Witaj Monisiu
Cieszę się z twoich odwiedzin miło że oglądasz moje postępy w tworzeniu ogrodu
Sporo jest nowych które dostałam od koleżanki a część kupionych
Wciąż coś ściągam od znajomych i robi się coraz gęściej
Widoki
Jolu z tych już jestem dumna, naprawdę samej mi przyjemnie na nie patrzeć
Teraz nastawiam się na tył domu , ale to potrwa dłużej
Nie znam nazw dostałam od znajomej, ona nie ma ich podpisanych
Nie wiem czy nie zauważyłaś Confused ma dwa odrosty ale jeszcze młodziutkie
Widzę Marysiu,że podobne roślinki sadzimy w swoich ogródkach.Języczki mamy takie same,teraz pokazałaś lilię (przedostatnie zdjęcie),której urokom i ja uległam tej wiosny robiąc zamówienie przez internet.
Jak długo ja masz?
Podoba mi się jałowiec(na pierwszym zdjęciu),szczególnie sposób jego prowadzenia.
Danusiu języczki mam już 4 inne, bardzo je lubię za liście i kwiaty utrzymują się bardzo długo
Te mam dwie
i pomarańczowe dwie
i jeszcze jasno zielona ale jest malutka
Lilię mam już kilka lat ale wcale się nie rozrosła, inne to już po kilka cebul w kupce
Jałowiec to moja najnowsza próba strzyżenia, dopiero się rozkręcam
Mario, przyjemnie wsrod kwiatow w Twoim ogrodzie spędziłam dzisiejsze popołudnie , naprawdę
masz ich moc oraz duzo gatunków co sprawia ,ze jest on kolorowy cały czas- pozdrawiam , i będę
często po cichu niezauważona chodzić po nim
Marysiu,ale zgromadziłaś żurawek!I jeszcze znasz ich nazwy!!!Dla mnie na razie nie do odróżnienia poszczególne odmiany. Są takie do siebie podobne!
A skoro już jestem przy żurawkach,to może mim podpowiesz ,która z nich ma najbardziej czerwono wybarwione liście ?
Maryś, cudowna uczta z rana!
Ale powiedz gdzie rośnie twój PINOT GRIS? Mój jest zupełnie inny i jestem pewna jego nazwy. Rośnie w półcieniu z przewagą słońca. A i tej METALICI jesteś pewna? A MIDASA -zazdroszczę.
Witaj Inko bardzo mi miło że mnie odwiedziłaś
Zapraszam częściej Danusiu czyżbyś jeszcze nie zachorowała na nie Jak obejrzysz całą moją kolekcję to na pewno po tobie Tych czerwonych mam kilka sama zobacz która ładniejsza, dla mnie wszystkie są śliczne i nie powtarzalne
Lucynko do Metallici jestem pewna to moja siewka sama ją wyhodowałam z nasionka a PINOT gRIS TO PINOT NOIR PRZEPRASZAM ale się znowu pomyliłam jak to często u mnie bywa Gris nie mam w ogóle Monisiu dziękuję, moja juka jednak mnie lubi bo kwitnie co roku bardzo się z niej cieszę 11.Blackberry Jam 12.Marmolade 13.Sanghaj 14Key Lime Pie 15.Sashy 16.Frosted Violet 17.Ouilter,s Joy 18.Jade Glass 19.Chocolade ruflles 20.Regina
Marysiu to wklejam następne do buszowania Już nie mam siły je nazywać zrobię to innym razem i tak zrobiłam kawał pracy i nie wiem czy dobrze ponazywałam ale przy takiej ilości to i tak nieźle Mint Julep
36. Electrik Lime
37. Golden Zebra
38. Stoplight
39. Pech Crisp
40. Lemon Cliffon
41. Berry Smoothie
42. Madniht Rose selekt
43. Vienna
44. Pech Crisp
45. Licoris
46. Strom Seas
47. Pech Fleme