Agnieszko, nie bardzo wiem, o którą lilię Ci chodzi -podaj, proszę, kolor - będzie mi łatwiej ją zlokalizować. Chociaż z liliami mam sporo zamieszania; niestety, bardzo często nazwa pod jaką się je kupuje nie odpowiada potem rzeczywistości

W przypadku tulipanów n.p. zdarza się to bardzo rzadko...
Łano,
Moniko, witaj po powrocie!
Grażynko, zapraszam serdecznie i specjalnie dla Ciebie fragment mojej rabaty hostowo-liliowcowej:
Ewuś, dziękuję
Olu, na ten remont długo czekałam, więc nie mogę narzekać - w końcu bedę miała tak, jak chciałam. Mam tylko nadzieję, ze uda się zminimalizować straty roślinne i za kilka tygodni wszystko wróci do normy...
Marysiu, teraz lilie szaleją w ogrodzie! A jak dodać do tego kwitnące floksy, liliowce, funkie, hortensje i wiele, wiele innych kwiatów, to aż się nie chce wychodzić z ogrodu...
Wiesiu, te rączniki i kanny to kaprys mojego M., a ja dla świętego spokoju co roku się z nimi bawię

Ale niech ma! A ja podziwiam swoje ukochane lilie...
Aszko, moje pieski deszczem się specjalnie nie przejmują, ale mają już powoli na spacerze problem z przedarciem się przez trawę - tam, gdzie chodzimy na spacery ścieżki zarosły już trawą do kolan, więc moje maluszki muszą kicać jak zajaczki, żeby się przez nią przedrzeć...
Ja zawsze mieszkałam w starych domach - we Wrocławiu była to piękna, secesyjna kamienica z 1902 roku z dużymi, wysokimi mieszkaniami, a tu - przedwojenny domek przesiąknięty historią i tradycją. Podobnie jak Ty lubię ten nastrój, tę duszę, te znajdowane stare przedmioty...
Małgosiu, te czerwone jabłuszka to są malutkie, rajskie, a tych drugich nazwy nie znam - jabłonka jest bardzo stara. Ale one są pyszne do jedzenia - twarde, słodkie i soczyste - pod koniec lata :P
A w piwnicy to już nic nie wygrzebię, bo została wyczyszczona do końca; chyba że są jeszcze jakieś ukryte skarby...
Dzisiaj, po porannej burzy, mamy znowu tropkalny upał...Ale roślinki dostały solidną porcję wody i jak na razie wygladają nieźle.
Dzisiaj dwa duety- oleandra z 'majtkowymi' pelargoniami i grzesiowych szławii z liliami trąbkowymi: