Moje nowe hobby :))
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: moje nowe hobby :))
Karolino ślicznie zapowiada się Twoja kolekcja
, witam wśród zakręconych.

- karolinab20
- 100p
- Od: 14 lip 2011, o 10:07
Dziekuje wam za checi odnosnie listkow fiolkowych
elcia1974 - czekam na fiołeczki i dziękuję z góry !
pokaze wam moja druga begonie kupiona na ryneczkuu hihi byla bardzo malutka i miala jednego kwiatka a teraz mi sie rozbujała i kwitnie jak szalona!

P.S
Musze wam sie pochwalić ze chyba dostałam sie na 1 rok farmacji w Lublinie

pokaze wam moja druga begonie kupiona na ryneczkuu hihi byla bardzo malutka i miala jednego kwiatka a teraz mi sie rozbujała i kwitnie jak szalona!

P.S
Musze wam sie pochwalić ze chyba dostałam sie na 1 rok farmacji w Lublinie

-
- 1000p
- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:

Piękności fiku ski , begonia piękne okwiecona

Bardzo mi się podoba grubosz hobbit

Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Kwiatuchy PRAWIE tak śliczne jak TY!!! Zdrówka i
! 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=43405" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=43707" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=43707" onclick="window.open(this.href);return false;
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Karolinko wiem, że napisałaś "chyba" więc ja póki co cichutko pogratuluję.
A Begonia wygląda pięknie.

A Begonia wygląda pięknie.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- karolinab20
- 100p
- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
witaj
podziwiam Twoje początki. Na parapetach masz miejsce !!!
( niedługo go tam nie bedzie
)
i
zaczynasz chorować na roślinki . Jest to bardzo zarażliwa choroba.
Ale jaka przyjemna
napisz do mnie jak masz pytania o fiołki afrykańskie
EK - Boginii Krasoty- (piękna)
rosyjska odmiana o bardzo dużych kwiatach

podziwiam Twoje początki. Na parapetach masz miejsce !!!

i
zaczynasz chorować na roślinki . Jest to bardzo zarażliwa choroba.
Ale jaka przyjemna
napisz do mnie jak masz pytania o fiołki afrykańskie
EK - Boginii Krasoty- (piękna)
rosyjska odmiana o bardzo dużych kwiatach

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Fiołkoza to bardzo piękna choroba...najpierw zdobywa się listeczki...kupuje kolejne rośliny...a w końcu kombinuje, jak powiększyć parapety
Karolinko życzę Ci, abyś jak najszybciej doszła do ostatniego etapu

Karolinko życzę Ci, abyś jak najszybciej doszła do ostatniego etapu

- karolinab20
- 100p
sangwinaria ach piekny!
w przyszlym tygodniu obawiam sie ze miejsca na parapecie juz nie bedzie, mam tyle planow
heliofitka mam nadzieje ze dojde do tego etapu i oby każdy kolejny kwiatek sprawial mi tyle radosci co do tej pory
Bylam dzisiaj w B..ce i widzialam tyle fajnych kwiatkow ech, moj portfel musi szybko przybrac na grubości :
Mam do waswie sprawki:)
1. Na zdjeciu jest (uwierzcie mi ze przynajmniej byl) clematis. Zachorowal na uwiąd i rozkazano mi go ściąć przy ziemi i zalać topsinem. Tak tez zrobiłam i jak widzicie na zdjeciu zaczął wypuszczać nowe pędy. Problem jest w tym, że zabieg z topsinem musze powtorzyc (co 2 tyg) i czy mam go znow zastosowac skoro juz wypuszcza, czy lepiej go nie meczyc?

2. A to kwiatek którego nazwy niestety nie znam. Zajął się nim moj kot i dlatego kwiat wyglada jak wyglada. Co z nim robic? Mozna go jakos reanimowac?

z góry dziękuje za pomoc

heliofitka mam nadzieje ze dojde do tego etapu i oby każdy kolejny kwiatek sprawial mi tyle radosci co do tej pory

Bylam dzisiaj w B..ce i widzialam tyle fajnych kwiatkow ech, moj portfel musi szybko przybrac na grubości :

Mam do waswie sprawki:)
1. Na zdjeciu jest (uwierzcie mi ze przynajmniej byl) clematis. Zachorowal na uwiąd i rozkazano mi go ściąć przy ziemi i zalać topsinem. Tak tez zrobiłam i jak widzicie na zdjeciu zaczął wypuszczać nowe pędy. Problem jest w tym, że zabieg z topsinem musze powtorzyc (co 2 tyg) i czy mam go znow zastosowac skoro juz wypuszcza, czy lepiej go nie meczyc?

2. A to kwiatek którego nazwy niestety nie znam. Zajął się nim moj kot i dlatego kwiat wyglada jak wyglada. Co z nim robic? Mozna go jakos reanimowac?

z góry dziękuje za pomoc

-
- 1000p
- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Kontakt:
Mi to wygląda na Dracena deremensis compacta ale nie jestem pewien.
Moje roślinki:
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękną Masz kolekcje fikusów. Storczyki też ślicznie Ci kwitną ;)
Gratuluje dostania sie na studia
Gratuluje dostania sie na studia

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Ten kwiatek, którego tak polubił kotek to Dracena deremensis compacta.
Zawsze możesz ją odmłodzic w ten sposób, że ścinasz pióropusze. Je wstawiasz do wody i czekasz aż puszczą korzonki.
Następnie możesz je wsadzic do osobnych doniczek albo do tej samej w której rośnie roślinka.
Natomiast z pieńków również wyrosną nowe świeże pióropusze.
W ten sposób albo zagęścisz sobie już istniejącą roślinkę, albo uzyskasz oprócz niej zupełnie nowe roślinki.
Nie martw się. To bardzo wytrzymałe kwiatki. Nie lubią tylko przelewania. Poza tym zniosą naprawdę wiele.

Zawsze możesz ją odmłodzic w ten sposób, że ścinasz pióropusze. Je wstawiasz do wody i czekasz aż puszczą korzonki.
Następnie możesz je wsadzic do osobnych doniczek albo do tej samej w której rośnie roślinka.
Natomiast z pieńków również wyrosną nowe świeże pióropusze.

W ten sposób albo zagęścisz sobie już istniejącą roślinkę, albo uzyskasz oprócz niej zupełnie nowe roślinki.

Nie martw się. To bardzo wytrzymałe kwiatki. Nie lubią tylko przelewania. Poza tym zniosą naprawdę wiele.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- obrecka
- 100p
- Od: 23 cze 2011, o 15:41
witam, przychodzę z rewizytą :)Widzę że mamy bardzo podobne rośliny
Storczyki śliczne, czy dobrze rosną jak widzę na zdjęciach w samych osłonkach? Pozdrawiam serdecznie

Storczyki śliczne, czy dobrze rosną jak widzę na zdjęciach w samych osłonkach? Pozdrawiam serdecznie

Karolina
"Jeśli nie masz w życiu własnego celu, będziesz całe życie realizował cele innych. "
Zapraszam do mojego profilu
"Jeśli nie masz w życiu własnego celu, będziesz całe życie realizował cele innych. "
Zapraszam do mojego profilu
- karolinab20
- 100p
wczesniej mialam mniejsze oslonki i sie ociagaly strasznie, ale gdy je prznioslam do tych duzych to sie rozszalały
Ten jasnorozowy nie kwitl mi juz jakies 3 lata,myslalam ze nic z niego nie bedzie, a tu zrobil mi niespodzianke 

- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Witam serdecznie.
Piękne masz roślinki, Begonia obsypana kwieciem pięknie się odwdzięcza za opiekę nad nią.

Piękne masz roślinki, Begonia obsypana kwieciem pięknie się odwdzięcza za opiekę nad nią.