Rabatki Konstantego część 4
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 4
Piękny Penstemon taka krwista czerwień . Ewciu u nas wczoraj juz swieciło słonko dzisiaj również ,ale jak rano zaglądałam na przeglad w TVto u Was nie za bardzo było również i dzisiaj
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A moje czerwone Penstemony padły , nie wiem czemu albo je coś
podgryzło albo ta wilgoć im zaszkodziła, pada intensywnie cały czas ,
już by się chciało słoneczka
podgryzło albo ta wilgoć im zaszkodziła, pada intensywnie cały czas ,
już by się chciało słoneczka

Kolejne nowości dobyły w podwórkowym szalejesz zakupowo Ewa
Piękny kolorek penstemona, moje ubiegło roczne nie przetrwały zimy chodż ładne już się na nie nie skuszę .
U mnie kolejny deszczowy dzień od rana nawet nie pada ale leje , po trawniku chodzi się jak po gąbce

U mnie kolejny deszczowy dzień od rana nawet nie pada ale leje , po trawniku chodzi się jak po gąbce

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
A u mnie już drugi dzień nie pada
a na działkę dziś nie poszłam bo było za gorąco......

a na działkę dziś nie poszłam bo było za gorąco......
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Tija-Jeszcze nie posadziłam-lało intensywnie dzionek cały,teraz przestało dopiero co.Znalazłam w necie radę by zimą przechowywać je w doniczce w piwnicy i pewnie od razu posadzę w doniczce.Na tym placu kupiłam ,chińska kłódkę w miejsce uszkodzonej we dworze który inwentaryzujemy,bób,kalafiora,pomidory malinowe na zupę-dojrzałe bardzo i spękane z suszy,koperek,fasolkę szparagową,maliny,a na końcu kwiaty,że był to koniec pracy targowiska wszystko taniej.
Danusiu-pogodę mamy niestety jak na lipiec taką sobie,a dzisiejszego deszczu trochę za dużo,chyba wyciągnę sztormiak.
Jadziu-Jakuch-Na koniec tygodnia zapowiadają upały oraz gwałtowne burze.Już nie wiem co lepsze i dla nas i dla naszych ogrodów i przy pracy na zewnątrz i przy komputerze.
Teresat-najpierw kupiłam w drodze z praktyk do domu,a potem poczytałam.Wybrałam mu miejsce spokojne przy siatce od strony podwórza,na tej grządce jest złotlin i malutka forsycja.Słońce jest rano.
Olu O.-tak u nas ma być już w piątek.
Danusiu-pogodę mamy niestety jak na lipiec taką sobie,a dzisiejszego deszczu trochę za dużo,chyba wyciągnę sztormiak.
Jadziu-Jakuch-Na koniec tygodnia zapowiadają upały oraz gwałtowne burze.Już nie wiem co lepsze i dla nas i dla naszych ogrodów i przy pracy na zewnątrz i przy komputerze.
Teresat-najpierw kupiłam w drodze z praktyk do domu,a potem poczytałam.Wybrałam mu miejsce spokojne przy siatce od strony podwórza,na tej grządce jest złotlin i malutka forsycja.Słońce jest rano.
Olu O.-tak u nas ma być już w piątek.
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U nas też lało całą noc, dzień nie był lepszy, tak jest już drugi tydzień z małymi przerwami.
Już wiem, kolendra jest jednoroczna, interesowałam się, bo zielone części używa się w kuchni marokańskiej.
W tym sezonie już jej chyba nie będę siać.
Mam niebieski penstemon, nie myślałam, że on taki delikatny.
Już wiem, kolendra jest jednoroczna, interesowałam się, bo zielone części używa się w kuchni marokańskiej.
W tym sezonie już jej chyba nie będę siać.
Mam niebieski penstemon, nie myślałam, że on taki delikatny.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Ewa, przeczytałam o Twoim zielonym szczawiku. Mój fioletowy i zielony bezproblemowo zimuje w doniczkach w piwnicy. Na początku kwietnia wynoszę do tunelu foliowego i podlewam, czasem sypnę jakimś nawozikiem. Fioletowego mam na pęczki-wyłazi z każdej skrzynki i doniczki
Zielony z wymianki z Elżunią-ślicznie się już rozrósł i jeśli tylko chcesz, chętnie się z Tobą nim podzielę.
Poniżej ułamek moich szczawików-pozwolisz, że zamieszczę zdjęcie

Poniżej ułamek moich szczawików-pozwolisz, że zamieszczę zdjęcie

- EwkaEs
Ewo-Evluk-fioletowy szczawik od Ciebie rośnie fantastycznie,zimuje nie podlewany w piwnicy..Już się nim dzieliłam na Forum i poza Forum.Zasilam go od czasu do czasu nawozem dla ziół,bo tam niedaleko rośnie.A zielony poproszę bardzo chętnie,bo aktualnie nie mam,zeszłoroczny nie przezimował,zanim się zorientowałam,że go nie mam na placu w sprzedaży już nie było.
Elsi-mogę Ci kolendrę wysuszyć i będziesz miała do potraw marokańskich z glinianego garnka.
Elsi-mogę Ci kolendrę wysuszyć i będziesz miała do potraw marokańskich z glinianego garnka.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
EWCIU wczoraj rozwaliłam na części bylicę i powsadzałam do doniczek oczywiście nie wszystko. Tego zielonego szczawika u mnie mnóstwo mam go posadzony na brzegach rabatek i już sie martwię po co mi tyle cebulek . Jak chcesz to po przekwitnięciu Ci również wyślę parę kępek . On sie super rozrasta a przechowuję go w piwnicy jak dalie czy mieczyki .
- EwkaEs
Dziś był piękny dzień na pomiar i wykorzystaliśmy go do oporu.W Podwórkowym byłam moment.Róża jest piękna!Foggio

Pysznogłówki już mam we wszystkich trzech posiadanych kolorach,zakwitła różowa. Mnie najbardziej podoba się jednak Noc nad prerią.

