Mój storczykowy świat :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój storczykowy świat :)

Post »

Kasiu ;:224 bellinka śliczna i jeszcze pachnie, dobrze że choróbsko się nie rozprzestrzenia :uszy
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo, dziękuję ;:196 . Bellinka wypuszcza drugi pączek! Jednak nie wszystko idzie tak dobrze.
Mój Mini Mark stracił stożek wzrostu, usechł mu listek... Mam nadzieję, ze mimo wszystko, wypuści kolejnego. Poza tym na jednym listku pojawiły sie białe przebarwienia, został już spryskany środkiem od grzybów, ale plamki nie zeszły. Postaram się zrobić mu zdjęcie i wstawić.
Wyniosłam brassię, cambrię i masdevallię na dwór, mam nadzieję, że to im posłuży :).Poza tym zapomniałam Wam powiedzieć, że mam nowego lokatora: falka miniaturkę. W sumie to jest to prezent dla mojej mamy, ale oddała mi go :wink:. Storczyk niestety już przekwitł, więc nawet nie zdążyłam mu zrobić zdjęcia, żeby Wam pokazać, ale mam nadzieję, ze jeszcze będzie okazja, aby obejrzeć jego kwiatuszki.
Jutro idę sprawdzić czy się dostałam do liceum, więc trzymajcie kciuki, żebym była gdzieś na górze listy :wink:
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Kasiu, cieszę się, że Bellinka ma drugi pączek ;:138 Fajnie, że masz miniaturkę, wcale się nie dziwię mamie, że Ci ją oddała, w Twoich rękach będzie jej dobrze ;:108
Coś się dzieje z MM na forum:roll: , kilka osób już miało kłopoty, trzymam kciuki za niego i super pozycję na liście ;:196 Jutro koniecznie napisz jak Ci poszło ;:108
Kasia01
200p
200p

Post »

Lucynko, mam nadzieję, że będzie jej dobrze. Szkoda mi trochę, bo właściwie po jakichś 3 dniach już przekwitła, ale widziałam od początku, że te jej kwiatki to takie marne są (wybrakowane- np. brak jednego płatka(nierozwinięty)). No, ale poczekamy, to może zakwitnie :) Mama od razu jak dostała tego storczyka, to powiedziała: o, a to jest prezent dla Kasi :D. Mówisz, że są problemy z MM? Ale jakiej natury, jakoś nie zwróciłam uwagi :oops: ... Za kciuki oczywiście dziękuję ;:196 Fajna z Ciebie Lucynko kobietka, zawsze pomożesz czlowiekowi, pocieszysz :wink: Jak będą wyniki to napiszę ;:108
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu,
i u Ciebie oglądam belinkę. Ładnie wybarwiona. Takie żywe kolorki. ;:138

I jak dostałaś się do Liceum?

Kasiu pamiętasz tą Ascocentru co dostałam jak się razem spotkałyśmy. :D Ona wcale nie miała zalanego stożka wzrostu. Wyszedł jej piękny liść. :tan :tan
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Kasiu, no i jak poszło ? ;:65
MM, mają czasem fochy, a to komuś rozpada się na pół, to było chyba u Rysi, u Arletki jeśli pamiętam dobrze to jakieś plamy ma, czasem mają dziwne pędziki i listki. Może coś pokręciłam, bo nie jestem w stanie zapamiętać dokładnie co u kogo się dzieje, ale MM oprócz pięknych kwiatuszków funduje i problemy. Mój stracił dużo korzeni i dopiero po przesadzeniu go w swoje podłoże jakoś się dogadujemy ;:108
Kasia01
200p
200p

Post »

Przepraszam, że dopiero odpisuję, ale mieliśmy gościa.

Joasiu, cieszę się, że okazało się, że Ascocentrum ma zdrowy stożek wzrostu, może niedługo doczekasz się kawiatków :tan? Do liceum dostałam się na drugim miejscu (jakiś chłopak miał więcej pkt ode mnie), więc jestem zadowolona :) Za pochwały bellinki, dziękuję :D

Lucynko, dziękuję za odpowiedź ;:196. Rozumiem, że nie wszystko się pamięta ;). Jak już napisałam w odpowiedzi do Joasi, do liceum dostałam się z drugiej pozycji. Udało mi się dostać do tej szkoły, co chciałam i na ten profil, na którym mi zależało ;:138

Dziękuję Wam za trzymanie za mnie kciuków! ;:196 ;:196
Pozdrawiam,
Kasia =)
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu gratuluję dostania się do wymarzonej szkoły ;:114
Mnie czeka to za rok :;230 tzn. mojego syna :wink:
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Kasiu, jestem z Ciebie dumna, druga pozycja, ho ho ;:215
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ależ super - piękny wynik, gratuluję dostania się do liceum ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Kasia01
200p
200p

Post »

Arletko, dziękuję ;:196. Co prawda wymarzna szkoła to to nie jest- wolałabym iść do Warszawy, ale jak tu zostawić rodziców samych :roll: ;:224 A za syna będę trzymała kciuki :wink:.
Lucynko, dziękuję ;:196. Witaj biol-chem-fiz, a potem (mam nadzieję), witaj Warszawski Uniwersytecie Medyczny :heja
Justynko, dziękuję ;:196. Udało się jakoś :D

Żeby tak nie było zupełnego off-topu. Jedna z 3 "części" Macroclinium niestety chyba nie przeżyje... Ale cóż: mam jeszcze dwie "części". Generalnie roślinki od Schwertera mają się dobrze. Wszystkie wypuszczają korzonki lub listki (szkoda, ze żaden nie wypuszcza pędzika :wink:-a nie, psychopsis w końcu ma pędzika-zapomniałam :oops:, ale on ma już pęda od kupienia). Bellinka jeszcze kwitnie i pachnie, a drugi pączuś się powiększa. Na pączusiu Psychopsisa widać już wzorek. Mam nadzieję, że rozkwitnie przed lub po moim wyjeździe na wakacje. Na zakończenie pokażę Wam zdjęcia bellinki 8-) Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,
Kasia =)
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Kasiu, ale sobie ciężki kierunek wybrałaś :shock: masz głowę nie od parady, dla mnie fiz i chem to czarna magia :oops: Powodzenia w dążeniu do celu ;:196
Zdjęcia przepiękne, niech Ci jeszcze długo pachnie ta perełka :D
Co się dzieje z tą jedną częścią ? Dobrze, że dwie są zdrowe ;:108
Psychopsisowi wytłumacz dokładni kiedy ma się rozwinąć :lol:
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Kasiu gratuluję dostania się do wymarzonego liceum a bellinka śliczna , mojej jakiś czas temu zaczął rosnąć pęd z którym go kupiłam i zaczęła wypuszczać druki a teraz znów wszystko stanęło w miejscu już nie mam do niej cierpliwości :evil:
Kasia01
200p
200p

Post »

Adamie, moja kolekcja w porównaniu z innymi to jest skromniutka, ale dziękuję :wink:
Lucynko, ja nigdy nie przepadałam za kierunkami humanistycznymi-historia, polski, wos... Kierunek ciężki, nie powiem, ale taki ze mnie człowiek, że jakoś nic innego mi nie pasuje :lol:. Z macroclinium to nie wiem, tak jak by ta część usychała chyba. Zrobię jutro zdjęcie, to sama spojrzysz :wink:. Na szczęście pozostałe dwie wyglądają zdrowo, to jeszcze mam nadzieję. Ach, żebym umiała mówić językiem kwiatów, tyle rzeczy byłoby łatwiejszych w dbaniu o nie :). Myślę, że jeszcze trochę czasu minie zanim ten pączuś się rozwinie, więc raczej nie mam się o co martwić, a w razie czego będę musiala czekać na kolejnego :wink:
Agnieszko, dziękuję ;:196 Zdjęcia robił Tata, więc mu przekażę :wink:
Kasiu, dziękuję ;:196. Daj bellince jeszcze szansę. Moją kupiłam na wystawie w W-wie w lutym i miała takie maleńkie coś co nawet nie wiedziałam czy to na pewno pęd. Też na początku stało to w miejscu i nic nie rosło, ale jak już zaczęło to szybko się zeszło, a teraz jeszcze jednego kwiatka ma, a już drugi pączuś rośnie :tan A może jej światła brakuje? Nie wiem... Ja o swoją to dbam tyle, że ją wstawię do wody, żeby się napoiła raz na tydzień.
Pozdrawiam,
Kasia =)
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Kasiu gratulacje biol -fiz - chem to trudny zestaw, ale już się nie dziwię twojemu hobby :lol: każdy powinien uczyć się tego co sprawia mu przyjemność :) , piękne zdjęcia Bellinki. Wesołych wakacji ;:196
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”