Krzaczki Kani
- kania
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Krzaczki Kani
Oj, tak, tak - radość jest wielka  
 . A tak na marginesie - Marysiu, czy Ty tak wcześnie wstajesz, czy tak późno chodzisz spać?  

- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
 - Kontakt:

Jakie piękne torty, zazdraszczam talentu  

O rany jak zakwitną te twoje róże to będzie pięknie,tyle pączków na jednej. 

Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Kaniu, piękne krzaczki i mnóstwo pączków. Oj będzie co podziwiać 

Graham lubi lekki cień ,ale godzina słonka.... jestem bardzo ciekawa jak będzie z jego kwitnieniem.
Masz fajne odmiany, Rubbiter jest cudna
 , i Haidetraum, miałam w formie piennej , była cudna i bardzo zdrowa.
Westerland to mój ulubieniec,wspaniała róża, i chociaż lubi przemarzać nie zrezygnuję z niej. A mój krzaczek jest mizerny w porównaniu z resztą krzewów

Torty cudne, ale wyczarowałaś piękne różyce

Graham lubi lekki cień ,ale godzina słonka.... jestem bardzo ciekawa jak będzie z jego kwitnieniem.
Masz fajne odmiany, Rubbiter jest cudna
Westerland to mój ulubieniec,wspaniała róża, i chociaż lubi przemarzać nie zrezygnuję z niej. A mój krzaczek jest mizerny w porównaniu z resztą krzewów
Torty cudne, ale wyczarowałaś piękne różyce
Po prostu raj dla róż u Ciebie. Ja szaleję z preparatami, bo mszyce obrodziły jak nigdy . Dobrze ,ze gdzieś jest takie miejsce gdzie problem mszyc nie istnieje.Miło popatrzeć na zdrowe  krzaczory:)

- Ma-Do

- Od: 22 lut 2010, o 20:29

Kaniu,piękne miejsce na ogród i wypoczynek 

Bobas słodki,i na pewno szczęśliwy wśród Twoich kwiatków.

Bobas słodki,i na pewno szczęśliwy wśród Twoich kwiatków.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki

Moje wątki
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30

Dobra, spróbuję
Tylko bez smichów chihów mi tu
1. Rhapsody in blue
2. Szczecińska Rózanka
3. Heritage
4. Pink Peace
5. Chopin
Ufff! Ależ się napociłam. A ile katalogów przeleciłam!
Ale powiem Ci... warto było
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012

Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- Rozeta

- Od: 30 paź 2010, o 20:02

Empuzko, same strzały w 10. Gratuluję 

- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
 - Kontakt:

Empuzko, jesteś niesamowita, same dobre strzały  

- kania

Ambo, szkoda Twojego Grahamka. To bardzo wdzięczna róża i w dodatku, z tego co widzę, w naszym klimacie powinna przetrwać. Może spróbuj z drugą sadzonką jeszcze raz? Ja mam dwa Grahamy. Jeden ma słońce cały boży dzień a drugi po północnej stronie jest w cieniu cały dzień. Ten w cieniu kwitnie mi lepiej i jest większy ale to może dlatego, że jest u mnie od lata ubiegłego roku a ten słoneczny kupiłam teraz na wiosnę... 
 ?
Jestem bardzo ciekawa Twoich róż. Koniecznie pokaż je w swoim wątku.
AniuDS , Kasiu_rom - dziękuję za miłe słowa
  . Hmmm, moje róże ogrodowe są, jakie są, więc ratuję wątek różami ... spożywczymi  

.
Jowa, Angielko, Ma-Do, Rozeto

Empuzo, no wielkie dzięki za identyfikację. Dodam tylko, że polecam te wszystkie róże, bo naprawdę bardzo długo trzymają kwiaty. Jedyną wadą jest to, że kiepsko znoszą deszcz, płatki im się sklejają a następnie...roztapiają
 .
A oto kilka moich różyczek, które teraz mnie cieszą na działce.
Raubritter. Ma jeszcze dużo pączków więc trochę się nim nacieszę. Hmmm, szkoda, że kwitnie tylko raz. Bardzo lubię te kuleczki.

Graham Thomas, w cieniu. Na razie ma jeden rozwinięty kwiat ale pozostałe pączki już prawie pękają. Graham, który rośnie na słońcu ma tylko małe pączki, więc poczeka jeszcze na prezentację.

Rosarium Uetersen.

Heidetraum - świetna róża. Zdrowa, obficie kwitnie. Ambo, polecam Ci ją do naszych warunków.

Kolorowa, wesoła ognista Rumba. U mnie rośnie na tle berberysa złocistego. Dzięki temu mam naprawdę gorący widok z tarasu.

No i moja coroczna zagadka - zakwitnie - nie zakwitnie
 . Paul's Scarlet Climber. Skłamałabym, gdybym powiedziała, ze to moja ulubiona róża. W tym roku zakwitła i tym samym wybroniła się od szpadla...

Pozostałe róże dopiero się szykują więc poczekam jeszcze na kwiaty.