Zakwitła lilia,było to dobrze zainwestowane 2 zł.

Evluk i Jadziu-tak prezentuje się szczawik od Evluk,ja trzymam go na murku w donicy.Dobrze prezentowałby się podobnej wielkości zielony obok-przyjmę go z otwartymi rękami!

Dla Amby wierzch skalniaka,przyjęło się wszystko.Jeszcze ze dwa obroty z plecakiem po kamienie i będzie gotowy.Chodzę koło podobnej do zegara słonecznego żaby-donicy,jest niestety trochę za droga.

Dla Teresat kwiat Niebieskiej Myszy i hostowisko.Olga (Ogród Azy) kupiła dziś jakieś bardzo drogie funkie w Polanie,poszła tam po nawóz granulowany(też kupiła),muszę zobaczyć co to za nowa dostawa,może przed praktyką mi się uda?

Wygląda na to,że języczka Przewalskiego jest nie tylko jadalna, a wręcz smakowita,a Podwórkowy ma niebywałych gości.

Pysznogłówki już mam we wszystkich trzech posiadanych kolorach,zakwitła różowa. Mnie najbardziej podoba się jednak Noc nad prerią.

Zakwitła lilia,było to dobrze zainwestowane 2 zł.

Evluk i Jadziu-tak prezentuje się szczawik od Evluk,ja trzymam go na murku w donicy.Dobrze prezentowałby się podobnej wielkości zielony obok-przyjmę go z otwartymi rękami!

Dla Amby wierzch skalniaka,przyjęło się wszystko.Jeszcze ze dwa obroty z plecakiem po kamienie i będzie gotowy.Chodzę koło podobnej do zegara słonecznego żaby-donicy,jest niestety trochę za droga.

Dla Teresat kwiat Niebieskiej Myszy i hostowisko.Olga (Ogród Azy) kupiła dziś jakieś bardzo drogie funkie w Polanie,poszła tam po nawóz granulowany(też kupiła),muszę zobaczyć co to za nowa dostawa,może przed praktyką mi się uda?

Wygląda na to,że języczka Przewalskiego jest nie tylko jadalna, a wręcz smakowita,a Podwórkowy ma niebywałych gości.

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Czyżby hosty były trochę przypalone od słońca
Zainteresowałam się Twoją myszką u producenta ale chciał za nią 45,- więc odpuściłam.

Zainteresowałam się Twoją myszką u producenta ale chciał za nią 45,- więc odpuściłam.
- teresat
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
Pysznogłówki pysznią się wspaniałymi barwami 
Kwiat Niebieskiej Myszki wygląda na bardzo zwarty, chyba ,że tak wyszedł na zdjęciu.
Śliczny jest

Kwiat Niebieskiej Myszki wygląda na bardzo zwarty, chyba ,że tak wyszedł na zdjęciu.
Śliczny jest

- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo nie jestem pewna czy byłam w Polanie, to było na Balickiej, jeszcze spory kawałek za ostatnim przystankiem tramwaju. Pani w sklepie twierdziła że mają w sprzedaży 200 odmian funkii, w sklepie oczywiście tyle ich nie było, nie wiem czy nieco nie koloryzowała. Nie wiem co mnie otumaniło by kupić te funkie w takiej cenie. Były w dużych donicach, ale ja poprosiłam o wyciągniecie otrzepanie trochę z ziemi i wsadzenie do torebki.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki za fotkę z zegarem
. On jest taki ładny że napatrzeć się nie mogę 

- EwkaEs
Olu O.-choć się najwyższej wzbije słońce to w to miejsce Podwórkowego nie dochodzi,zdjęcie robione w porze dobranocki.Za hostę płaciłam chyba 12 zł pierwszego dnia targów,na drugi była nieco droższa z uwagi na popyt.
Teresat-zdjęcie nieco z góry,po 5 godzinach pomiarów i trzech na dojazd w tę i z powrotem jeśli nie musiałam to się nie schylałam.Pożarły mnie meszki i czerwone mrówki na dodatek.Ale kwiat Niebieskiej Myszy jest zwarty i liście także stulone.Kwiaty dopiero zaczynają się otwierać,zrobię jej inne zdjęcie.Pysznogłówki na dodatek pachniały,mięta pachniała,melisa,niecierpek-balsamina też.

Olgo-naturalnie byłaś na Giełdzie Kwiatowej,tam jest taki kiosk świetnie zaopatrzony i raczej drogi.Wysiadłaś na drugim rondzie w Bronowicach,a miałaś iść na ul.Rydla,w lewo od pierwszej pętli w kierunku torów.
Teresat-zdjęcie nieco z góry,po 5 godzinach pomiarów i trzech na dojazd w tę i z powrotem jeśli nie musiałam to się nie schylałam.Pożarły mnie meszki i czerwone mrówki na dodatek.Ale kwiat Niebieskiej Myszy jest zwarty i liście także stulone.Kwiaty dopiero zaczynają się otwierać,zrobię jej inne zdjęcie.Pysznogłówki na dodatek pachniały,mięta pachniała,melisa,niecierpek-balsamina też.

Olgo-naturalnie byłaś na Giełdzie Kwiatowej,tam jest taki kiosk świetnie zaopatrzony i raczej drogi.Wysiadłaś na drugim rondzie w Bronowicach,a miałaś iść na ul.Rydla,w lewo od pierwszej pętli w kierunku torów.