Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

a tu mały szkodnik którego wyczaiłam przez okno jak mi grzebał pod mieczykami, myslałam ze to nornica robi tuneliki podnoszac ziemie do góry a jak sie okazalo to krecik (dziwne bo kopca nie robil). Nooo ale teraz pewnie komu innemu broi hiihi pojechał na wczasy pod grusza :;230
Obrazek

a tu małe pocieszki
Obrazek
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

kolejne lilie...

17
Obrazek

43
Obrazek

49
Obrazek
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

i paszczka znow inna...
Obrazek
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Eliza piekne te lilie
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

dziekuje dziekuje ;:180 one akorat wczoraj zakwitły,ale nie mialam czasu dodac ich a dzis tez jedna zakwitla ale od 8 rano do 22 nie bylo mnie w domu wiec nie mialam jak zdjecia zrobic, takze jutro sie nadrobi i pewnie z kolejnymi nowymi bo juz platki rozchodziły sie... :heja
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo pomysłowy rozkład rabat ;:108 Podoba mi się. No a lilie to już cudo przeczyste ;:63
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

A dziekuje bardzo za mile słowa o ogrodzie i liliach ;:224 ... z czasem bardziej sie rozgospodaruje ogród bo miejsca w nim na kwiaty jest jeszcze duuuuzo :D poki co trzeba zbierac na nowe kwiatki hiihhi :;230
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

pierwszy mieczyk...

Obrazek

i jeszcze taka drobna dalia, wciaz czekam na te pelne i doczekac sie nie moge :)
Obrazek
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

2
Obrazek
Carlos9
200p
200p
Od: 23 kwie 2011, o 15:48
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Eliza no Kobieto ale na tych zdjęciach rabatowych widać ogrom pracy w jaki w nie włożyłaś. Ile nad tym pracowałaś? Taki płotek trzeba było wkopać w ziemię, a to nie jest proste zadanie i tyle się osadziłaś tych kwiatów, teraz kwitną pięknie w nagrodę. Ja we wrześniu dam ci dużo nasion moich jednorocznych: ślazówek, onętków, cleom i tak dalej, są to kwiaty nie wymagające żadnej pielęgnacji, mogą zostać wysiane wprost o gruntu i będą kwitły tak samo pięknie, jak u mnie. :wink: Ja niedługo porobię ich zdjęcia i powklejam u siebie. Jednoroczne, ale nie wymagające pielęgnacji, pięknie, obficie i długo kwitną do mrozów także opłaca je się wysiewać.
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Carlos9 hmm jesienia jak wkopywalam cebulki sadzac w koszyczkach tulipany, narcyzy i lilie to zajelo to 2 dni kopanie tych rowkow i zdzieranie trawnika, ale to chłopak pomagal mi kopac dołki. No a w kwietniu stwierdziłam ze poszerze sobie te grzadki bo chciałam posadzic jeszcze goździki szabo i astry bo były wąskie(na szerokosc koszyczka do cebul) no i przede wszystkim własnie wkopac ploteczek aby wiadomo bylo gdzie plewic i przy koszeniu aby mi nikt kwiatkow nie skosił. No i poszerzanie, zrywanie znow trawnika i wkopywanie tego płotka około 4-5 dni mi zajeło bo robiłam wszystko sama :D A nasionka chetnie przyjme..., w tym calym trójkącie co sa obecnie lilie i lwie paszcze zasiałam juz niezapominajke niebieska, wiec licze na to ze w kwietniu- maju bedzie fajny niebieski trójkat ;:224
A tam gdzie jest ten chodnik na calej jego dlugosci posialam juz goździki kamienne i na tych odnogach od chodnika po lewej i prawej strony tez zasiałam goździki bo obecnie na jedej odnodze sa same astry a po drugiej odnodze sa astry i goździki szabo a tam od czasu tulipanow wlasnie jeszcze nic nie kwitło wiec te goździki sprawia ze nie bedzie tak pusto.
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

22
Obrazek
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55

Post »

Kolekcja lilii wspaniała. ;:138 ;:138 Rabatki kolorowe...ale pięknie. :D
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Oooo moniczek jednak zajrzałaś do mnie... cieszy mnie to bardzo i to że lilie sie podobaja :D Zapraszam częściej :D A dzis przez to ze naogladałam sie u Ciebie takich ładnych zdjec to wzielam aparat i mordowalam wszystkie opcje i pstrykalam zdjecia aby choc w czesci wyszły tak ładne jak Twoje czyli wyostrzone na kwiatka a tlo takie zamazane, ale niestety chyba mam za cienki aparat do takich zdjec bo u mnie takie jakos wychodzic nie chca ;:14 albo po prostu mam dwie lewe ręce :;230
Carlos9
200p
200p
Od: 23 kwie 2011, o 15:48
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wspaniale to wszystko rozplanowałaś, piękne lilie, ile rodzajów.... w głowie się nie mieści :D Astry niedługo u mnie zaczną kwitnąc, kwitną już ślazówki i onętki, za kilka dni powstawiam fotki, bo jutro na kilka dni wyjezdzam odpocząć.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”