W moim ogrodzie - reniazt cz.2
Re: W moim ogrodzie - reniazt cz.2
Reniu ogród pięknie zadbany a zakątek z mebelkami przed wejściem do domu przeuroczy.
Zrobiłazś dokladnie to co ja 2 lata temu-do azalii miniaturowych dodałam malutkie różyczki(białą snehurkę i czerwoną Lovely Fairy i żółtą.(lub dance) i rabata przedłużyła kwitnienie no i jeszcze podsadziłam werbeną która ładnie się wplata w te maluchy.
Reniu a wiesz ,że tydzień temu były komplety przecenione - za póżno się dowiedziałam bo dokupiłabym 1 lub 2 krzesełka(po 90 zł)Rabatki są wprost sterylne-niesamowite.
Reniu a wiesz ,że tydzień temu były komplety przecenione - za póżno się dowiedziałam bo dokupiłabym 1 lub 2 krzesełka(po 90 zł)Rabatki są wprost sterylne-niesamowite.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
babojola a witam nowego gośnia na moich włościach.
Bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś i tyle miłych słów
- bardzo dziękuję - zapraszam - wpadaj częściej.
Ania te azalie z różami to faktycznie fajna sprawa,
tylko zastanawiam się czym jeszcze na jesień przedłużyć kwitnienie tej rabatki.
Mam w doniczkach niskie chryzantemki - teraz mi przyszlo do głowy
- może one by ją ukwieciły w następnej kolejności.
Ania, a masz u siebie fotkę tej rabatki - bo ciekawa jestem jak ta werbena wygląda.
Też nie wiedziałam o tej wyprzedaży - faktycznie obie przespałyśmy taką okazję.
Pewnie przyjdzie nam czekać na coś takiego cały rok, o ile jeszcze będą w sprzedaży.
Ania dzięki za te sterylne rabatki , a ile takich miejsc, że lepiej nie pokazywać?
Bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś i tyle miłych słów
- bardzo dziękuję - zapraszam - wpadaj częściej.
Ania te azalie z różami to faktycznie fajna sprawa,
tylko zastanawiam się czym jeszcze na jesień przedłużyć kwitnienie tej rabatki.
Mam w doniczkach niskie chryzantemki - teraz mi przyszlo do głowy
- może one by ją ukwieciły w następnej kolejności.
Ania, a masz u siebie fotkę tej rabatki - bo ciekawa jestem jak ta werbena wygląda.
Też nie wiedziałam o tej wyprzedaży - faktycznie obie przespałyśmy taką okazję.
Pewnie przyjdzie nam czekać na coś takiego cały rok, o ile jeszcze będą w sprzedaży.
Ania dzięki za te sterylne rabatki , a ile takich miejsc, że lepiej nie pokazywać?
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniusia nie wiedziałam , ale jak przestanie padać to ją przesadzę pod kalinkę , bo wykopałam te brzydkie tawułki i tam będzie miała super miejsce . Miałam bardzo dużo pracy , bo robiłam od nowa krawężniki i podkładałam od razu folię, coby trawa mi nie przerastała . Z ogrodniczego przywiozła mi jeszcze sześć ostróżek , to mam ich teraz sporo . Te przy domu mają ponad dwa metry wysokości , aż się połamały .Reniu podeślemy Ci paczuszkę w tym tygodniu mniam mniam.
Całuski dla Was od nas
Całuski dla Was od nas

Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
Reniu nie
dziękuję Ci za piękne roślinki i za brzydala gratisika.
Wszystkie roślinki dotarły zdrowe.
Pospacerowałam sobie po Twoim ogródku,jestem normalnie zauroczona
tyle pięknych roślinek,prześlicznie skomponowane rabatki,
a te mebelki,po prostu CUDO

Wszystkie roślinki dotarły zdrowe.
Pospacerowałam sobie po Twoim ogródku,jestem normalnie zauroczona

tyle pięknych roślinek,prześlicznie skomponowane rabatki,
a te mebelki,po prostu CUDO

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Reniu
Obiecałam i jestem - warto było ,masz cudnie . Kącik wypoczynowy super - też taki chcę ,pergola z klemkiem - przepiękne - mogę sciągnąć pomysł ?
Piszesz że masz katalpy - jak one u Ciebie rosną , nie przemarzają ?,mam małe jeszcze w doniczkach i nie wiem gdzie ich wysadzić .
Piękny masz ogród ,taki zadbany i z gustem zaprojektowany
Pozdrawiam

Piszesz że masz katalpy - jak one u Ciebie rosną , nie przemarzają ?,mam małe jeszcze w doniczkach i nie wiem gdzie ich wysadzić .
Piękny masz ogród ,taki zadbany i z gustem zaprojektowany

Pozdrawiam

- reniazt
Zosia - jeszcze raz dziękuję za telefon - toś my sobie troszke pogadały - w sprawie paczuszki wysłałam do ciebie dziś po południu SMS-a
My też Was mocno
Dorotko -
cieszę się, że z roślinkami wszystko OK.
Dziękuję za te wszystkie miłe slowa - zapraszam - zaglądaj do mnie częściej - bardzo miło mi ciebie gościć.
Pozdrawiam
Tereniu - pewnie że ściągaj pomysł
- po to tutaj nawzajem jesteśmy - zaglądamy, podglądamy i to nam daje inspiracje.
Tak, mam cztery katalpy - mają się u mnie bardzo dobrze, rosną już chyba z pięć lat i dopiero w tym roku na wiosnę jedna jakgdyby później wystartowała z rozwojem liści - chyba w tym miejscu miała mniej wody. Jednak w krótkim czasie już nadrobiła i nie widać żadnej różnicy. Tereniu postaram się jutro zrobić ich fotkę to zobaczysz. Śmiało posadź je w ogrodzie, tak żeby zdążyły się dobrze ukorzenić - no chyba, że jeszcze całkiem malutkie.
dziękuję za tyle miłych słów.
My też Was mocno

Dorotko -

Dziękuję za te wszystkie miłe slowa - zapraszam - zaglądaj do mnie częściej - bardzo miło mi ciebie gościć.
Pozdrawiam
Tereniu - pewnie że ściągaj pomysł

Tak, mam cztery katalpy - mają się u mnie bardzo dobrze, rosną już chyba z pięć lat i dopiero w tym roku na wiosnę jedna jakgdyby później wystartowała z rozwojem liści - chyba w tym miejscu miała mniej wody. Jednak w krótkim czasie już nadrobiła i nie widać żadnej różnicy. Tereniu postaram się jutro zrobić ich fotkę to zobaczysz. Śmiało posadź je w ogrodzie, tak żeby zdążyły się dobrze ukorzenić - no chyba, że jeszcze całkiem malutkie.
dziękuję za tyle miłych słów.
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniu
Siedzę sobie , oglądam i czytam - bardzo mi miło tutaj
Twoja świdośliwa jest inna od mojej - już wiem .....

Siedzę sobie , oglądam i czytam - bardzo mi miło tutaj

Twoja świdośliwa jest inna od mojej - już wiem .....
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Reniu stojak super ale najbardziej to zadowolony powojnik, im dłużej patrzę ileż to można skopiować pomysłów to
głowa mała, właśnie stojaki, kraty, pergole dla mnie teraz są oczkiem w głowie.
Rabatka na miejscu wrzosów ciekawa, poczekam zobaczę jak się rozrośnie towarzystwo.
Katalpę mam jedną, mała sadzonka ale od kwietnia w ziemi, widzę dobrze się zadomowiła, tylko czy przykryć ja na zimę czy tylko kopczyk>
głowa mała, właśnie stojaki, kraty, pergole dla mnie teraz są oczkiem w głowie.
Rabatka na miejscu wrzosów ciekawa, poczekam zobaczę jak się rozrośnie towarzystwo.
Katalpę mam jedną, mała sadzonka ale od kwietnia w ziemi, widzę dobrze się zadomowiła, tylko czy przykryć ja na zimę czy tylko kopczyk>
- reniazt
Bernadetko
mnie również miło ciebie gościć.
A świdośliwa ma mnóstwo odmian - ja ze swojej jestem bardzo zadowolona - teraz owocuje jak szalona.
taruś -zobacz... poodwiedzamy ogrody i ile to mamy inspiracji - fajnie tak. Przynajmniej mamy o czym myśleć.
Ja też czekam, żeby ta rabatka bardziej się zapełniła.
Lubię takie nowe nasadzenia, ale też chciałabym żeby rośliny były już takie dorodniejsze.
Moje katalpy są szczepione na pniu - dlatego ja swoich nigdy nie okrywałam.

A świdośliwa ma mnóstwo odmian - ja ze swojej jestem bardzo zadowolona - teraz owocuje jak szalona.
taruś -zobacz... poodwiedzamy ogrody i ile to mamy inspiracji - fajnie tak. Przynajmniej mamy o czym myśleć.
Ja też czekam, żeby ta rabatka bardziej się zapełniła.
Lubię takie nowe nasadzenia, ale też chciałabym żeby rośliny były już takie dorodniejsze.
Moje katalpy są szczepione na pniu - dlatego ja swoich nigdy nie okrywałam.
- tara
podobają mi się rośliny na pniu ale niestety u mnie padają, jedynie dzielnie trzyma się wierzba Kukuru, miałam róże o dziwo wiosna zmarzły, Robinię - wiatry połamały, ale to już tylko wspomnienie, nie ten klimat.
- tara
Reniu ja myślę, ze Twoje zawilce choć małe powinny pokazać kwiatki, u mnie tak było a te moje mają trzeci sezon a były naprawdę malutkie.
Mile jestem zaskoczona, że tak się rozrosły nie spodziewałam się jesienią będę musiała zrobić im więcej miejsca, zabrać liliowce.
Mile jestem zaskoczona, że tak się rozrosły nie spodziewałam się jesienią będę musiała zrobić im więcej miejsca, zabrać liliowce.
- reniazt
taruś - ja miałam wsadzonych osiem róż piennych(dwa sezony temu) i ... pocieszyłam się nimi od lipca do jesieni - na wiosnę nic z nich nie zostało. Ale katalpy bez problemu dają radę. Obiecanej fotki dziś nie było jak zrobić bo co chwilę u nas leje.
A z zawilcami to mi dodałaś otuchy - tak je chciałam mieć i tak czekam na ich kwiatki.
Fotki z wczorajszego popołudnia - miały być wczoraj ale... fotosik niestety zawiódł.

A z zawilcami to mi dodałaś otuchy - tak je chciałam mieć i tak czekam na ich kwiatki.
Fotki z wczorajszego popołudnia - miały być wczoraj ale... fotosik niestety zawiódł.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Reniu widoczki jak zawsze, bardzo ładne
Widzę, że pelargonie wysadzasz do gruntu....ja je bardzo lubię i jak dla mnie mogą rosnąć wszędzie
Jukka wspaniale Ci zakwitła....moje jeszcze ma daleko do kwitnienia....na razie malutkie pąki....

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Reniu
Witam
Pięknie jak zawsze . A co jest na pierwszy i na piątym zdjęciu ??? - cudne
Te łabędzie też bardzo ładne , pelargonie też sadzę do ziemi .
Pozdrawiam

Te łabędzie też bardzo ładne , pelargonie też sadzę do ziemi .
Pozdrawiam