rzeczywistości on jeszcze piękniejszy, jest dużo ciemniejszy niż na fotce....ja nie mogę się na niego napatrzeć,to mój ulubiony :D

Wiesiu mam chwilkę przerwy więc jestem ;:196 A niedzielę jednak pracuję ;:223
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Aga widzę że już łdna kolekcja liliowcowa u Ciebie jest :)
A ten fioletowy najbardziej mi się podoba,a i ostatni też ;:108
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko już troszkę liliowców faktycznie mam, ale wszystko to popularne stare odmiany. Jak zakwitły to okazało się że wiele jest zdublowanych....w ten sposób powstało miejsce na kolejne 8-) :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

o raju a które pachną?
są bardzo dostojnie- cudne zdjęcia to mistrzostwo-i zestawienie i uchwycenie jest niesamowite :shock: ;:138
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
x-d-a

Post »

Agnieszko, lilie przepiękne i prawie czuję ich upojny zapach przez monitor ;:224
Pozdrawiam lipcowo i sobotnio ;:7
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Portrety Twych lilii dosłownie zapierają dech! Czy dużo masz pomyłek w tegorocznych zakupach u pana P.? U mnie wciąż jeszcze nie kwitną te z wiosny :(
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Kolekcja lilii jak widać też zachwycająca.
Same perełki zebrałaś.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Wspaniała kolekcja transparentnych liliowców ;:138 i trochę mniej transparentnych lilii ;:138
Zdjęcia tak piękne, Aguś, że napatrzeć się nie mozna :D Wśród lilii szczególnie ujęła mnie biała z takim delikatnym różem w środku. Jest eteryczna jak nimfa ...
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu masz niezwykłą kolekcję cudownych lilii, można je podziwiać bez końca, wyobrażam sobie jeszcze ten upajający zapach. Zdjęcia to mistrzostwo. ;:180 ;:138
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Ale liliowce :shock: piękna kolekcja.... najbardziej podobają mi się te najciemniejsze ale ten ostatni żółty z tymi wielkimi pręcikami też niezły.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś prawie wszystkie :lol: i to jeszcze jak.....Bardzo dziękuję Ci za miłe słowa ;:196

Daluś w tej chwili cały ogród jest zasnuty zapachem lilii, szczególnie wieczorami.....kocham ten okres, aż się nie chce wchodzić do domu :lol: Ja Ciebie również serdecznie pozdrawiam i życzę wspaniałej niedzieli ;:196

Izuniu u mnie już ładnie kwitną lilie od pana P. Powiem szczerze, że jestem zadowolona, część już przekwitło, ale wiele jeszcze w pąkach, jak zakwitną wszystkie to będę wiedziała jak jest ze zgodnością, bo miałam również kupione w innych miejscach jako NN i trudno mi powiedzieć. Na razie już kilka tych które zamawiałam kwitnie....oszalałam na punkcie Big Brother prawdziwe cudo....olbrzym, jeszcze takich kwiatów nie widziałam....wspaniałe też jest Saltarello....tej na pewno nie zamawiałam....ale jestem szczęśliwa, że mam, bo jest bajeczna....

Grażynko lilie kocham od zawsze....podobnie jak róże, to był klasyczny zestaw jaki oglądałam od dzieciństwa, bo te kwiaty zawsze obecne były w ogrodzie mojej mamy i nie mogłam ich nie pokochać......teraz dochodzi wiele innych roślinnych miłości ( takich jak np liliowce) ale tamte zawsze pozostaną :D

Izuniu dziękuję ;:196 Większość z już kwitnących lilii to nowe jesienne i wiosenne nasadzenia i wciąż krążę dookoła nich i nazachwycać się nie mogę tak bardzo mi się podobają.....aż żal serducho ściska jak przekwitają.....

Irenko dziękuję ;:196 Zapach faktycznie jest wspaniały.....szczególnie wieczorami.....dla niektórych pachnie aż zbyt mocno....ale nie dla mnie , bo ja uwielbiam intensywnie pachnące rosliny :D

Jagusiu ;:196 Ja też jakoś najbardziej lubię ciemne kwiaty, tak też i te ciemniejsze odmiany liliowców najbardziej mi się podobają, chociaż powiem szczerze że one wszystkie piękne :lol:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

No , ciągle się zastanawiam Aguś , jak Ty pomieścisz tyle roślin różnorodnych na takiej powierzchni , jaką dysponujesz :? Kolekcja róż , liliowców , teraz lilii , które przecież potrzebują trochę miejsca . A przecież jeszcze masz i hosty , żurawki , bodziszki , dzwonki , że wspomnę tylko część z nich .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko ;:196 gdzie tam kolekcji :oops: ot po troszkę roślinek z różnych gatunków, żadnych perełek , w większości same popularne, często spotykane odmiany. A nawtykane gdzie jest miejsce...teraz jest ok ,problem będzie jak to wszystko się rozrośnie....trzeba będzie temperować sekatorkiem 8-) :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzejku ....no ja mam nadzieję.....Czekam na Was z niecierpliwością :D
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aga piękne portrety lilii.
Uwielbiam Twój kolorowy i tak różnorodny ogród .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”