Ogródek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek An-ki

Post »

Aniu, ja na Chopinie zerwałam dziś siedem takich mumii ;:223 i nici z koncertu :(
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ja też obrywałam mumie, a czego nie oberwałam, samo spadło :(
Ale Warwick C. kwitnie Ci ładnie, Aniu :D
Od 3 dni znów mam sucho i gorąco. Miała być dziś burza, ale chyba poszła znów na Żywiec :lol:
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jadziu Casablankę stracić to naprawdę nieoceniona strata.Ja też posadziłam ją ale jakoś do tej pory jej nie widzę.
Jak znajdziesz nasionka to wysieję a jak nie to też nie kłopot bo one są do dostania.

Basiu na koncert trzeba się wybrać do ogrodu w którym on jeszcze koncertuje :lol: Jak go nie będzie to w zastępstwie też niezłych wirtuozów mamy.W każdym razie ogrody i my na was czekamy.
W Lidlu było 5 odmian klematisów z kwiatem-14zł(Anabella,Sikorski,Błękitny Anioł ....)

Iza i znowu podlewanie-na Twoich piaskach musisz wybłagać naturę o więcej deszczu. :lol:
Pięknie zakwita mi Uetersen-ma takie kwiaty,że zastanawiamy się czy to on.W pierwszym roku nie ma co gdybać tylko poczekać
do następnego sezonu.Gdyby się okazało,że to Parade-też bym się cieszyła.

Obrazek

Obrazek

I inne

Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu ależ śliczne ostatnie ujęcie....kwiatuszki takie maleńkie, z daleka nie widać ich subtelnego piękna....ale takie zbliżenie pokazuje każdy urzekający detal :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To prawda.
Ten "drobiazg" jest urzekający zarówno swoim wdziękiem jak i formą kwiatu.
Aneczko fotki.... ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Anulko, RU rzeczywiście nie ma wcale koloru RU. Jeżeli w przyszłym sezonie będzie taki sam, to chyba masz inną różę. Ale ten kolot jest fajny ;) I kwiat też urodziwy :D
A u mnie kolejny etap suszy. Jutro trzeba będzie troche popodlewać, a os wtorku, jak sie nic nie zmieni, podlewanie na całego ...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANIU te żółte drobniutkie kwiatuszki co to za jedne ?śliczne . Gdybyśmy zajechali to przywiozę Ci sadzonki Naparstnic . Specjalnie nic nie usuwam a mam ich dość sporo . Jak dziś trochę wieczorem popracowałam to widziałam ,że trochę ich jest . Ja z moimi naparstnicami po kwitnieniu ścinam pęd i one dalej sobie rosną i kwitna w przyszłym roku już wielkie krzaczory
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu jak zwykle pięknie pokazujesz Twoje ślicznotki nie tylko różane. Myślę, że to jednak Rosarium Uetersen....te liście takie specyficznie falowane :?: :?: :?:
O cebulkach pamiętam a jakżeby mogłobyć inaczej. ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam moje miłe koleżanki.Elu to wspanoale,że pamiętasz o cebulkach.Donoszę,że Twoja First Lady nie jest jeszcze mocno rozkrzewiona ale za to kwiaty trzyma w górze no i widzę przyrosty.Wiesz specjalnie przyniosłam bukiecik RU i przystawiłam-to jednak będzie ona u mnie kwiaty ciemniejsze i większe ale przecież wydała mało dzieci to i są wypasione :lol:

Iza
nawet jak to będzie inna to jest piękna.Co rusz idę do niej i widzę jak się pnie w górę.Wigorna jakaś(RU tak nie galopowal np.u Neli)Biedna jesteś z tym podlewaniem.

Jadziu te malutkie kwiatuszki to krwawnik-kupiłam u Adrianika w 4 kolorach-róż,wrzos,terakota i żółty.Malutkie sadzonki z wiosny pięknie urosły.
Sadzonki mile widziane ale jeszcze milej Wasza ekipa

Agnes jak pięknie opisałaś te kwiatuszki.

Obrazek

Kogro obejrzałam Twoje kwitnące cuda i ogromnie się cieszę,że i u mnie też liliowo-liliowcowo.Pewnie,że nie mam tyle odmian(bo i gdzie bym posadziła)ale to co posi

adam też mnie już cieszy.Mam miejsce na lilie i na pewno zamówię.

[/img][/url]
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj rozkwitło to cudo

Obrazek

Obrazek
Okazuje się,że mam 6 szt TriumPhatora i wszystkie posadziłam pod różanym tarasem w towarzystwie różowych róż.
Co prawda obficie kwitną Blues i Pomponella a Blaze,Indigoletta i Giardina -odpoczywają,to widok jest wspaniały a zapach powalający.Do tego na samym początku rabaty jest o olbrzymich kwiatach-Gizmo-tej lilii nie muszę zachwalać bo pewnie już każda z nas ją posiada.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, wpadłam się przywitać po powrocie ;:196
Wcześniej nie zwracałam specjalnej uwagi na RU, ale na Twoich zdjęciach wygląda olśniewająco!! :shock:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia a ja rano buszowałam po twoim ogrodzie ale gdy chciałam dodać wpis uroczo zaproszona zostalam na "dobrości" i postanowiłam napisać nieco póżniej.A tu proszę-niespodzianka i to jaka miła.Twsoje zdjęcia z podróży są wspaniale a o Twoich zdolnościach pisarskich to już dobrze wiesz co myślę-lekkość,finezja,humor i......tak bym mogła wymieniać bez końca.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anuś, ach te "dobroci" :lol: :lol: Zawstydzasz mnie, ale bardzo Ci dziękuję za miłe słowa ;:167
U mnie w tej chwili leje, bez żalu więc otworzyłam sobie buteleczkę wina i odwiedzam Wasze ogrody :lol: Zaległości mam mnóstwo!! Podziwiam przede wszystkim róże- trochę żałuję, że u mnie słabo rosną, ale nie można mieć wszystkiego :roll: :wink: Jestem ciekawa, czy w tym bogactwie róż masz jakąś ulubioną? Mnie wszystkie wydają się piękne i warte posiadania :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś a u nas tropik i nie zanosi się na podlewanie.
Dzięki za pochwałę różycy pewnie aż się bardziej zaróżowiła :lol:
Moje 3 Rh odzyskały formę i rzeczywiście nic im nie było.Mam nadzieję,że przyszły sezon zadziwią mnie urodą.
Czy mam ulubioną różę-trudna odpowiedż bo gdy kwitną to każda jest naj ale Astrid Lindgren,Aphrodite iDronningen Margretha=to na pewno ulubione bladawce a potem cała reszta :D

Troszkę ogólnych widoczków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

]
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”