Roślinki Kasi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Roślinki Kasi

Post »

Ale Ci wszystko pięknie rośnie...
Maluszki fiołkowe i kalanchoe - ślicznie wyglądają ;:108

Ale hibek...to dopiero piękniś z niego, gratuluję zielonej ręki do kwiatuszków ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
katkaR
200p
200p
Od: 18 mar 2011, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuje wszystkim za pochwały!!! ;:7 ;:7

Nie mogę się doczekać, aż hibek zakwitnie. Ciekawe czy uda mu się w tym roku?? Bardzo bym chciała! ;:224

A co do mojej zielonej ręki do kwiatuszków to dziś odkryłam, że przedobrzyłam i zalałam moje pięknie kwitnące fiołaski i ta burza kwiatów zaczęła więdnąć ;:14 ;:14 ;:14 ;:223 ;:223 ;:223
Były w ceramicznych osłonkach bez dziurki na dnie i chociaż miały kamyczki i perlit to dosłownie pływały. a ja im chciałam jeszcze dolać dziś nawoziku ;:14
Przesadziłam już do nowych doniczek z dziurkami. Najpierw osuszyłam ręcznikami papierowymi co się dało i dosypałam dookoła nowej ziemi. Mam nadzieję, że nie ucierpią zbytnio.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu to jak ty podlewałaś te fiołeczki w osłonkach? Od góry?...odważna jesteś ;:224 całe szczęście, że już po przeprowadzce :uszy Teraz zapomnij o podlewaniu, to może przeżyją ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
katkaR
200p
200p

Post »

No od góry!!! ;:224 Mam taką małą sprytną koneweczkę z chudziutkim dzióbkiem, którym sięgałam pod listki i podlewałam, a że bałam się odchylać listki palcami bo kruche to nie zauważyłam, że mokro i lałam i lałam bez opamiętania ;:14
Teraz już przesadzone i będę podlewać na spodek.
Reszta hodowli też już w doniczkach z dziurkami i prawidłowo ukształtowane rozetki pojedynczo sobie rosną, bo te zalane to tak jak zasadziłam z listka tak sobie rósł cały ten busz ;:224
Awatar użytkownika
kotio z kioto
50p
50p
Od: 20 cze 2011, o 19:56
Kontakt:

Post »

Kasiu...a ja dopiero odkryłam Twój wątek :oops: :oops: :oops: Co za wstyd...

..i znowu cudne fiołaski ;:223 ;:223 ;:223

Dobra...przyznaję się już bez bicia...próbuję ukorzenić właśnie 3 sztuki...dopadło mnie...nie chciałam nic wcześniej pisać u siebie,bo nie wiem czy mi wyjdzie...pierwszy raz to robię...tyle się naoglądałam tych śliczności, że musiałam..prawdopodobnie mam białe :roll: Nie wiem czemu,ale mam przeczucie,że nie wyjdzie...no...zobaczymy...

Te fioletowe u ciebie są wspaniałe...i jak smakowicie i zdrowo wyglądają ;:224 ;:224 ;:224

Skrzydłokwiat mniamyszny...życzę ci takiego kwitnienia co rusz..mój też kwitnie,ale ma najwyżej trzy sztuki...no i bluszczyk...też się ostatnio skusiłam,więc cię rozumiem :;230

aha...ja to zawsze przesadzam od razu po przyniesieniu do domku...zazwyczaj mają za małe już doniczki i korzenie im wyłażą... a jak nie wyłażą to ziemia mi się nie podoba :roll: Radzą sobie z tym dość dobrze...jak na razie :)

Pozdrawiam cieplutko :D
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uff...mam nadzieję, że w samą porę Zdążyłaś z fiolkami i ich przesadzaniem. Teraz ich nie Podlewaj conajmniej przez kilka dobrych dni.
Ja podlewam czasami nawet co 10 dni. Ale to zależy od pogody...Bynajmniej, wychodzi na to, że fiołki podlewam rzadziej niż moje storczyki...
parapetowce
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maluchy fiołkowe przeurocze ;:108 . Gratuluję Ci również hibka-giganta ;:138 . Ja też zawsze mam kłopot z podlewaniem roślin w osłonkach, więc muszę się trzymać od nich z daleka, a większość z nich niestety jest ładna - dużo ładniejsza od doniczek :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
katkaR
200p
200p

Post »

Kotio z kioto dziękuję za wizytę!! ;:196 Co do fiołasków to ja ukorzeniam w wodzie - nie wiem jak Ty to robisz? Ja polecam najpierw do wody a jak już się pokażą korzonki to do ziemi i czekam. Te moje maluchy to przed wielkanocą skubnęłam i teraz się doczekałam ;) ten mój też ma być biały :D A skrzydłosia przesadzę jak przekwitnie-boję się mu zaszkodzić.
Awatar użytkownika
katkaR
200p
200p

Post »

Justynko ja też mam nadzieję,że zdążyłam z fiołaskami zanim by się utopiły!! Poczekam tak z tydzień i zobaczę jak tam ziemia wyschła.

Wiktorio co do osłonek to faktycznie piękniejsze są od doniczek i właśnie dlatego się skusiłam bo mi do wystroju wnętrza idealnie pasowały!Ale cóz.... teraz mam białe doniczki i tez pasują. a do osłonek kupię takie mniejsze doniczuszki i może jakieś miniaturki w nich posadzę?? ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mi się udaje przelewać również takie, które są w doniczkach wsadzonych w osłonki, ale myślę, że odpowiednie dozowanie wody da się wypraktykować :D .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

:wit
;:138 dla hibka giganta za wielkość i ten kolor liści... Piękne fiołeczki, ale im przygodę zgotowałaś... tak jak ja ostatnio paprotce że ją można było wykręcić :;230
trzymam kciuki aby żadnych strat z tego powodu nie było :wink:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Kasiu piękny jest Twój hibuś. ;:138 Też zastanawiam się, jak duże będą kwiaty w porównaniu do liści. Bo te ostatnie są ogromne. :wink:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
katkaR
200p
200p

Post »

Będziemy mieli okazję się przekonać, bo wypatrzyłam na nim dzisiaj tyci tyci pączusie :heja :heja
Tylko nie wiem czy to tak szybko powinien zakwitnąć??Szczepkę zaczęłam ukorzeniać końcem marca ;:224
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gratuluję tyci pączków na hibku ;:63 Ja uważam, że skoro roślinka zadecydowała, że chce kwitnąć, to niech sobie kwitnie...
Moja sadzonka skrętnika , ukorzeniona w kwietniu też chce kwitnąć ;:224 Widać roślinki lubią nas zaskakiwać...
parapetowce
Awatar użytkownika
katkaR
200p
200p

Post »

Bardzo się cieszę, że zakwitnie, bo to będą pełne bordowe kwiaty!!!
U teściowej,która ma tego hibka prawie do sufitu(drzewo to już jest :D ) nie chce jakoś kwitnąć od 3 lat :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”