Rabatki Konstantego część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 4

Post »

Piękny Penstemon taka krwista czerwień . Ewciu u nas wczoraj juz swieciło słonko dzisiaj również ,ale jak rano zaglądałam na przeglad w TVto u Was nie za bardzo było również i dzisiaj
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A moje czerwone Penstemony padły , nie wiem czemu albo je coś
podgryzło albo ta wilgoć im zaszkodziła, pada intensywnie cały czas ,
już by się chciało słoneczka ;:3
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kolejne nowości dobyły w podwórkowym szalejesz zakupowo Ewa :wink: Piękny kolorek penstemona, moje ubiegło roczne nie przetrwały zimy chodż ładne już się na nie nie skuszę .
U mnie kolejny deszczowy dzień od rana nawet nie pada ale leje , po trawniku chodzi się jak po gąbce :(
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

A u mnie już drugi dzień nie pada ;:138
a na działkę dziś nie poszłam bo było za gorąco......
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Tija-Jeszcze nie posadziłam-lało intensywnie dzionek cały,teraz przestało dopiero co.Znalazłam w necie radę by zimą przechowywać je w doniczce w piwnicy i pewnie od razu posadzę w doniczce.Na tym placu kupiłam ,chińska kłódkę w miejsce uszkodzonej we dworze który inwentaryzujemy,bób,kalafiora,pomidory malinowe na zupę-dojrzałe bardzo i spękane z suszy,koperek,fasolkę szparagową,maliny,a na końcu kwiaty,że był to koniec pracy targowiska wszystko taniej.
Danusiu-pogodę mamy niestety jak na lipiec taką sobie,a dzisiejszego deszczu trochę za dużo,chyba wyciągnę sztormiak.
Jadziu-Jakuch-Na koniec tygodnia zapowiadają upały oraz gwałtowne burze.Już nie wiem co lepsze i dla nas i dla naszych ogrodów i przy pracy na zewnątrz i przy komputerze.
Teresat-najpierw kupiłam w drodze z praktyk do domu,a potem poczytałam.Wybrałam mu miejsce spokojne przy siatce od strony podwórza,na tej grządce jest złotlin i malutka forsycja.Słońce jest rano.
Olu O.-tak u nas ma być już w piątek.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

U nas też lało całą noc, dzień nie był lepszy, tak jest już drugi tydzień z małymi przerwami.
Już wiem, kolendra jest jednoroczna, interesowałam się, bo zielone części używa się w kuchni marokańskiej.
W tym sezonie już jej chyba nie będę siać.
Mam niebieski penstemon, nie myślałam, że on taki delikatny.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Ewa, przeczytałam o Twoim zielonym szczawiku. Mój fioletowy i zielony bezproblemowo zimuje w doniczkach w piwnicy. Na początku kwietnia wynoszę do tunelu foliowego i podlewam, czasem sypnę jakimś nawozikiem. Fioletowego mam na pęczki-wyłazi z każdej skrzynki i doniczki :;230 Zielony z wymianki z Elżunią-ślicznie się już rozrósł i jeśli tylko chcesz, chętnie się z Tobą nim podzielę.
Poniżej ułamek moich szczawików-pozwolisz, że zamieszczę zdjęcie ;:7
Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo-Evluk-fioletowy szczawik od Ciebie rośnie fantastycznie,zimuje nie podlewany w piwnicy..Już się nim dzieliłam na Forum i poza Forum.Zasilam go od czasu do czasu nawozem dla ziół,bo tam niedaleko rośnie.A zielony poproszę bardzo chętnie,bo aktualnie nie mam,zeszłoroczny nie przezimował,zanim się zorientowałam,że go nie mam na placu w sprzedaży już nie było.
Elsi-mogę Ci kolendrę wysuszyć i będziesz miała do potraw marokańskich z glinianego garnka.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

