Szaleństwo ogrodowe Agusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi

Post »

U mnie i wczoraj padało :evil: Ogród mi zarasta i niewiele mogę na to poradzić. Teraz w dodatku wieje. Co nie zgnije , nie spleśnieje, będzie połamane :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

A dzisiaj ładna pogoda :tan :tan delikatne słoneczko, 24 stopni ciepła i lekki wietrzyk. Dobrze,że lekki bo zrywałam wiśnie, i by mnie zwiało, ale i tak nogi mnie bolą po łażeniu po drzewie, i długim staniu w jednej pozycji, ale zerwałam najładniejsze wiśnie z czubka, tylko trochę z boku zostało, ale tam nie ma jak dojść, chyba że z drabiny wysokiej rozkładanej, a ja takiej nie mam :( Wiadro i tak zerwałam, i to z jednego drzewa, więc mam co robić ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agusia - jestem pełna podziwu dla Ciebie! Dzieci, dom, duży i zadbany warzywnik i coraz piękniejszy ogród ozdobny... Zastanawiam się czy Ty masz chwile wytchnienia...
Malwa o pełnych kwiatach wręcz boska! Miałam kiedyś bordową, ale rdza na niej doprowadzałam mnie do szewskiej pasji i już nie mam malw choć je bardzo lubię. Choroba żurawkowa trwa w najlepsze - przywiozłam z podróży 3 kolejne ;:224
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ładny kolor tych pokrzywek,nie mam takich.
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Iza - dziękuje ;:196 ;:196 z wytchnieniem to teraz jest problem, dopiero sie usiadłam, ale to przez zaprawy, w sumie dzisiaj zerwałam ok. 1,5 wiadra 10 litrowego wiśni, z 5 kg zrobiłam dżem, część wypestkowanych zamroziłam a reszta na kompot :heja jeszcze trochę zostało na drzewie, ale to na później ;:224
Co do malw, to dopiero w tym roku pojawiła się u mnie rdza, przedtem jej nie znałam :evil:
Choroba żurawkowa jest chyba nie do wyleczenia, i zawsze mało, jest tyle odmian, że raczej nie da sie skompletować wszystkich, więc zawsze będzie coś do zdobycia :tan

Dzisiaj jeszcze mieliśmy wędzenie, więc proszę się częstować, szynki i boczki ;:7 :tan
Obrazek Obrazek Obrazek

Małgosiu - więc Ty też jeszcze nie śpisz :tan , pokrzywki są inne, bo na dodatek mają powcinane liście ;:108 ;:138 kiedyś miałam jeszcze takie o innych kolorach, w tym roku muszę zdobyć siew tych powcinanych :uszy ;:65
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja w ubiegłym roku na dwie paczki wysiane miałam aż jedną sztukę i to tą zwyklą zieloną,a w tym roku nie wzeszła mi ani jedna sztuka.Kupiłam sobie na rynku 3 kolory.
Mam sprzatanie klawiatury,cała ośliniona.
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

malgocha1960 pisze: Mam sprzatanie klawiatury,cała ośliniona.
;:1 :heja ;:112
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taki widok swojskich wyrobów to wspomnienia wspaniałych młodych lat,beztroskich,kiedy miałam ukochanych rodziców przy sobie.
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Oj tak, jak sie było dzieckiem, i było beztroskim, to tęskniło się do dorosłości, a jak już nadeszła, to tęskni się do dzieciństwa - takie już jest życie ;:3 ale powspominać dobra rzecz :wit :wit
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Zakwitła dzisiaj druga tygrysówka ;:138 , niestety pierwszy kwiat różowy chciał rozwinąć sie w czasie deszczu, nie udało mu się, płatki były posklejane i zwiądł zanim się rozwinął, :?
Obrazek
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

O matko ale wyżerka ;:65 się poczęstuję skoro pozwalają :wink: dawne czasy kiedyś też się bawiłam w takie rzeczy + swojskie masełko twarogi ale jak dzieci dorosły a zdrowie odmówiło posłuszeństwa z pewnych rzeczy trzeba było zrezygnować , no może z większości :;230 mam koleuska okaz trzyletni nie że duży ale korzeń ten sam nie ze szczepek ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Elu - masełka ani twarogów nie robię, bo nie mamy krówek, więc nie ma mleczka, a jak nie ma mleczka to nie ma z czego robić masła i twarogu ;:7 Mam nadzieję że smakowało ;:224
Ja robię solankę i ubieram mięsko w pończoszki, zaś wędzenie to domena M :tan
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p
Od: 1 lip 2011, o 14:00

Post »

Agusiu witam!
Imponujący warzywniak i piękne rośliny ozdobne! Masz duże Pole do popisu.
Pozdrawiam
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Witam Ulciu :wit - a pole to ja mam, oj mam :;230 ;:224 tylko na razie trochę bez ładu i składu ;:65
Fasolka sie ugotowała, to uciekam spać ;:19 ;:19
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Ale dzisiaj w nocy były burze ;:47 spać nie szło, jedna przeszła to przychodziła druga :x
Zjazd do nas jest trochę w dół z asfaltu, a i asfalt z obu stron są górki, więc cała woda spływa do nas na dróżkę, wyryło niezły krater, M musiał ładowarką nawieźć łychę ziemi, podwórko też jest ze spadem, i woda znowu nie mieściła się w studzience i poszła woda górą, przez stodołę :evil:
Byłam dzisiaj na ryneczku i kupiłam sobie dwa liliowce i tawułkę różową, bo moja gdzieś zginęła
Obrazek
Zdjęcia nie oddają kolorów, mały jest cytrynowy, a duży taki pomarańczowawy z brązem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”