Jestem bardzo ciekawa Twoich róż. Koniecznie pokaż je w swoim wątku.
AniuDS , Kasiu_rom - dziękuję za miłe słowa
Jowa, Angielko, Ma-Do, Rozeto
Empuzo, no wielkie dzięki za identyfikację. Dodam tylko, że polecam te wszystkie róże, bo naprawdę bardzo długo trzymają kwiaty. Jedyną wadą jest to, że kiepsko znoszą deszcz, płatki im się sklejają a następnie...roztapiają
A oto kilka moich różyczek, które teraz mnie cieszą na działce.
Raubritter. Ma jeszcze dużo pączków więc trochę się nim nacieszę. Hmmm, szkoda, że kwitnie tylko raz. Bardzo lubię te kuleczki.

Graham Thomas, w cieniu. Na razie ma jeden rozwinięty kwiat ale pozostałe pączki już prawie pękają. Graham, który rośnie na słońcu ma tylko małe pączki, więc poczeka jeszcze na prezentację.

Rosarium Uetersen.

Heidetraum - świetna róża. Zdrowa, obficie kwitnie. Ambo, polecam Ci ją do naszych warunków.

Kolorowa, wesoła ognista Rumba. U mnie rośnie na tle berberysa złocistego. Dzięki temu mam naprawdę gorący widok z tarasu.

No i moja coroczna zagadka - zakwitnie - nie zakwitnie

Pozostałe róże dopiero się szykują więc poczekam jeszcze na kwiaty.
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Kaniu - chyba faktycznie skuszę się jeszcze na kolejnego Grahamka. W miejscu po nim rośnie oliwnik. Myślę, że to było za blisko paskudnego żywopłotu z paskudnej ałyczy, która kradła mu wodę i składniki pokarmowe. Muszę wymyślić mu inne miejsce...

- kania

Na zachętę obrazek cienistego Grahama  
 . Bardzo podoba mi się jego kwiat. Jedyne, co mu zarzucam, to zwieszanie pędów, muszę podwiązywać gałązki, żeby podziwiać kwiaty. Może to wina tego, że rośnie w cieniu i trochę wybujał...? Ma w tej chwili ok. 80 cm.

Zmienna, kolorowa Rumba

Rosarium Uetersen już trochę przekwitająca. Ech, ten aparat...
  Naprawdę róża ma intensywny, wręcz cukierkowy kolor, który w pochmurną pogodę i wieczorem aż błyszczy.

Westerland z bliska

i z daleka (w towarzystwie mojego syneczka, który jako niewyrośnięta jeszcze sadzonka prezentował się wcześniej przy daliach
 ).

W tym roku zakwitła po raz pierwszy róża, którą jako NN otrzymałam w prezencie jesienią ze skąpą informacją, że to pnąca herbaciana

. Byłam bardzo ciekawa jej kwiatu. No i okazało się, że to przepiękna, elegancka Compassion o cudnym zapachu  
 .

Zmienna, kolorowa Rumba

Rosarium Uetersen już trochę przekwitająca. Ech, ten aparat...

Westerland z bliska

i z daleka (w towarzystwie mojego syneczka, który jako niewyrośnięta jeszcze sadzonka prezentował się wcześniej przy daliach

W tym roku zakwitła po raz pierwszy róża, którą jako NN otrzymałam w prezencie jesienią ze skąpą informacją, że to pnąca herbaciana

- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08

Kaniu,    
  jesteś pewna, że to ta róża ? 
Kiedyś kupiłam coś nie nazwanego, a gdy już zakwitło, to miało przecudny owocowy zapach i kwiat podobny do mojego Abrahama. Ciekawa jestem, jak będzie wyglądał kwiat Twojej róży po rozwinięciu. Pokaż fotkę w pełni rozkwitu.
Bo może ja też mam taką samą różę a nie jest to drugi mój Abraham, jak myślałam.
Twój Raubritter dał prawdziwy pokaz.

Piękny   

Kiedyś kupiłam coś nie nazwanego, a gdy już zakwitło, to miało przecudny owocowy zapach i kwiat podobny do mojego Abrahama. Ciekawa jestem, jak będzie wyglądał kwiat Twojej róży po rozwinięciu. Pokaż fotkę w pełni rozkwitu.
Bo może ja też mam taką samą różę a nie jest to drugi mój Abraham, jak myślałam.
Twój Raubritter dał prawdziwy pokaz.
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Kaniu - Graham Thomas ma najpiękniejszy żółty kolor ze wszystkich znanych mi róż 

- kania

Krysiu, wszystkie znaki wskazują na Compassion i bardzo się cieszę, że to ona  
 . Zidentyfikowałam ją właściwie bez wątpliwości w internecie a później w sklepie również widziałam wypisz wymaluj moją różę pod tą właśnie nazwą dlatego jestem przekonana, że to ona  
 . W tej chwili już przekwita ale nie mam zdjęcia. Abraham również u mnie rośnie i różni się od Compassion zarówno kwiatem w każdej fazie kwitnienia, pokrojem krzewu i kolorem liści. Krysiu, czy masz zdjęcie swojej różyczki?
Przekażę komplementy Raubritterowi przy najbliższej okazji
 i lecę podziwiać Twoje róże  
 .
Marysiu,
  miło Cię gościć. Namaaawiam, namaaaawiam na Grahamka  
 .

Przekażę komplementy Raubritterowi przy najbliższej okazji
Marysiu,