EWCIU wczoraj rozwaliłam na części bylicę i powsadzałam do doniczek oczywiście nie wszystko. Tego zielonego szczawika u mnie mnóstwo mam go posadzony na brzegach rabatek i już sie martwię po co mi tyle cebulek . Jak chcesz to po przekwitnięciu Ci również wyślę parę kępek . On sie super rozrasta a przechowuję go w piwnicy jak dalie czy mieczyki .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś był piękny dzień na pomiar i wykorzystaliśmy go do oporu.W Podwórkowym byłam moment.Róża jest piękna!Foggio ;:138
Obrazek
Obrazek
Pysznogłówki już mam we wszystkich trzech posiadanych kolorach,zakwitła różowa. Mnie najbardziej podoba się jednak Noc nad prerią.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zakwitła lilia,było to dobrze zainwestowane 2 zł. :;230
Obrazek
Evluk i Jadziu-tak prezentuje się szczawik od Evluk,ja trzymam go na murku w donicy.Dobrze prezentowałby się podobnej wielkości zielony obok-przyjmę go z otwartymi rękami!
Obrazek
Dla Amby wierzch skalniaka,przyjęło się wszystko.Jeszcze ze dwa obroty z plecakiem po kamienie i będzie gotowy.Chodzę koło podobnej do zegara słonecznego żaby-donicy,jest niestety trochę za droga.
Obrazek
Dla Teresat kwiat Niebieskiej Myszy i hostowisko.Olga (Ogród Azy) kupiła dziś jakieś bardzo drogie funkie w Polanie,poszła tam po nawóz granulowany(też kupiła),muszę zobaczyć co to za nowa dostawa,może przed praktyką mi się uda?
Obrazek Obrazek
Wygląda na to,że języczka Przewalskiego jest nie tylko jadalna, a wręcz smakowita,a Podwórkowy ma niebywałych gości.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Czyżby hosty były trochę przypalone od słońca :?:
Zainteresowałam się Twoją myszką u producenta ale chciał za nią 45,- więc odpuściłam.
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02

Post »

Pysznogłówki pysznią się wspaniałymi barwami :)
Kwiat Niebieskiej Myszki wygląda na bardzo zwarty, chyba ,że tak wyszedł na zdjęciu.
Śliczny jest :)
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo nie jestem pewna czy byłam w Polanie, to było na Balickiej, jeszcze spory kawałek za ostatnim przystankiem tramwaju. Pani w sklepie twierdziła że mają w sprzedaży 200 odmian funkii, w sklepie oczywiście tyle ich nie było, nie wiem czy nieco nie koloryzowała. Nie wiem co mnie otumaniło by kupić te funkie w takiej cenie. Były w dużych donicach, ale ja poprosiłam o wyciągniecie otrzepanie trochę z ziemi i wsadzenie do torebki.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Dzięki za fotkę z zegarem ;:180 . On jest taki ładny że napatrzeć się nie mogę :shock:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu O.-choć się najwyższej wzbije słońce to w to miejsce Podwórkowego nie dochodzi,zdjęcie robione w porze dobranocki.Za hostę płaciłam chyba 12 zł pierwszego dnia targów,na drugi była nieco droższa z uwagi na popyt.
Teresat-zdjęcie nieco z góry,po 5 godzinach pomiarów i trzech na dojazd w tę i z powrotem jeśli nie musiałam to się nie schylałam.Pożarły mnie meszki i czerwone mrówki na dodatek.Ale kwiat Niebieskiej Myszy jest zwarty i liście także stulone.Kwiaty dopiero zaczynają się otwierać,zrobię jej inne zdjęcie.Pysznogłówki na dodatek pachniały,mięta pachniała,melisa,niecierpek-balsamina też.
Obrazek
Olgo-naturalnie byłaś na Giełdzie Kwiatowej,tam jest taki kiosk świetnie zaopatrzony i raczej drogi.Wysiadłaś na drugim rondzie w Bronowicach,a miałaś iść na ul.Rydla,w lewo od pierwszej pętli w kierunku torów.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”