Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

Aguś widzę, że razem z Małgosią, nie tylko ciężko pracowałyście przy zakładaniu różanki, ale też bawiłyście się aparatem.
Efekt piorunujący ;:138 Czy mogę liczyć na fotki Nutkowego ogrodu wykonane Twoją ręką :?:
Ps. Ciemnofioletowa tawułka niesamowita :shock:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Su, nie namawiam na kolejną tawułkę, chociaż przypuszczam, że sama wrócę jutro z kolejnym nabytkiem - ubóstwiam je, za urodę, różnorodność i umiejętność nadania specyficznego klimatu półcienistym zakątkom ogrodów.
Wandziu, ja sama jestem zachwycona zdjęciami zrobionymi przez Małgosię... jakość aparatu bardzo doceniam, ale przede wszystkim zachwyca mnie to inne spojrzenie na mój ogród i uchwycenie pewnych ulotnych momentów. Mam więcej zdjęć, pokażę je jeszcze, a Małgosia zaoferowała kolejną, bardziej detaliczną sesję :)
Iwonko, oczywiście, że możesz liczyć na 'moje' spojrzenie na Nutkowy ogród :) Małgosia ma mnóstwo kwitnących bylin, czego w moim ogrodzie brakuje... ja stawiam głównie na krzewy. W ogóle, fascynujące jest dla mnie to, że każdy z oglądanych tu ogrodów jest jedyny w swoim rodzaju, czym innym zachwyca i chwyta za serce, a każdy z nas - w pewnym sensie kreator i artysta swojego zakątka - widzi swój raj na ziemi inaczej. To jest piękne ;:167
x-ag-a
---

Post »

Nutkowy cd:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Każde spojrzenie na ogród superowe.. Nad każdym zdjęciem można podumać.. Są śliczne .. Świetny z Małgosi - Nutki fotograf
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Aga miód na serce te twoje widoki ;:167 pozwól że przysiądę na ławeczce i będę podziwiać bez końca i fascynować się każdym zakątkiem cudownie stworzonym przez Ciebie ;:196
spokojnej nocy !!!
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu tawułka ciemny fiolet na pierwszej fotce, przecudnej urody. :roll:
Jeszcze takiej nie widziałam.
Fanal jest bardziej czerwona, miałam kiedyś, ale różanecznik się rozrósł i ją zamęczył, nie chciało mi się przesadzić. ;:14
Widoczki z ogrodu nie wyobrażalnie piękne, ale Ty o tym wiesz.
Zazdroszczę Ci ogrodu przy domu- jest tak cudnie wypielęgnowany i dopracowany.
Ale ja gdybym miała przy domu, to nawet w połowie tak piękny by nie był, tylko sobie tak tłumaczę. :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Kupiłam siedem odmian róż, nie siedem Chopinów. Może trochę szkoda, ale nie planuję różanki, tylko pstry ogród ze wszystkim, co mi się podoba :D Twój wydaje się bardziej przemyślany :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Kochane, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:167 w przyszłym sezonie mój ogród będzie wyglądał inaczej - zamierzam dosadzić sporą ilość róż; podoba mi się wiele odmian, głównie z tzw. upakowanym kwiatem, jak to świetnie zdiagnozowała moją chorobę Rozeta (Moniko, wracaj!)... mam nadzieję, że będzie mi dzięki tym królowym, kwiatowym księżniczkom, dawał jeszcze więcej radości :) przy okazji, nauczę się obowiązkowości (kopczykowanie, okrywanie, opryski) ;)
Bożenko, Aagaaz - zapraszam Was na ławeczkę :) przyjemnie kumkają moje dwie żabeczki ;)
Tajko, a propos tawułki - mam Fanal... tę drugą kupowałam z tą samą etykietą, ale zdecydowanie różnią się nasyceniem koloru... ta pierwsza - karmin, druga - bordowy fiolet... Twój ogród chwyta za serce, uwielbiam w nim przebywać, więc proszę, nie umniejszaj jego cudnej urodzie ;:196
Ewuniu, ja coraz częściej myślę o jeszcze jednej różance, może uda mi się zerwać trochę darni w przyszłym roku... i jeszcze fascynuje mnie Twoja pergola z pnączami - też jest moją inspiracją.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Aga, mam tajny plan, o którym nie wie jeszcze M. Wytnę winobluszcz, a wrzucę Lykkefund, różę- potwora pod względem wzrostu i piękności :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewa, Twój plan jest świetny, trzymam kciuki :)

w podziękowaniu dla wszystkich odwiedzających:

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Leonardo, to moja skryta milosc ;:167 Ten rozetkowy uklad jest fascynujacy 8-)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga, na tym zdjeciu z ławeczką widać wierzbę,czy to jest ta z kijków? Ja swoja wiosna przycięłam i ona też ciągnie mi się do góry i nie opada.
x-ag-a
---

Post »

Jule, powiedz proszę, jak tam siostrzycowe róże?
Małgosiu, wierzba, o którą pytasz to mandżurska... ma skłonności do zwisającego pokroju, ale przycinam ją od dołu, żeby było mi wygodniej kosić.

Byłam dziś na małym szkółkingu... tawułek fioletowych nie zastałam, wszystkiego jest zatrzęsienie, ale mam wrażenie, że nie mam już miejsca... róże mnie zawiodły - wszędzie NN (jedyna opisana to Chopin), a wiele z nich z czarną plamistością na listkach... dość, że wróciłam jedynie z jaśminowcem, którego jeszcze nie miałam. Utwierdziłam się też w przekonaniu, że róże kupię jesienią w internecie.

udanej soboty!
x-ag-a
---

Post »

a to moje dwa kwiatunie:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Cudne Aguś ;:138 Jak często je trzeba podlewać, żeby takie piękne wyrosły? :;230
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”