Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)
Nie będę oryginalna, kącik bardzo ładny, widzę że co raz częściej ozdobą stają się bardzo popularne fuksje, petunie i pelargonie, kwiaty maja przecudne, a co najważniejsze, że kwitną stale do samych przymrozków.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
A daleko masz na działkę...? i czemu się z domku ich pozbywasz? ta działka to taka ogrodowa czy może nowy domek jakiś..?justus27 pisze:Mniodkowa- Wiesz...ja będę miec utrudnione zadanie na wiosnę. Bo będę fiolki z pączkami przewozić na działkę![]()

no to pytań się nazadawałam

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko śliczny kącik
Ale ja tam widzę nie tylko pelargonie.

Ale ja tam widzę nie tylko pelargonie.
- Anjja
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Kącik piękny, klimatyczny.
Co prawda to nie do mnie ale Justynko jak kupiłam takiego zwykłego dzwoneczka w kauf..ie i po przekwitnięciu jak już wyraźnie zbrzydł ścięłam go tak na 2-3cm od ziemi. Bardzo ładnie odbił a w chwili obecnej stoi na balkonie i ponownie kwitnie.justus27 pisze:Sari- polecam go ;) Jedyny minus to taki , że trzeba go co roku szczepić. Ale kwitnienie ma długie i obfite
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Avocado- a co ? Suszysz te przekwitnięte dzwonki? Hmm..
Arlet- Wybacz...byłam wczoraj po imieninach i...nie zauważyłam wpisu o belci Variegata. Ależ się cieszę...niech boczne odrosty ładnie rosną
Muszę się czymś zrewanżować...
Kasialb- tak, tam jest też fuskja. Wreszcie wiem, jak kwiat wygląda. Mnie się ona podoba.
Z boku tego kącika z pelargoniami, w brązowej, drewnianej skrzynce wakacjują się wielkanocniki i grudniki. A w cieniu wielkiej ostróżki stoją storczyki.
Wiktoria_W- dziękuję w imieniu kącika kwiatowego. Fuksja jest tylko jedna, ale za to bardzo ładnie rozrośnięta
Elik_49- pelargonie są z mojej, własnej rozsady. Nigdy nie kupuję sadzonek. Na zimę zostawiam sobie po jednej sztuce z każdego kolorku, wsadzam do jednej skrzynki balkonowej i stoją na parapecie w budynku na działce. Jest tam centralne ogrzewanie i nigdy temperatura nie spada poniżej zera. Na wiosnę, jak się opuszczają, przycinam je i robię nowe sadzonki. I tak chyba już z 10 lat je mam...
Fuksję też w tym roku będę próbować przechować.
Mniodkowa- hmm...niedaleko, tylko 4km od mieszkania. A przewożę doniczkowce z prostego powodu. Latem - wiejskie powietrze służy im. Większość roślin stoi na zewnątrz, pod dachem. Tylko phalaenopsisy (storczyki), fiołki i skrętniki są w na parapetach, wewnątrz budynku.
Poza tym całe lato popołudniami i weekendami jestem na działce. W mieszkaniu nie mogłabym ich podziwiać.
mis20/Asiu- dziękuję ;) Masz rację...tam nie tylko pelargonie stoją ;) Ale w większości doniczek to właśnie pelaśki są.
Anjju- dzięki ;)
A jaki ma kolorek ten, Twój dzwonek? Ja też mam tamtegoroczny dzwonek...stoi w kąciku kwiatowym w/w pokazanym. Jeszcze nie kwitnie, ale ma pączki...
Bardzo dobrze Zrobiłaś, nie tylko dzwonki tak się odmładza, ale na przykład żywopłoty też
Dziś foteczka mojej sadzonki hibka - czerwony pełny. Mam go gdzieś od maja - kupiony od Forumowiczki, bez korzeni. Teraz ma korzonki już, stoi bez pojemnika. Dwa, dolne listki jeszcze lekko omdlałe, ale cieszy fakt, że rosną małe listeczki:

Jak pisała wcześniej...znam już kolor mojej fuksji..Zewnętrzne płatki są czerwonawe, a "sukieneczka" jest pełna, biała:

Arlet- Wybacz...byłam wczoraj po imieninach i...nie zauważyłam wpisu o belci Variegata. Ależ się cieszę...niech boczne odrosty ładnie rosną

Kasialb- tak, tam jest też fuskja. Wreszcie wiem, jak kwiat wygląda. Mnie się ona podoba.
Z boku tego kącika z pelargoniami, w brązowej, drewnianej skrzynce wakacjują się wielkanocniki i grudniki. A w cieniu wielkiej ostróżki stoją storczyki.
Wiktoria_W- dziękuję w imieniu kącika kwiatowego. Fuksja jest tylko jedna, ale za to bardzo ładnie rozrośnięta

