Jule gdyby tak zrobić tygodniową rozpiskę, kto i co przynosi, problem posiłków miałabyś z głowy

I zostałoby więcej czasu na ogród/forum
Fasolka była dzisiaj do obiadu
aguniada rzeczywiście moda żurawkowa dotarła do sprzedających ozdobne. Coraz większy wybór i piękniejsze liście. Nie wiem tylko jak te nowości znoszą zimę. Muszę trochę

. Ale jak pisałam nie mam zapędów zbieracza, niuanse listkowe nie zobowiązują mnie do kupna kolejnej roślinki. Przy wyborze kieruję się raczej efektem końcowym kompozycji, w której roślinka ma się znaleźć. Mam jeszcze kilka, które mi się podobają, ale powolutku...w kolejnych sezonach też coś trzeba kupować
Francesca miło cię gościć. Wiem jak niewielką ilością czasu dysponujesz. Tym bardziej dziękuję

.
Też ją podejrzewam karmelowo, chociaż gdy ją kupowałam (3 lata temu) pan mówił o niej bursztynowa
Przetaczniki mam już kilka lat. Dostałam tez kępkę od mamy. Dokupiłam siwego w tym roku, a Wandzia obiecała niebieski z wymianki

Lubię kwiaty, które mają wysokie kwiatostany, stąd u mnie też latrie i świecznice, dużo host, żurawek, tawuł.
Moja świecznica z żółtymi listkami kwitła na biało w ubiegłym roku-nie jest to jakiś nieprzyjemny zapach. A czytałam, ze niektóre wydzielają wręcz fetor

Może ja mam coś ze zmysłem powonienia
Ta z bordowymi liśćmi powinna kwitnąć na różowa, mam jeszcze z zielonymi.
Po opiniach na forum posadziłam z dala od miejsc, gdzie siedzimy i wybrałam raczej takie, gdzie ziemia wilgotna.
Dobry sąsiad to skarb, a wieczny malkontent może doprowadzić do szewskiej pasji. Mam żywopłot z berberysa bordowego i taki nieformalny z wielu różnych krzewów. Doskonale spełnia swoją rolę. Myślę, ze to dobry sposób na zasłonięcie niepożądanych widoków. Posadzone w odpowiedniej odległości od siatki nie powinny na nią wchodzić. Zostaw pas wolnej przestrzeni, zeby można było swobodnie wchodzić pomiędzy siatkę a krzewy do cięcia. I problem z głowy.