Moje i córki, Bożena - Babopielka

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

nezka pisze:Anulko a można wiedzieć gdzie kupiłaś ten kwietniczek? :oops:
Agnieszko :D kupiłam go na Allegro ... jak chcesz to podam Ci namiary na p.w ...
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Aniu bardzo proszę :lol: .
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bożenko wreszcie dotarłam do Ciebie zachwyciłam się piękną kolekcją kaktusów i kwiatów wzbogacając wiedzę o cenne informacje zawarte w Twoim wątku. Mam chyba podobną begonie do Twojej, taka o gładkich błyszczących zielonych liściach, nie wiem jak sie nazywa, ale ma już 3-4 lata i jeszcze jej nie dzieliłam. Kwiatki ma raczej nieciekawe i ozdobą są raczej liście. Pokaże ją w swoim wątku.

Pozdrawiam serdecznie
Anu-La
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

anu-la to jest begonia Freddi -tylko że moja ma bardziej bordowe liście niż zielone :roll: a kwiatki faktycznie są nieciekawe ,ja je usuwam zawsze bo tylko roślina się osłabia :D
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moja 'Freddi' też jest zielona a nie bordowa.Rośnie razem z juką, ale kwiatów nigdy jej nie obcinałam. Ale to fajny pomysł, bo później strasznie śmiecą.
Ale za to, z ukorzenianiem jej nigdy nie miałam kłopotów, chociaż po wsadzeniu już takiej ukorzenionej do ziemi, czasami mi bardzo szybko zgniła.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja mam dla Ciebie małą sadzonkę -myślałam ,że nie masz takiej :cry: a sansewierię hahnii chcesz bo mam zamiar swoje rozsadzać :roll:
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale ja taką Twoją, bordową bym chciała, bo ta moja to jest jasno zielona, a sansevierkę mam taką wężową, całą zieloną.
A są jeszcze takie z paskami żółtymi, to takiej nie mam.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja sansewiera jest z tych malutkich i też zielona :roll: a begonie w takim razie trzymam dla Ciebie :D
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Widzę Bożenko że w domu masz również bogatą kolekcję roslin. Agawa stojąca w ogrodzie jest imponująca,gratuluję i pozdrawiam Zenek, ;:109
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zenobiusz -miło ,że odwiedziłeś mój domowy ogród - moja kolekcja nie jest tak bogata jak większości forumowiczów ale wszystko jeszcze przede mną :D :D
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Kaktusiki córci super są, zamiłowanie do kwiatów widać ma po mamusi :D A Twoje też są śliczności. Podoba mi się szeflera. U mnie na klatce sąsiadka wystawiła taką samą i planowałam ukraść jej szczepkę :oops: Tylko nie wiem jak się ją rozmnaża przez kłącza czy jak? Wiesz może?
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Bożenko jak przetrwałaś te nocne wichury :?: bo podawali że gdzieś tam na Kujawach bardzo wiało i wiele szkód porobiło :cry:
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

effa pisze:Kaktusiki córci super są, zamiłowanie do kwiatów widać ma po mamusi :D A Twoje też są śliczności. Podoba mi się szeflera. U mnie na klatce sąsiadka wystawiła taką samą i planowałam ukraść jej szczepkę :oops: Tylko nie wiem jak się ją rozmnaża przez kłącza czy jak? Wiesz może?
Szeflera łatwa do rozmnażania urywasz czubek i do ziemi :D ja jeszcze ukorzeniaczem potraktowałam swoją to szybciej sie ukorzeniła :D
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

FIGA pisze:Bożenko jak przetrwałaś te nocne wichury :?: bo podawali że gdzieś tam na Kujawach bardzo wiało i wiele szkód porobiło :cry:
U nas w nocy to był już chyba huragan a nie wiatr -jak sie obudziłam około2 w nocy to było słychać taki huk jakby kilka samolotów leciało -nie wiedziałam co sie dzieje a to wiatr takie odgłosy wydawał :shock: Na szczęście u mnie obyło się bez żadnych strat ,ale dużo ludzi straciło dach nad głową a o powalonych drzewach już nie wspomnę :(
Awatar użytkownika
Abudabi
500p
500p
Od: 19 mar 2007, o 19:04

Post »

Czego by nie mówić o mojej teściowej 8) :P ale jej szeflery, są najładniejszymi okazami jakie widziałam.
Co wiosnę, jak jej szeflera uniemożliwia dojście do parapetu, bierze brzeszczot, i ucina 2-3 gałęzie (jej szeflera to drzewo).
Jesienią dostałam od niej jedną taką gałąź. Niedługo będę próbowała ją rozkrzewiać - mam nadzieje, że nie spaskudzę 8)
Pozdrawiam - Justyna
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”