Jacku witam w moim wątku. Miło mi, ze wpadłeś do mnie. Dziękuję za miłe słowa. Clematisy urocze i wdzięczne. W tym roku pokazują, na co je stać.
Mam nadzieję, ze twój już w miejscu docelowym/. To bardzo ładna odmiana o wyrazistym kolorze kwiatów.
Ewko, szałwia ma przede wszystkim piękne i duże liście w srebrzystej barwie, o ładnej fakturze. Kwiaty to trochę kłopotliwy dodatek, lubią się wykładać. Już wiem, że muszą mieć coś przed sobą, żeby się oprzeć. Ale też takie, zeby nie przysłoniły urody liści. No i jest problem
Wstawiłam fotki tej szałwii, bo obiecałam, tylko komu
Danuś Szałwia fajna, ale ma kilka mankamentów. Pisałam Ewce. W tym roku będę z niej zbierała nasionka.
Powojnika też podejrzewam , ze jest K.Wyszyńskim. Ale do końca pewności nie mam. Jagódka mi na pewno pomoże, gdy wpadnie z wizytą ( ale na razie urlopuje).
Fotki z placu boju- dla zwiększenia dramaturgi-będą jako materiał porównawczy. Boję się wychodzić na podwórko. Na szczęście to tylko z jednej strony domu.
Kwitnie jeszcze sporo. Liliowce się szykują, z nowości zakwitł biały. Foto jutro.
JOWA Agato te siewki żurawek trafiły m,i się jak ślepej kurze ziarno

Mimo, ze wydaje się, że u mnie bałagan, to on kontrolowany i siewki mają małe szanse, żebym zobaczyła w nich potomstwo szlachetnych