Sposoby na muchy, jakie?

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Czy ktoś zna sposób na muchy ?

Post »

ja kupuje taką płytkę Brosa, no nie powiem czasem się zdarzają ale pojedynczo
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja w zeszłym roku nakleiłam na szybach księżyce, które działają na komary i muchy wewnątrz domu. Dwie takie naklejki wystarczyły na spore wnętrze, komarów nie odnotowałam, nawet muchy przestały się naprzykrzać :)

Wcześniej próbowałam bardziej swojsko, na otworach wejściowych (drzwi na taras i okna) wszędzie rozwieszałam lepy, ale przyklejałam się głównie sama (ze skóry to nie do zmycia, a włosy trzeba obciąć :lol: ). Teraz znowu nakleiłam nalepki na szybach i na razie jest spokój.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie sąsiedzi mają krowy, tak też much jest zatrzęsienie. Próbowałam już wszystkiego i tylko siatki się sprawdzają. Jako, że nie mieszkam w willi, tylko wiejskiej chacie lubię mieć otwarte drzwi wejściowe. Inaczej w domu robi się zaduch. W otworach drzwiowych mam powieszone zasłonki z bambusa. Okna są (niestety) plastikowe, ale jak wstawiali to nie wykańczali (nie wiedziałam o tym). Wykończyliśmy je sami ramami drewnianymi i właśnie te ramki z siatką idealnie trzymają się na tych ramach. Muszę je jeszcze pomalować, bo teraz nie wyglądają imponująco.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Nalewko co to za księżyce i gdzie je nabyć?
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To takie naklejki Brosa czy Expela, Globola czy którejś z firm, które robią środki przeciwkomarowe, przeciwmolowe itp. nie pamiętam, jakiej formy są te "moje", a kartoniki dawno już wyrzuciłam... Powinny być w sklepie z chemią domową, w drogeriach i w podobnych miejscach. Widziałam też na All (trochę inne, ale zasada podobna - Naklejki-Pułapki Na Muchy). Kupiłam też też jakieś nowe podłużne z nadrukiem kwiatkowym, te mam pierwszy raz i jeszcze nie wiem czy są skuteczne.

Dopisek:
Mogą być takie jak tu:
- http://www.globol.pl/produkt,67,pl.htm
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Dobrze, że tu zajrzałam!
Nie wiedziałam, że takie cuda można w sklepach kupić! :shock:
Dzisiaj się za tym rozejrzę. Dzięki! :D
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Skuteczne są wszystkie, sprawdziłam już i naklejki, i elektryczne trutki o zapachu geranium ( :roll: ), jeszcze tylko brakuje mi do kompletu packi na muchy, tej pod prądem :lol:

Muchy teraz, w środku sierpnia, rozmnożyły się jak głupie i mam najazd tego badziewia w całym domu.. Rano zamiatam szufle padniętych, ale wieczorem latają, brzęczą, siadają na wszystkim, wpadają do herbaty, cholery można dostać :twisted: Tak, chyba dopiszę się do wątku "Co mnie denerwuje"... Muchy mnie wkurzają!!!
Fallenangelv
---
Od: 5 sty 2009, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To żeby Wam nie było smutno to powiem że i ja mam muchy i to zatrzęsinenie :;230 .Taki muszy armagedon.Bierze się to chyba z wilgotnego i ciepłego zarazem lata.
Awatar użytkownika
Suppa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 mar 2008, o 09:53

Post »

U mnie z muchami w miarę ale co sie dzieje z komarami!
Wczoraj grillowaliśmy z rodzinką wieczorem to nie szło wytrzymać :shock: uciekliśmy prędko do domu.
Komary atakowały dosłownie dziesiątkami, nic sobie nie robiły z dwóch rodzajów repelentów, nie straszny był im nawet dym.. dawno takich nalotów nie widziałem.
Pozdrawiam, Maciek.
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49

Post »

Maćku, przed planowanym grillem, późnym popołudniem opryskaj wokół wszystkie krzaczory, trawy preparatem Trebon mega 10 sc- nie ma żadnej karencji. Działa również na muchy i meszki. Opryskiwałam rabatę przed blokiem i pomieszczenie w piwnicy (nie trzeba wietrzyć), bo nie szło wytrzymać, był spokój 2 dni, potem znów ich pełno było. Zadymiali całe osiedle ale i tak są, już może nie całe chmary ale jednak tną niemiłosiernie.
Pozdrawiam! Gienia.
ufolka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 9 lis 2010, o 10:49

Re: Elektryczna łapka na muchy

Post »

hej ;) nie wiem jak to opisują sprzedawcy na all ale ja kupiłam w ubiegłym roku gdzieś w sklepie jakimś taką co się baterie wkłada no i jak trafisz w muchę to ją zabijasz. Trafiłam w też w osę bo wleciała do domu i nie chciała wylecieć to tylko iskierki się pojawiły i osa się "usmażyła" ;) i trzeba uważać żeby samemu nie dotknąć bo tak nieprzyjemnie "kopie" ;)
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Fajna zabawka (mówię o tej ręcznej), tylko ma jedną wadę - jest z twardego plastiku, więc można się nią zamachnąć jedynie na otwartej przestrzeni. Bo chyba nie chcesz zdzielić telewizora z forehand'a? :wink:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Poiu
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 5 lip 2011, o 18:04

Post »

Ja rowniez posiadam taka rakiete. Moim zdaniem jest bardzo skuteczna-zabija odrazu. Poza tym zdechle owady opadaja na ziemie i bardzo latwo je sprzatnac w przeciwienstwie do rozgniatania insektow powodujac nieestetyczne slady :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dzwiedziu
50p
50p
Od: 27 sie 2009, o 14:56

Post »

Kiedyś taką kupiłem. Fajnie się muchy smażyło tym ^.^ Ale jak to bishop powiedział,jest z twardego plastiku i nie wszędzie można taką uderzyć :(
kost
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 cze 2009, o 10:51

Post »

Ja kupiłem w Rossmannie na baterie ale były tylko przez tydzień. Działa rewelacyjnie tylko przy intensywnym użytkowaniu baterie wystarczają na tydzień :)
Najlepiej kupić model ładowany z gniazdka.

I tu moje pytanie: W jakim sklepie można znaleźć taką łapkę ładowaną z gniazdka? Nie chcę kupować w internecie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”