Elik_49- pelargonie są z mojej, własnej rozsady. Nigdy nie kupuję sadzonek. Na zimę zostawiam sobie po jednej sztuce z każdego kolorku, wsadzam do jednej skrzynki balkonowej i stoją na parapecie w budynku na działce. Jest tam centralne ogrzewanie i nigdy temperatura nie spada poniżej zera. Na wiosnę, jak się opuszczają, przycinam je i robię nowe sadzonki. I tak chyba już z 10 lat je mam...
Fuksję też w tym roku będę próbować przechować.
Mniodkowa- hmm...niedaleko, tylko 4km od mieszkania. A przewożę doniczkowce z prostego powodu. Latem - wiejskie powietrze służy im. Większość roślin stoi na zewnątrz, pod dachem. Tylko phalaenopsisy (storczyki), fiołki i skrętniki są w na parapetach, wewnątrz budynku.
Poza tym całe lato popołudniami i weekendami jestem na działce. W mieszkaniu nie mogłabym ich podziwiać.
mis20/Asiu- dziękuję ;) Masz rację...tam nie tylko pelargonie stoją ;) Ale w większości doniczek to właśnie pelaśki są.
Anjju- dzięki ;)
A jaki ma kolorek ten, Twój dzwonek? Ja też mam tamtegoroczny dzwonek...stoi w kąciku kwiatowym w/w pokazanym. Jeszcze nie kwitnie, ale ma pączki...
Bardzo dobrze Zrobiłaś, nie tylko dzwonki tak się odmładza, ale na przykład żywopłoty też

Dziś foteczka mojej sadzonki hibka - czerwony pełny. Mam go gdzieś od maja - kupiony od Forumowiczki, bez korzeni. Teraz ma korzonki już, stoi bez pojemnika. Dwa, dolne listki jeszcze lekko omdlałe, ale cieszy fakt, że rosną małe listeczki:

Jak pisała wcześniej...znam już kolor mojej fuksji..Zewnętrzne płatki są czerwonawe, a "sukieneczka" jest pełna, biała:

- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Uwielbiam hibiskusy więc czekam na pierwszego kwiatuszka u Ciebie :P a i fuksje masz prześliczną
a trzykrotki to istny busz, piękny busz

a trzykrotki to istny busz, piękny busz

Nie suszę ich , ale chciałem Ci powiedzieć że możliwe jest przedłużenie kwitnienia. Co było by świetnym pomysłem przy takich pięknych dzwonkach 

- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
to Ty po prostu w swoim własnym interesie masz ich wywożenie
nie chcesz przegapić nowych przyrostów i kwitnień
i słusznie, słusznie, żal by było
ja też uwielbiam hibiskusy - ciekawa jestem kiedy obdarzy Cię kwiatem...
a ta fuksja... ufff....

ja też uwielbiam hibiskusy - ciekawa jestem kiedy obdarzy Cię kwiatem...

a ta fuksja... ufff....

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Anetta- ja w hibiskusach zakochałam się w tamtym roku, ale jakoś nie było okazji na "upolowanie" tej, pierwszej szczepki
Ma maleńki pączek, ale nie wiem, czy go rozwinie...poczekamy, zobaczymy...
Avocado- rozumiem ;) Może spróbuję z jedną gałązką na jesieni. Obecnie dzwonek ma mnóstwo pączków, pewne będzie długo kwitł...
Mniodkowa- dokładnie tak ;) Kocham podglądać moje roślinki. I wiem, że na działce robię to częściej, bo każdą wolną chwilę spędzam w ogrodzie. Poza tym wiejskie powietrze służy moim doniczkowcom
Dziś byłam w "moim" sklepie. "Upolowałam" dwie doniczki. Obie ceramiczne... Jedna za 3,50zł...druga z podstawką za 6,50zł. Oto one:

Dziś przyjechała do mnie wyczekana paczuszka z hojkami od Aledry, dziękuję Ci ślicznie za szczepki
H.australis lisa:

H.serpens:

H.lacunosa:

Avocado- rozumiem ;) Może spróbuję z jedną gałązką na jesieni. Obecnie dzwonek ma mnóstwo pączków, pewne będzie długo kwitł...
Mniodkowa- dokładnie tak ;) Kocham podglądać moje roślinki. I wiem, że na działce robię to częściej, bo każdą wolną chwilę spędzam w ogrodzie. Poza tym wiejskie powietrze służy moim doniczkowcom

Dziś byłam w "moim" sklepie. "Upolowałam" dwie doniczki. Obie ceramiczne... Jedna za 3,50zł...druga z podstawką za 6,50zł. Oto one:

Dziś przyjechała do mnie wyczekana paczuszka z hojkami od Aledry, dziękuję Ci ślicznie za szczepki

H.serpens:

H.lacunosa:

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
I nowe domki nie muszę czekac długo na swoich lokatorów.
Śliczne małe hojeczki. 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Śliczne doniczki, a małe przedszkolaki niech zdrowo rosną.
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Doniczki urocze
a hojeczki cudo 

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Śliczne hojeczki
i doniczki też bardzo ładne. 

- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
piękne nowości, szybkich korzonków dla nich
nowe doniczki piękne i te ceny...
u mnie w sklepie "wszystko po 4 zł" doniczki są po 11 najtańsze
a człowiek leci bo po 4 zł powinny być 
nowe doniczki piękne i te ceny...

u mnie w sklepie "wszystko po 4 zł" doniczki są po 11 najtańsze

- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt: