ewamaj66 Ewciu bardzo dziękuję - będziemy w kontakcie.
Wszystko co nas dotyczy notuję a o zdjęciu pamiętam i jak znajdę chwilkę czasu to prześlę na PW.
JacekP wielka szkoda,że nasze zimy wielu roślinom niezbyt pasują i przez to nie możemy doczekać się większych okazów bo wciąż od nowa muszą odrastać z korzeni. Po tych wiadomościach nie za bardzo wiem, gdzie znaleźć mu docelowe miejsce...
Uwielbiam wysokie rośliny ale wiązanie ich to wielka zmora. Wczorajsza wyprawa na działkę w deszcz nie była zbyt przyjemna z 2 powodów - mokro i widok pokładających się pędów z kwiatami...
Ostatnio ciągle brak mi czasu bo owoce dojrzewają wie przetwory robione sa na bieżąco
Zaczęły się wakacje więc małe " Krasnale " do babci wpadają ...
troszkę pomogą ale więcej przeszkadzają więc przy nich staram się robić tylko pilne prace a reszta to wspólna zabawa.
Córka pomogła nam zbierać porzeczki bo z 2 krzaczków to sporo pracy.
Ekstra sok prawdziwy w 100% i wyszło całe 6 litrów. ostatni krzew dojrzeje ciut później i będzie na bieżące potrzeby czyli ... podjadanie i kompot.
takasobie Miłko na temat chwastów to lepiej nie mówić bo to walka z wiatrakami ...
Widzę u wielu osób na Forum rabaty wysypane korą itp ale u mnie to wykluczone.
Krwawniki faktycznie na zdjęciu ładnie sie prezentują i w realu też.
Jeszcze nie kwitnie Krwawnik pospolity Lilac Beauty ( fioletowe kwiaty).
Na zdjęciu go nie widać bo jest najniższy i rośnie przy kępie ale widok od altany.
Przypomnij mi się o nie jesienią a na szukanie serwetek masz czas do listopada ...