Tulipany
- anulka
- Przyjaciel Forum 
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tulipany
Ja juz nie mam siły na te moje tulipany w ogrodzie przydomowym.!!!Na działce ,gdzie jest glina pięknie kwitną bez nawozów a w ogrodzie znowu wyszły same liście.Cebulki wsadziłam jesienią i to z dobrej firmy.Dlaczego znowu same liście???

- judyta
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
 Ja chyba swoje posadziłam zbyt gęsto...w odstępach dwóch ,trzech szerokosci cebulek sadziłam...a na zdjęciu jest inaczej chyba...ale jeszcze nic nie widać na mojej rabatce.
   Ja chyba swoje posadziłam zbyt gęsto...w odstępach dwóch ,trzech szerokosci cebulek sadziłam...a na zdjęciu jest inaczej chyba...ale jeszcze nic nie widać na mojej rabatce.serdecznie pozdrawiam, judyta. 
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;

U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- GERTRUDA
- 1000p 
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Anulko wybacz że jeszcze raz spytam jak głęboko je sadziłaś , ja miałam taki sam problem z żółtymi żonkilami okazało się że muszą być posadzone znacznie płycej niż przepisowo - teraz nie ma z nimi problemu , a po twoich zdjęciach - szczególnie tulipanów wnioskuję że to może być przyczyna braku kwiatów [ tym bardziej że podałaś iż cebule były duże ]  . Pozdrawiam  .

Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........

- lila31
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anulko wyrosły Ci te tulipany i żonkile, podobnie jak lilie, bardzo wcześnie.   

Czy Ty chcesz żeby zakwitły teraz w lutym?
Poczekaj z martwieniem się, zobaczysz co będzie dalej.
Jedne z moich tulipanów wyglądają tak:

Bardzo podobnie do Twoich. Też kupione jesienią, i nie mogą być posadzone za głęboko, bo wszystkie są sadzone w doniczki. Może taka ich uroda?

Czy Ty chcesz żeby zakwitły teraz w lutym?
Poczekaj z martwieniem się, zobaczysz co będzie dalej.
Jedne z moich tulipanów wyglądają tak:

Bardzo podobnie do Twoich. Też kupione jesienią, i nie mogą być posadzone za głęboko, bo wszystkie są sadzone w doniczki. Może taka ich uroda?

Na kwiaty przyjdzie czas!
 Na kwiaty przyjdzie czas!