Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2
Ja muszę dokupić tego o ciemnych liściach.
- Bozena61
- 100p
- Od: 29 kwie 2010, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Aguniu też uwielbiam ogród a nim kwiaty , krzewy a piękny słoneczny dzień
leżak i
tak napawać się zapachem
Twoje berberysy to zajefajne
, chyba niedawno takiego kupiłam i jeszcze w doniczce stoi i czeka na lokalizacje 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Przypomniało mi się jeszcze, że bardzo duzo fajnych róż w dobrych cenach można kupić w LM. Tylko trzeba pilnować. No i Auchan czasami ma trochę.
Czy masz gdzieś w pobliżu te sklepy?
Ja nie pomoge w wyborze kwiatów, bo każdy ma swój gust.
Pierwsze 5 znam i polecam.
Czy masz gdzieś w pobliżu te sklepy?
Ja nie pomoge w wyborze kwiatów, bo każdy ma swój gust.
Pierwsze 5 znam i polecam.
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Hej, witam w nowym wątku! Widzę, że rosarium rusza pełną parą....
Życzę duuużo słoneczka
i pozdrawiam
Do zobaczenia po powrocie
Życzę duuużo słoneczka

Do zobaczenia po powrocie

-
- 200p
- Od: 3 lip 2011, o 22:32
piękne surfinie w koszu i trawnik
ogólnie jest co podziwiać w Twoim ogrodzie
Pozdrawiam

ogólnie jest co podziwiać w Twoim ogrodzie

Pozdrawiam
- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
Witaj
Kobietko kochana jak ty pędzisz ja tam do Ciebie zaglądam patrzę a tu wątek zamknięty już myślałam że nas opuściłaś ale mi ulżyło jak doczytałam że otworzyłaś nowy i tu na wejście tak pięknie i kolorowo pozdrawiam
Kobietko kochana jak ty pędzisz ja tam do Ciebie zaglądam patrzę a tu wątek zamknięty już myślałam że nas opuściłaś ale mi ulżyło jak doczytałam że otworzyłaś nowy i tu na wejście tak pięknie i kolorowo pozdrawiam

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;

Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
dziękuję moim gościom za odwiedziny 
dziś trochę lepszy nastrój u mnie - przestało lać!
Andrzej, jakiego berberysa o ciemnych liściach masz na myśli?
Bożenko, to mamy podobne oczekiwania co do relaksu w ogrodzie
jak ja tęsknię za słońcem i leżakiem! trawa urosła masakrycznie, bo przez deszcze nie było jak kosić... jest bardzo bardzo zielono, ładnie, jedyne czego brakuje to
berberysika posadź w jakies ładne miejsce, najlepiej takie gdzie będzie się wyróżniał kolorem 
Gosiu, do Auchan mam daleko ale LM po drodze... zajrzę tam dziś wracając z pracy... jeszcze a propos róż, to dobra duszyczka forumowa radzi by wstrzymać się z zakupem Iceberg... ponoć choruje... dziękuję Ci kochana za rady, bo niby o wyborze ja ostatecznie decyzduję, ale Wasze opinie mnie ukierunkowują.
Jaclaw - witam Cię po raz pierwszy i cieszę się, że coś w moim ogródku zwróciło Twoją uwagę
zapraszam jak najczęściej 
Joasiu, 'kopę lat'
cieszę się, że znowu tu jesteś 
Kasienko, smaż sobie ten nos nad morzem, smaż
zazdroszczę Ci 

dziś trochę lepszy nastrój u mnie - przestało lać!
Andrzej, jakiego berberysa o ciemnych liściach masz na myśli?
Bożenko, to mamy podobne oczekiwania co do relaksu w ogrodzie

Gosiu, do Auchan mam daleko ale LM po drodze... zajrzę tam dziś wracając z pracy... jeszcze a propos róż, to dobra duszyczka forumowa radzi by wstrzymać się z zakupem Iceberg... ponoć choruje... dziękuję Ci kochana za rady, bo niby o wyborze ja ostatecznie decyzduję, ale Wasze opinie mnie ukierunkowują.
Jaclaw - witam Cię po raz pierwszy i cieszę się, że coś w moim ogródku zwróciło Twoją uwagę

Joasiu, 'kopę lat'

Kasienko, smaż sobie ten nos nad morzem, smaż

-
Jeszcze się zastanowię ,a jakiego polecasz ?
a jaki ma być? duży? mały? 
koniecznie Harlequin, Andrzeju

koniecznie Harlequin, Andrzeju

-
idealny
.Teraz trzeba szukać sadzonki,ale to już na przyszły sezon

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aga,jak szeroko rośnie ten berberys,bo nie wiem gdzie posadzić.W necie wyczytałam tylko,że wysokość ma do 150 cm.Czy on dużo przyrasta rocznie i czy ty przycinasz?Dzięki, jesteś wielka.
Andrzej, jeśli coś bedzie u mnie to Ci wyślę.
Małgosiu, Erecta ma wąski, kolumnowy pokrój... zaczyna się lekko pokładać jak już naprawdę spora urosnie... u mnie sięga miejscami powyzej ogrodzenia, wiec na jesieni nieco skoryguję niektore galazki. A tak w ogole to ich nie tnę - strasznie mi się podobaja w swojej naturalnej formie...
sadzoneczki wykopalam nieduze, ale widzialam teraz u sasiada te, ktore sprezentowalam mu na jesieni 2010 - mysle ze maja juz ze 30-40cm minimum, wiec roczne przyrosty oceniam na poziomie 15cm.

Małgosiu, Erecta ma wąski, kolumnowy pokrój... zaczyna się lekko pokładać jak już naprawdę spora urosnie... u mnie sięga miejscami powyzej ogrodzenia, wiec na jesieni nieco skoryguję niektore galazki. A tak w ogole to ich nie tnę - strasznie mi się podobaja w swojej naturalnej formie...
sadzoneczki wykopalam nieduze, ale widzialam teraz u sasiada te, ktore sprezentowalam mu na jesieni 2010 - mysle ze maja juz ze 30-40cm minimum, wiec roczne przyrosty oceniam na poziomie 15cm.

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Dzięki za odpowiedż,ale powiedz mi jeszcze ile może osiągnąć szerokościjedna sadzonka, bo zastanawiam się nad jednym miejscem przy tarasie?
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
No nie, naprawdę! Dwa dni mnie nie było i już nowego wątku sześć stron natrzaskałyście! I kiedy ja zdążę wszystko przeczytać??
Aga, a w tym zdjęciu na początku, gdzie widać stół w ogrodzie, pod płotem rosną niebieskawe iglaki, jałowce chyba. czy to Moonglow, czy inna odmiana?

Aga, a w tym zdjęciu na początku, gdzie widać stół w ogrodzie, pod płotem rosną niebieskawe iglaki, jałowce chyba. czy to Moonglow, czy inna odmiana?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Małgosiu, zmierzyłam Ci ten obwód - po 5 latach, naprawdę duży i nieprzycinany berberys ma obwód ok. 90cm.
Su, no trzaskamy te strony, sama nie wiem o czym ;) ogród jaki jest, każdy widzi, ale jak się chce to temat zawsze się znajdzie ;) jałowce o które pytasz, to właśnie Moonglow...
dla moich gości kilka zdjęć... nareszcie zrobiło się cieplej, można było skosić trawę, a na koniec zrobić obchód z aparatem ;)

czekam na pierwsze pąki hibiscusa bylinowego

kolorowy Golden Ring

jabłuszka na Royalty

Su, no trzaskamy te strony, sama nie wiem o czym ;) ogród jaki jest, każdy widzi, ale jak się chce to temat zawsze się znajdzie ;) jałowce o które pytasz, to właśnie Moonglow...
dla moich gości kilka zdjęć... nareszcie zrobiło się cieplej, można było skosić trawę, a na koniec zrobić obchód z aparatem ;)

czekam na pierwsze pąki hibiscusa bylinowego

kolorowy Golden Ring

jabłuszka na Royalty