Szaleństwo ogrodowe Agusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi

Post »

Dzień dobry wszystkim, już prawie wieczór, ale mam chwilkę aby zajrzeć :heja
Zerwałam dzisiaj pierwsze malinki ;:138 wprawdzie od kilku dni już są, ale do tej pory wszystko objadali, teraz już nie dają rady, zrobiłam cztery słoiczki ;:63 Zerwałam też wiśnie, wprawdzie są małe, ale bardzo dużo, i takie pięknie dojrzałe, a najbardziej na czubku drzewa :tan Przez ten wiatr to myślałam że mnie zdmuchnie, ale nie jestem szczuplutka (i nie grubasek) więc sie nie dałam :;230 ;:224 Dziewczyny teraz drylują to mam chwilkę, za kilka dni będzie trzeba znowu zerwać, bo jeszcze dużo jest zielonych i mam nadzieję, że po tych deszczach to trochę urosną ;:108 :D

Z rana tylko troche dzisiaj mżyło, a tak to nie padało, chwilami nawet słoneczko wyglądało ;:3 i od razu cieplutko się robiło, nie było by tak źle dzisiaj gdyby nie ten wiatr :evil:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie już padało i niesie się znowu :evil: Wiatr zerwał się niedawno, pewnie wytarmosi begonie. Oby nic więcej się nie stało. Niedawno złamał mi jedną, taką wysoką o różowych kwiatach. Myślisz, że cukinie można zrobić jak patisony? W tym roku pierwszy raz uprawiam i na pewno będę jeść :tan
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Ewa -pewnie że można, ja czasami jak mamy chętkę, a akurat nie ma patisonów (czytaj-zjedzone) to robię cukinię, tylko nam bardziej smakują patisony, mają one inny smak miąższu bo należą do innej rodziny niż cukinie, tylko nie pamiętam już o co chodziło :? Ale cukinie też są bardzo dobre ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bądź pewna, że spróbuję. Mam cztery rośliny, ale nas tylko czworo. Cukinie rośnące na kompostowniku to istne potwory, na pewno obrodzą. Już zaczynają :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Aż ślinka leci do wszystkich tych własnych warzywek - coś wspaniałego , a mi fasolka nie wychodzi ;:92

Piękne skalniaki choć ja od nowa popodziwiałam wszystkie Twoje skarby i warzywka mi najbardziej dziś wchodziły bez urazy dla żurawek i host bo śliczne nabytki, jestem ciekawa jak duża urośnie ta hosta największa ze zdjęcia :D
Ja kalafiorka nadziewam pycha , patisona też z chęcią bym spróbowała :wink:
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Beata - jeśli chodzi Ci o tą hostę nowo zakupioną, to ma być podobno z tych średnich, nie wielka i też nie z małych, a co będzie to się okaże, nie znam niestety nazwy odmiany ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja swoje pogubiłam :oops: Za to nazwy róż wchodzą samoistnie i na zawsze :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Roślinka z poprzedniej stronki czekająca na nazwanie to rdest /chyba/ pokrewny , mam taki sam ładnie się rozrasta ciekawie przebarwia i zadarnia rabatki ,same plusy :wink: . Warzywniak ...zrobiłam wielkie wow :shock:
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Dziękuje Ela za nazwanie mojej roślinki :tan ;:180 , dostałam ją rok temu, była mała, a jesienią zrobiłam z niej dwie kępki, i teraz już sporo urosły, rzeczywiście ładnie zadarnia, i dlatego chciałam znać nazwę ;:162
Dziękuje w imieniu warzywniczka :tan marchewka ładnie urosła, mam już swoją do obiadku, i cebulki nie muszę kupować :heja , no jeszcze pietruszka mała, ale tak to chyba wszystko mam swoje, a i jeszcze ziemniaczki kupuję, bo nasze to też jeszcze i małe i opryskane na stonkę, zołza chciała zjeść przed nami ;:125 ;:134
iwonas85
200p
200p
Od: 27 mar 2011, o 21:27

Post »

Hej Aguś :) dzięki za przepis. Patisony wysiałam. Może jakiegoś zdąże się doczekać we wrześniu, albo październiku :)
pozdrawiam
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Tak na marginesie dodam że rdest lubi podmarznąć :( na szczęście jest na tyle żywotny że w ciągu jednego sezonu potrafi ładnie przyrosnąć :D
Moje warzywka na piachu osiągają mikre rozmiary dlatego warzywniak mam mały a to co wyrośnie ląduje w zamrażarce na tzw. zimowe zapasy :wink:
Awatar użytkownika
anesse81
200p
200p
Od: 2 lut 2011, o 16:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aga Twój warzywnik robi wrażenie ;:111 . Nigdy nie jadłam patisona, raczej wykorzystywaliśmy je do dekoracji. Hm trzeba spróbować?!
Pozdrawiam cieplutko AGA :)
POLE AGI
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Chciałam ci donieść ,że zaczynają kwitnąć malwy żółte i bordowe pełne z tej jednej paczki,co pojedyńcze.Te pełne są niższe i to sporo,ale kwiaty mają piękne.
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Anesse - polecam patisony do jedzenia, ale wybieraj te młodziutkie, mogą być duże, ale o mięciutkiej skórce, można je nadziewać, kroić na plastry i smażyć jak schabowe, lub robić coś a'la podłoże-leczo, zetrzeć na tarce, dodać podsmażoną cebulkę, pomidorki, marchewkę tartą, mięsko lub kiełbaskę, lub co tam jeszcze lubisz, udusić, idoprawić do smaku. podłoże robię z tych już bardziej dojrzałych, trzeba obrać ze skórki i usunąć nasionka ;:137 ;:137

Małgosiu - jak już pisałam u Ciebie - koniecznie pokaż zdjęcia malw, zwłaszcza żółtej ;:108 ;:108 ;:180
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

;:7 Aguś fantastyczny wątek ;:63 Już spisałam przepis na fasolkę, wygłaskałam kotka i ucałowałam śliczne dziewuszki ;:196 Do tej pory karmiłam rodzinkę faszerowanymi cukiniami i jak dla mnie, to one są trochę...nijakie? Dzięki Tobie spróbuje z patisonami :uszy
W ogóle, to pracowita z Ciebie kobieta :shock: Obrobić taki ogromny warzywnik przy małych dzieciach i jeszcze nie zaniedbać ogrodu ozdobnego to...to się nazywa młodość ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”