Działka Zeni

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka Zeni

Post »

:wit ZENIU moje lilie azjatyckie już przekwitły , teraz czekam na te kupione w tym roku już się jedna otworzyła jest żółta w brążowe kropki. Masz przepiękne liliowce mój kupiony w tym roku ma dopiero pąka może jak pojadę dziś to będzie otwarty.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zeniu-życzę Ci jak najpiękniejszej pogody i ciągłego przebywania wśród liliowców i żeby wszystkie nornice poszły do Kargula....
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu, znacznikami się nie przejmuj!! Najważniejsze, że liliowce cudne!!
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196 ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zeniu zimą dopasujemy oznaczenia liliowców :wink:
Kilka już rozpoznałam.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Janeczko...u mnie już pewnie po liliach. Co prawda nie były tak dorodne jak w ubiegłym roku, ale i tak cieszyły. Zostało kilka pąków trąbkowych ale już pewnie ich nie zobaczę. :wink: . Już od tygodnia siedzę w domu i czekam na lepszą pogodę. Dziś znów zimno i znów pewnie będzie padać. ;:223

Sylwio..dziękuję. Jestem bardzo ciekawa twoich liliowców. Pewnie już rozkwitły i to pięknie. ;:108

Ewuniu..nic z tego z pogodą, na razie paskudna. Już sobie wyobrażam co wyprawiają moje nornice. Mieszkając na działce codziennie coś im zaaplikowałam, powstrzymywałam w zapędach. Teraz hasają po całej działce do woli. Nawet sobie nie wyobrażasz jak mnie skręca gdy o tym pomyślę. Kto wie czy jeszcze dzisiaj nie pojadę...żeby choć nie padało. ;:224

Moniu...dziękuję. ;:196 . Masz rację co do znaczników, jakoś się nazwy dopasuje. Jak nie, będą bez nazw. Był tam także znacznik z napisem...liliowiec od Moni. Owszem znacznik jest...ale w liliach. :;230

Anitko....wielkie dzięki. Liczę na twoją pomoc. ;:196

Dziś żurawkowo..nie malejąca moja miłość do nich. :;230 . Choć ostatnio odczuwam to także do brunner. Mam dwie, bardzo ciężko mi zdobyć następne. Czemu one tak ciężkie do zdobycia. ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ja zmówiłam sobie w Ogrodzie komercyjnym aż 7 bruner, ładnie mi rosną ale dopiero gdy będą duże kępy będzie ładny widok .. Masz duo kolorów żurawek , też mam kilkanaście ale jeszcze maleńkie kępki .. też ostatnio to moje chciejstwa ,, teraz muszę dokupić sobie na słońce bo mam mało cienia ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Pięknie wyeksponowałaś żurawki Zeniu - pięknie się prezentują ja nie mam coś"ręki" do tych ostatnio dostępnych ... :oops: moje najstarsze pierwsze odmiany , które mam od ponad 20 lat są niezawodne i bezproblemowe a te nowe często "wypadają" albo muszę je dawać do reanimacji kilkanaście rośnie w porządku ...ale z niektórymi mam problem... :? Twoje wszystkie piękne.... ;:63
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witam śliczne te liliowce i urocze żurawki,pozdrawiam i zapraszam do mnie.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Zenia pisze:Obrazek
Ten liliowiec to 'Barbara Mitchell' :wink:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Zeniu, przepięknie wyeksponowana kolekcja żurawek!!
Kwitły liliowce ode mnie? O liliach napisałam w swoim wątku.
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Janeczko...dzięki za namiary. Pooglądałam sobie na ich stronce, piękne :roll: . Moje dwie także rosną dość ładnie z czego się bardzo cieszę i z niecierpliwością czekam kiedy urosną w duże kępy. Tak jak wcześniej pisałam myślę o następnych. ;:108

Maryniu...jest dużo prawdy w tym co piszesz. Niemniej te nowe odmiany takie ładne, jak tu się nie skusić. ;:224

roza333...dziękuję. ;:196

Dawidzie...dzięki. No to następny rozszyfrowany. Mnie także udało się kilka rozszyfrować. :tan

Moniu....mam trzy kępki liliowców rosnących obok siebie. Dwa liliowce zakwitły, jeden nie. Są nawet znaczniki koło nich...na jednym z nich napisane od Moni. Jak wcześniej pisałam wnuki znaczniki pozamieniały i nie jestem ich pewna. Pamiętam że był taki...zdjęcie z zeszłego roku. Jeśli to ten...to nie zakwitł. Sorry jeśli się mylę. ;:196

Obrazek

Parę fotek z wczorajszego pobytu na działce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jumbo Jet
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

:wit Zeniu u ciebie cudnie ja tylko wpadam na chwile na działkę bo nie stety praca mi nie pozwala inaczej , a do tego miałam jeszcze pogrzeb w rodzinie i dni wolne były porzebne na inne sprawy. pięknie u ciebie wszystko kwitnie , u mnie też jest ładnie tylko nie tak ładnie lilie roztaczają tylko przecudny zapach na całą działkę choć ich jest tylko kilka . miałam trochę problemów z sąsiadami bo mamusia wyjechała a córeczki użądzały imprezki , poniszczyły mi pomidory , bo krzesło w nie wrzuciły, pokradli mace drewna , nawet belki do stropów bo robili sobie ognisko z naszego drewna ,opakowania z z jedzeniem wrzucili pokradli mi całą marchewkę podeptali krzewuszki ,a właściwie złamali brak słów . Jak w tamtym roku zwróciłam matce uwagę że wrzucają parówki , ciastka itp. to się pół roku do mnie nie odzywała ciekawa jestem jak zareaguje teraz jak wróci .
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zeniu-wspaniała kolekcja żurawek i ładnie wyeksponowana.Melduję,że żurawka od Ciebie ładnie doszła do siebie.Przesadziłam wszystkie do jednego rządka na inną grządkę,nie będą tam miały konkurencji host(bardzo zaborczych),ani odwiedzin czterołapego.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Witaj Zeniu, zajrzałam do Twoich wątków, bo - dzięki linkom w podpisie udało mi się tu trafić, więc odpisuję tutaj, żeby nie zaśmiecać wątku o begoniach.
Bardzo się cieszę, że udało mi się natrafić na kogoś z Kalisza :) Co do propozycji, kto wie. Póki co udawało mi się wszystko upchnąć w zimnym przedpokoju.
Rzuciłam okiem na kilka stron o twojej działce, na całość brakłoby mi życia chyba :wink:
Bardzo fajnie wygląda hosta pod daszkiem studni, super pomysł ;:108
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Zeniu ...marzy mi się taka hortensja ;:108 a fotka trzykrotki urocza :D
Zapraszam do obejrzenia mego powojnika Vitalby :wink:
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/