Ogród Magdy zwanej Karolcią.
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu ja też posadziłam jednak swojego pustynnika do doniczki.
A co do lilii, to mam u siebie w ogrodzie kilka kolorów i w ubiegłym sezonie wpadłam na pomysł, aby pomiędzy liliami posiać dziwaczka. Kiedy one przekwitły i zasychają ich pędy, lub je wytniemy - dziwaczek fajnie wypełnia luki na rabace.
Nie mam ich fotki z ogrodu, ale zachował się taki bukiet:

A co do lilii, to mam u siebie w ogrodzie kilka kolorów i w ubiegłym sezonie wpadłam na pomysł, aby pomiędzy liliami posiać dziwaczka. Kiedy one przekwitły i zasychają ich pędy, lub je wytniemy - dziwaczek fajnie wypełnia luki na rabace.
Nie mam ich fotki z ogrodu, ale zachował się taki bukiet:

- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marku,ziemie kupiłam w Carrefour i część nasion i te ostatnie cebulki plus pustynnika.Reszta nasion to krakowskie łowy i jeszcze w sklepie ogrodniczym na Górniczej.
Madziu, liliowce czują się lepiej niż dobrze
Reniu,jak otwarłam opakowanie z pustynnikiem,okazało się że ma 3 oczka
Piękny bukiet lili Reniu
Może i ja pomyślę o tym dziwaczku bo przecież on zakwita właśnie po przekwitnięciu lilii
Pozdrawiam cieplutko.Magda
Madziu, liliowce czują się lepiej niż dobrze

Reniu,jak otwarłam opakowanie z pustynnikiem,okazało się że ma 3 oczka

Piękny bukiet lili Reniu

Może i ja pomyślę o tym dziwaczku bo przecież on zakwita właśnie po przekwitnięciu lilii
Pozdrawiam cieplutko.Magda
Pozdrawiam Magda 

Imponujący wzrost, ja wygrzebałam z ziemi swojego nowego zeszłorocznego i okazało sie , że coś mu listki od góry wrąbało, wsadziłam do doniczki i obecnie mój "ogryzek" ma 24 cm... zastanawiam sie tylko jak ja go teraz wsadzę ;)
Lilia Azjatycka :O bomba...
Basow@... ja mam

Nazwa Gatunkowa: Magdziorek
Rząd : Leniwce ;)
Rząd : Leniwce ;)