Amator97- przedszkole rośnie w siłę. Myślę, że w przyszłym roku, część przedszkolaków dostanie świeże podłoże z dodatkiem kory. A nie ...samo spagnum.
Ja już kupiłam siewki z trzema listkami, rośnie im czwarty listek obecnie. Diw siewki ( te mniejsze miały albo dwa listki, albo trzy).. Wszystkie przedszkolaki wypuściły u mnie jeden listek, góra - dwa. To są storczyki, rosną wolniej niż inne rośliny doniczkowe, ale jestem dobrej myśli. Teraz dla nich najważniejsze jest wypuszczenie dużej liczby młodych korzeni.
Rysiu- hihi...wiadomo, słoneczka nic nie zastąpi

No a jak...wakacje to przedszkola " w modzie"...
Ewarost- świetny pomysł z pojemnikiem, polecam. Zimą, trzeba go przykrć (przynajmniej w moim mieszkaniu), bo jest za gorąco i spagnum w ciągu czterech godzin wysycha na "pył"...
Lucynkof- gdyby nie brak miejsca...to na parę sztuk bym się jeszcze skusiła. Może wiosną Joane Będzie mieć siewki,to coś dokupię

Spróbuję zrobić zdjęcie porównawcze pH. Dawida Lima (jest największy z moich siewek) z Equetrisem choćby...
Marwes- Masz rację, kwiaty będa mieć bardzo ciekawe. Ale sporo czasu upłynie, zanim zakwitną

Jak ja sobie kiedyś kupie tarantulę, to wpuszczę go pomiędzy storczyki. Ciekawe, czy ziemiórki "znikną"
Katarzynko575- nic się nie Martw. Planuję sprzedać wszystkie hybrydy falków(jeszcze nie w tym roku), zwolni się miejsce na hybrydy oznaczone
Renio- dziękuję w imieniu przedszkolaków.
bool- w mieszkaniu mam problem z ziemiórkami. Opryski, co dwa tygodnie robię. Czasami pojawiają się też skoczogonki, ale je łatwo się pozbyć przy moczeniu.
Miau-dziękuję ;)
Dziś obiecane zdjęcia...Najpierw - dendrobium phalaenopsis z przychówkiem. Od Małej_MI, ślicznie rośnie:
Oraz młoda psb na brassi, już nie taka mała: