Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No tak czasami tak jest. Ja z kolei nie mogę kupić szałwii... kurcze zapomniałam jaka to odmianajolciajci pisze:Gabrysiuja to się chyba zachacham na amen
.
Wyobraż sobie że pytałam dzisiaj o ten pszonak w 3 -ech sklepach ogrodniczych i nawet nie wiedzą co to jest. Tłumaczyłam im a oni mówili że pierwszy raz słyszą o takiej roślince
. Pan mi powiedział że chyba pomyliłam nazwę
![]()
.
Takich mamy doświadczonych sprzedawców , a na dodatek patrzył na mnie jak na niespełną rozumu

ale rozpoznam po opakowaniu jeśli tylko będzie.
Jolu jeśli chcesz to Ci wyślę nasionka, bo ja wszystkich nie wysiałam, trochę mi zostało.
Albo jak moje będą to gotową sadzonkę Ci dam.
- Gabriela
Mam parę zdjęć z mojego "początku". Nie są to zdjęcia jakieś super, bo robione aparatem do którego kupowało się film.
Są zeskanowane i nie są najlepszej jakości. Ale jeśli ktoś ma chęć to proszę pooglądać.
Nie pisałam nigdy o działce i moich początkach to teraz troszkę historii.
Działkę kupiliśmy na wiosnę 1993 roku. Nie było prawie nic, spalona altana, parę drzew też spalonych, porzeczki i trochę tulipanów, narcyzów no i powojnik który rośnie do dzisiaj. Zaczynaliśmy od zera.
To miejsce gdzie teraz jest altana, widać jeszcze spaloną furtkę.

To moja córka (oczywiście 15 lat temu.) i teren przed altaną.

A tu już prace przy budowie altany.

I wejście na działkę - stare.

cdn.
Są zeskanowane i nie są najlepszej jakości. Ale jeśli ktoś ma chęć to proszę pooglądać.
Nie pisałam nigdy o działce i moich początkach to teraz troszkę historii.
Działkę kupiliśmy na wiosnę 1993 roku. Nie było prawie nic, spalona altana, parę drzew też spalonych, porzeczki i trochę tulipanów, narcyzów no i powojnik który rośnie do dzisiaj. Zaczynaliśmy od zera.
To miejsce gdzie teraz jest altana, widać jeszcze spaloną furtkę.

To moja córka (oczywiście 15 lat temu.) i teren przed altaną.

A tu już prace przy budowie altany.

I wejście na działkę - stare.

cdn.
- Gabriela
Jakieś nasionka mam, ale wydaje mi się że to jednoroczne. Muszę posprawdzać, ale wieczorem bo jestem teraz u córki. Jeżeli coś będę miała to bardzo chętnie Ci wyślę.bona pisze:pytam o nasionka,bo moze jakbyś miała jakieś na zbyciu to ja byłabym chętna,a dlatego nasionka ,bo łatwiej je przesłać,choć wiem,ze prosciej rozmnażać z sadzonek,ale koszty przesyłki są wtedy wieksze...
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Nasiona.
Gabrysiu kwiatuszki ładne proszę Cię powiedz gdzie kupiłaś tego pszonka ,bo ja dzisiaj byłam w Katowicach w Kastoramie było dużo nasion ,cebul i bylin ale żadnego pszonka nie znalazłam, a czy ten kosmos to ma kwiaty czerwone, i czy jest wieloletni ,bo takiego to ja jeszcze nie widziałam . Ja kupiłam kosmos bylinę o kwiatach bordowych i podobno kwiaty pachną czekoladą.Pozdrawiam Halina.