kiedys było tu ściernisko, a za kilka lat będzie.....ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
jolek1
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 5 lip 2011, o 12:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

kiedys było tu ściernisko, a za kilka lat będzie.....ogród

Post »

Witam,
przeglądałam wątki użytkowników forum i zrozumiałam że nie tylko dla nas (ja i mój mąż) grzebanie w ziemi i oglądanie rosnących roślin jest wielką przyjemnością. Znalazłam się na tym forum przypadkowo, zobaczyłam zdjęcia waszych ogrodów i oniemiałam z zachwytu.
Mam nadzieję że uzytkownicy forum przyjmą mnie do swojego grona i udzielą kilku wskazówek jak założyć piękny ogród. Rozpoczęlismy budowę naszego domu w 2008 r. w kwietniu, zamieszkaliśmy w nim w 2009 w marcu (oczywiscie wnętrze wymagało od nas jeszcze wiele pracy, zresztą nadal wymaga). Cała działka ma 0,63 ha, dom i ogród (trudno go tak już nazywać) zajmują ok 20 arów. na razie większość zajmuje trawnik, ale systematycznie staramy sie coś nasadzać. Nasze tworzenie ogrodu polega na inwestowaniu wolnych srodków finansowych (jeśli w danym miesiącu takie są) w rosliny które nam sie podobają. Mam kilka rabat kwiatowych, rosną krzewy i drzewka owocowe, posadzilismy żywopłot ze świerka srebrnego (na razie jest mały ok 60cm) żeby wyznaczyć granice ogrodu i szukamy inspiracji co robić dalej....
Wkrótce umieszczę kilka zdjęć.
Dodam że obydwoje z mężem kochamy róże i hortensje. Niestety na razie nie mamy ich za wiele, ale to się niebawem zmieni.
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: kiedys było tu ściernisko, a za kilka lat będzie.....ogród

Post »

:wit Jak miło powitać cię na forum .Opis bardzo łądny to teraz można prosić o jakies foteczki.
jolek1
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

tak było na początku:
Obrazek

Obrazek
później pojawiło się trochę koloru i roslin:
Obrazek

Obrazek
wkrótce postaram się umieścić aktualne zdjęcia
pozdrawiam...
jolek1
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Niestety z powodu deszczu nie mogę zrobić aktualnych zdjęć. Znalazłam zdjęcia z sierpnia 2009 zrobione przez mojego męża z dachu domu.
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Niestety nie jest to wspaniały ogród, ale mam nadzieje że z biegiem czasu i pomocą forumowiczów uda nam sie stworzyć naszą oazę. Obecnie wygląda to już trochę lepiej, ale o tym wkrótce.
Pozdrawiam... :D
jolek1
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

mimo deszczu udało mi sie uchwycić niektóre roślinki
Obrazek

Obrazek

Obrazek